foto

Zbigniew Zamachowski

  • nar. 17.7.1961 (54 let)
    Brzeziny, Polsko
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Vystudoval technickou školu a hudbu. Debutoval 1981 ve filmu WIELKA MAJÓWKA Christophera Rogulského.

V divadle začínal v prosinci 1983. O dva roky později získal ocenění za roli klavíristy v Marnotratném synovi. V témže roce absolvoval Fakultu herectví v Lodži. Získal cenu Stanislawa Wyspianského za účinkování v divadle a filmu. Stal se laureátem divadelní ceny Alexandera Zelwerowicze za sezónu 1992/1993 (role Wojnickiego v "Wani Wujaszku" Antona P. Čechova v Teatr Studiu ve Varšavě a za účinkování ve hře "Płatonowie" Antona P. Čechova v Teatr TV.

Získal řadu národních ocenění (včetně Wiktory '93, '96 a '97), v roce 1993 mezinárodní cenu Golden Duck ve Vratislavi. Dvakrát získal cenu za mužskou hlavní roli na polském filmovém festivalu.

V letech 1985 - 1997 vystupoval v Teatr Studiu ve Varšavě, od roku 1997 je hercem Národního divadla. Byl také hostem v představeních scény Divadla Prezentacje ve Varšavě.

I jako herec si našel čas na vzdělávací aktivity - asistent hudby na Lodžské filmové škole. Od dubna 2008 je členem nadace Národního uměleckého centra.

Zbigniew Zamachowski má za manželku Aleksandru Justy a je otcem čtyř dětí: Marie (nar. 1994), Anthonyho (nar. 1997), Tadeusze (nar. 2000) a Bronislawa (nar. 2002). Ve svém volném čase hraje fotbal, tenis a golf.

http://pl.wikipedia.org/wiki/Zbigniew_Zamachowski

Herecká filmografie

2016 Kolekcja Sukienek
7 rzeczy, których nie wiecie o facetach
2015 Cesta do Říma
2014 Bohové
Jack Strong
Kochanie, chyba cię zabiłem
2013 Běž, chlapče, běž
Gabriel
Stacja Warszawa
Walesa: člověk naděje
2012 Dozvuky
2011 Swieta krowa
2010 Projekt dziecko, czyli ojciec potrzebny od zaraz
2009 Esterhazy
Operace Dunaj
Popiełuszko. Wolność jest w nas
Randka w ciemno
Strážce svědomí (TV seriál)
Within the Whirlwind
2008 Boisko bezdomnych
Luksus
2007 Ballada o Piotrowskim
Naděje
2006 Dublerzy
Przybyli ułani... (TV film)
2005 Czas surferów
Diabeł
Žabí lamento
2003 Birkenau
Lichter
Tělo
Zróbmy sobie wnuka
Žurek
2002 Pianista
Přimhuř oči
Zaklínač (TV seriál)
2001 Ahoj, Terezko
Lightmaker
Stacja
Zaklínač
100 minut prázdnin (TV film)
2000 Når nettene blir lange
Pierwszy milion
Prymas - trzy lata z tysiaca
Weiser
Životní zkouška
1999 Ohněm a mečem
Przygody dobrego wojaka Szwejka (TV film)
1998 Demony wojny wedlug Goi
23
1997 Darmozjad polski
Odwiedz mnie we snie
Pułapka
Sława i chwała (TV seriál)
Szczesliwego Nowego Jorku
1996 Opowieść o Józefie Szwejku i jego drodze na front (TV seriál)
Pestka
1995 Opowieść o Józefie Szwejku i jego najjaśniejszej epoce (TV seriál)
Plukovník Kwiatkowski
1994 Clandestin, Le (TV film)
Tři barvy: Bílá
Tři barvy: Červená
Zawrócony (TV film)
1993 Straszny sen Dzidziusia Górkiewicza
Taranthriller
Tři barvy: Modrá
1992 Naprawdę krótki film o miłości, zabijaniu i jeszcze jednym przykazaniu
Sauna (TV film)
Tak, tak
1991 Ferdydurke
Seszele
1990 Bal na dworcu w Koluszkach
Korczak
Útěk z kina "Svoboda"
1989 Dekalog (TV seriál)
Dekalog X (TV film)
Tak mě radši zabij, poldo!
Umění milovat
1988 Běsi
1987 Pierscien i róza
Prywatne sledztwo
Ucieczka
1984 Rycerze i rabusie (TV seriál)
1981 Wielka majówka
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace