foto

Sandrine Kiberlain

  • nar. 25.2.1968 (48 let)
    Boulogne-Billancourt, Hauts-de-Seine, Francie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Sandrine Kiberlain se narodila 25. února 1968 v Paříži. Již od malička ji přitahovalo divadlo a během školních let se na lyceu rozhodla věnovat herectví. Po maturitě začala studovat divadelní konzervatoř, kterou navštěvuje až do roku 1992.

Její filmové začátky sahají do roku 1986, kdy debutovala ve snímku Pierra Greniera-Deferra COURS PRIVÉ. V následujících letech se Sandrine Kiberlain objevila v malých rolích ve snímcích ON A VOLÉ CHARLIE SPENCER (1986), CYRANO DE BERGERAC (1990) či DES FILLES ET DES CHIENS (1991).

Průlom nastává v roce 1993, kdy si střihla roli call-girl ve filmu LES PATRIOTES v režii Érica Rochanta, za což si vysloužila nominaci na Césara. O dva roky se prestižního ocenění dočkala za svůj emotivní výkon v roli dělnice Alice toužící po lásce ve snímku EN AVOIR (OU PAS) pod režijní taktovkou Laetitie Masson. Následně se objevila po boku Vincenta Cassela a Monicy Bellucci ve filmu BYT. V roce 1997 se setkala před kamerou se svým životním partnerem Vincentem Lindonem ve filmu LE SEPTIEME CIEL. V tomtéž roce natočila další film ve spolupráci s Laetitii Masson A VENDRE, na což obě navázaly snímkem LOVE ME (2000). V roce 2000 se objevila v dramatické roli ve filmu TOUT VA BIEN, ON S´EN VA. Následujcího roku zazářila v roli talentované spisovatelky ve snímku BETTY FISHEROVÁ A DALŠÍ PŘÍBĚHY, za kterou byla ověnčena cenami na festivalech v Montrealu a Chicagu. Dramatické role vystřídaly v následujících letech role komediální - HOLKY V AKCI (2003), AŽ PO VÁS (2003) či NEVINNÝ ŽERT (2004).

Sandrine Kiberlain se na pár let odmlčela a věnovala se jiným aktivitám, nicméně v roce 2009 se objevila hned ve třech snímcích. Střihla si roli paní učitelky ve filmové adaptaci slavné dětské knihy MIKULÁŠOVY PATÁLIE, poté se opět před kamerami sešla se svým dnes již bývalým partnerem Vincentem Lindonem v MADEMOISELLE CHAMBON a konečně v situační komedii ROMAINE PAR MOINS 30.

Sandrine Kiberlain se vedle herecké dráhy oddává hraní v divadle a zpívání. A na obou polích dosáhla hmatatelných úspěchů - v roce 1997 obdržela prestižní divadelní cenu Molière za roli ve hře Le Roman de Lulu, k níž ji pojí osobní vazba, neboť jejím autorem je její vlastní otec. V roce 2005 vydavá album s titulem Manquait plus que ça, jehož se prodalo 100 000 exemplářů. Záhy vydala druhé album, na němž spolupracovala s osvědčenými hudebníky Pierrem Souchonem, Etiennem Daho et Camille Bazbaz.

Michal "claudel" Fridrich

Herecká filmografie

2016 Encore heureux
V sedmnácti
2015 Comme un avion
Florida
2014 Elle l'adore
Milovat, pít a zpívat
2013 Jako malí kluci
Tip Top
Violette
9 mois ferme
2012 Nevěrníci
Pauline detektivem
Rue Mandar
2011 Beur sur la ville
L'Oiseau
Polisse
Ženy z šestého poschodí
2010 J'te souhaite au revoir
Un balcon sur la mer
2009 Mikulášovy patálie
Romaine par moins 30
Slečna Chambonová
2008 Les Grands gamins (TV film)
2007 Très bien, merci
Život umělce
2004 Nevinný žert
2003 Až po vás
Holky v akci
2002 To nám ještě scházelo!
2001 Betty Fisherová a další příběhy
Emilie est partie
2000 Elie annonce Semoun, la suite...
Fausse suivante, La
Love me
Salut sex! (TV film)
Tout va bien, on s'en va
1999 Rien sur Robert
1998 Vendre, À
1997 Quadrille
V sedmém nebi
1996 Byt
Falešný hrdina
Je suis venue te dire
Rošťák Beaumarchais
1995 En avoir (ou pas)
Tom est tout seul
1994 Irrésolu, L'
Vlastenci
1993 Comment font les gens
Gens normaux n'ont rien d'exceptionnel, Les
L'Instinct de l'ange
Méprises multiples
1992 Emma Zunzová (TV film)
Neznámý v domě
Sexes faibles!
1991 Des filles et des chiens
Milena
1990 Cyrano z Bergeracu
1989 Les compagnons de l'aventure (TV seriál)
1986 Cours privé
On a volé Charlie Spencer!

Dokumentární

2006 Village des enfoirés, Le (TV film)
2002 Un jour dans la vie du cinéma français (TV film)
2001 2001 - l'odyssée des enfoirés (TV film)
1997 Zénith des enfoirés, Le

TV pořady

2015 Au fil de la nuit (TV pořad)
2009 C à vous (TV pořad)
2008 La grande librairie (TV pořad)
2007 Rencontres de cinéma (TV pořad)
2004 Le grand journal de Canal+ (TV pořad)
2000 On ne peut pas plaire à tout le monde (TV pořad)
Qui veut gagner des millions? (TV pořad)
1998 Tout le monde en parle (TV pořad)
Vivement dimanche prochain (TV pořad)
1996 Thé ou café (TV pořad)
1991 Bouillon de culture (TV pořad)
1981 20 heures le journal (TV pořad)
1976 La nuit des Césars (TV pořad)

Režijní filmografie

Scenáristická filmografie

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace