foto

Treat Williams

  • nar. 1.12.1951 (65 let)
    Rowayton, Connecticut, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Treat Williams (vlastným menom Richard, "Treat" je len prezívka) sa narodil v Connecticute. Už pri svojom štúdiu na Franklinovej a neskôr na Marshallovej vysokej škole v Pennsylvánii dochádzal do blízkeho Fulton Repertory Theatre kde sa tiež priúčal hereckému umeniu. Po hereckých štúdiách jeho prvné kroky viedli na divadelné dosky, kde se predovšetkým venoval muzikálom. A tak jeho prvá rola bola známi Danny Zuko v populárnej POMÁDE (vo filmovej podobe hrál Dannyho John Travolta).

Pred kameru sa prvý krát postavil v dvadsiatichpiatich rokoch vo vojnovom filme EAGLE HAS LANDED (1976). V roku 1979 získal rolu divokého vlasatého Bergera v legendárnom Formanovom filmovom zpracovaní muzikálu VLASY, ktorá ho cez noc vyniesla mezi nejvyhľádávanejších hollywoodskych hercov. Dnes má za sebou viac než 70 filmových a televízních rolí. U nás ho môžme poznať napríklad zo STAR WARS (epizóda V – IMPÉRIUM VRACIA ÚDER) alebo zo seriálov PRÍBEHY ZO ZÁHROBIA (1989) či EVERWOOD (2002) kde stvárňuje postavu neurochirurga, doktora Andrewa Browna. K jeho posledným filmom patrí pokračovanie MISS CONGENIALITY 2 z roku 2005, kde si zahral po boku Sandry Bullock.

Okrem herectva má Treat ešte jednu veľkú záľubu a tou je lietanie. Pilotné skúšky absolvoval v roku 1980. Má inštruktorskú licenciu na viacmotorové lietadlá a vrtuľníky. Od roku 1988 je ženatý s nie veľmi známou herečkou Pan Van Sant.

Jaňo

Herecká filmografie

Filmy

2016 Svědectví (TV film)
The Congressman
2014 Barefoot
In the Blood
Operation Rogue
2013 Dosáhnout na měsíc
Předvečer zkázy (TV film)
Věk dinosaurů
2012 Attack of the 50ft Cheerleader
Chladnokrevný
2011 Bitva o ostrov Saipan
Malý kousek nebe
Za tabulí (TV film)
2010 Kvílení
L'estate di Martino
Mask Maker
127 hodin
2009 Na míle daleko (TV film)
Ničivá bouře (TV film)
Safe Harbor (TV film)
2008 Front of the Class (TV film)
Good Behavior (TV film)
Mejdan v Las Vegas
2007 Il nascondiglio
Škvára
Údajná vražda (TV film)
2005 Slečna Drsňák 2: Ještě drsnější
2002 Hollywood v koncích
Hurikán
Uzavřený kruh
2001 Hadí stisk
Mrtvý bod
Suplent
2000 Kritický bod
Osudové podezření
1999 Cesta do středu Země (TV film)
Tvrdá lekce (TV film)
Ztraceni v moři
36 hodin do smrti (TV film)
1998 Chobotnice
Náhradník 2: Smrt ve škole (TV film)
Nebezpečný kontrakt (TV film)
1997 Cannes Man
Tichý nepřítel
1996 Boss
Fantom
Noční šichta (TV film)
1995 Co dělat v Denveru, když člověk nežije
Johnova dívka (TV film)
Mister Dog
Taming Power of the Small, The
Ve stínu zla (TV film)
1994 Poslední setkání (TV film)
Texan (TV film)
Vault of Horror I (TV film)
Vraždící zbraň
1993 Pouta lásky (TV film)
Where the Rivers Flow North
1992 Deadly Matrimony (TV film)
Till Death Us Do Part (TV film)
Vodní motor (TV film)
1991 Konečný verdikt (TV film)
1990 Drug Wars: The Camarena Story (TV film)
Max a Helena (TV film)
Oltre l'oceano
1989 Srdce jihu
Third Degree Burn (TV film)
1988 Russicum
Sladké lži
Smrtelné horko
Žralok
1987 Echoes in the Darkness (TV film)
J. Edgar Hoover (TV film)
1986 Mužský klub
1985 Smooth Talk
Some Men Need Help (TV film)
1984 Okamžik záblesku
Streetcar Named Desire, A (TV film)
Tenkrát v Americe
1983 Dempsey (TV film)
Stangata napoletana
1981 Prince of the City
Pronásledování D.B. Coopera
1980 Star Wars: Epizoda V - Impérium vrací úder
Why Would I Lie?
1979 Vlasy
1941
1976 Deadly Hero
Hotel Ritz
Maratónec
Orel přistál

TV seriály

2017 Chicago Fire (TV seriál)
Take a Knee (S05E18)
2016 Chesapeake Shores (TV seriál)
Spravedlnost v krvi (TV seriál)
Kdysi dávno (S06E12)
2015 Americká odysea (TV seriál)
2014 Chicago Fire (TV seriál)
A Rocket Blasting Off (S02E16)
Keep Your Mouth Shut (S02E15)
2013 Chicago Fire (TV seriál)
No Regrets (S02E07)
Joyriding (S02E06)
A Power Move (S02E05)
další epizody (7)
2012 Simpsonovi (TV seriál)
Super věc, kterou Bart už nikdy neudělá (S23E19)
2011 Against the Wall (TV seriál)
2007 Heartland (TV seriál)
2006 Bratři a sestry (TV seriál)
2002 Everwood (TV seriál)
Zločin srdce (TV seriál)
1993 Good Advice (TV seriál)
1991 Eddie Dodd (TV seriál)
1989 Příběhy ze záhrobí (TV seriál)
1982 Faerie Tale Theatre (TV seriál)

Dokumentární

2011 Miloš Forman - americká léta (TV film)
1999 The Directors (TV seriál)
1987 Happy 100th Birthday Hollywood (TV film)
1981 James Cagney: That Yankee Doodle Dandy (TV film)

TV pořady

2003 Show Ellen DeGeneresové (TV pořad)
1982 Night of 100 Stars (TV pořad)

Režijní filmografie

Filmy

1994 Texan (TV film)

Fanoušci tvůrce

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace