foto

John Gallagher Jr.

  • nar. 17.6.1984 (32 let)
    Wilmington, Delaware, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

John Howard Gallagher Jr., americký herec, zpěvák a skladatel se narodil 17. Června, 1984 v Delaware, USA. Už jako malý zdědil po svých rodičích hudební nadání a v průběhu let pak hrál hned v několika různých kapelách. Jako zpěvák občas vystupuje i dnes.

Díky svému všestrannému talentu se objevil v několika divadelních hrách a muzikálech. Na Broadwayi debutoval ve hře Králičí nora a zahrál si také v inscenaci zvané Current Events v Manhattenském divadelním klubu. Nejvíce se proslavil později rolí Moritze Stiefla v muzikálu Probuzení jara, za kterou v roce 2007 obdržel cenu Tony. Později se podílel také na muzikálech American Idiot, podle stejnojmenného alba skupiny Green Day a Jerusalem, ve kterém ztvárnil hlavního roli.

Už od mala hrál také v seriálech, objevil se např. v Zákon a pořádek (1990), Západní křídlo (1999) nebo Ed (2000). Jeho první velkou šancí se stala role Jima Harpera v seriálu Newsroom (2012). Mezi jeho nejvýznamnější filmové role patří snímky Večere s April (2003), Jonah Hex (2010) a především Short Term 12 (2013). V budoucnu se také objeví ve filmech 10 Cloverfield Lane (2016) od producenta J. J. Abramse a The Belko Experiment (2016) od scenáristy Jamese Gunna.

Ondřej "dO_od" Mrázek

Herecká filmografie

2016 Hush
The Belko Experiment
Ulice Cloverfield 10
2014 Heart Machine, The
Olive Kitteridgeová (TV seriál)
2013 Dočasný domov
2012 Newsroom (TV seriál)
2011 Margaret
2010 Jonah Hex
2009 Užívej si, co to jde
2008 Battery's Down, The (TV seriál)
2006 Love Monkey - Hoch se zlatým uchem (TV seriál)
Mr. Gibb
2003 Večeře s April
2001 Autokino Plameňák (TV film)
Zákon a pořádek: Zločinné úmysly (TV seriál)
2000 Ed (TV seriál)
1999 Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti (TV seriál)
Západní křídlo (TV seriál)
1993 Policie New York (TV seriál)
1990 Právo a pořádek (TV seriál)

Dokumentární

2013 Broadway Idiot

TV pořady

2006 Amerika má talent (TV pořad)
1993 Noční show Davida Lettermana (TV pořad)
1952 Today (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace