foto

Peter Ferdinando

  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Peter Ferdinando je britským hercem, narozeným v Londýně,  do této doby se zatím objevujícím převážně v britských rolích. Je známý taktéž pro svojí častou spolupráci s režisérem Benem Wheatleym.

Herec je to ale všestranný - byť jeho filmová kariéra prozatím nečítá žádné kasovní trháky, je schopný sehrát mnoho charakterů. Ve filmu Sněhurka a lovec ztvárnil rytíře v kontrastu s filmem Tony, kde zahrál uzavřeného sociopata a kde byl díky maskérům takřka k nepoznání. V roce 2015 se má objevit v epizodní roli tématicky ojedinělé sci-fi High-Rise, kterou točí opět pan Wheatley. 

Prozatím největší ovace a taktéž nejzásadnější roli dostal Peter v roce 2014 ve filmu Hyena, kde ztvárnil policistu, jehož obklopuje korupce a podsvětí. Zajímavostí je, že film natočil Gerard Johnson, stejný režisér, který Petera pro velký film prakticky objevil jeho obsazením do titulní role již zmiňovaného filmu Tony.

Ondra "herr_carter" Šich

Herecká filmografie

2017 Knights of the Roundtable: King Arthur
2016 Tommy's Honour
2015 High-Rise
Safe House (TV seriál)
2014 Hyena
300: Vzestup říše
2013 Hvězda kriminálu
Mimic, The (TV seriál)
Pole v Anglii
2012 Ripper Street (TV seriál)
Tournament of Shadows (S01E06)
Sněhurka a lovec
2011 Injustice (TV seriál)
Turnout
2009 Tony
2007 Holby Blue (TV seriál)
2006 Only Boy for Me, The (TV film)
2005 Tony
2004 Mug
Podfukáři (TV seriál)
2001 Bodywork
2000 Moje rodina (TV seriál)
1999 Butterfly Collectors (TV film)
1998 Titanic Town
1997 Parta
1993 If You See God, Tell Him (TV seriál)
Soft Top Hard Shoulder
1992 Between the Lines (TV seriál)
1988 London's Burning (TV seriál)
1986 Screenplay (TV seriál)
1984 Poldové (TV seriál)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace