foto

Robert Kirchhoff

  • nar. 7.5.1968 (48 let)
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Vystudoval dokumentární tvorbu a dramaturgii na Vysoké škole múzických umení v Bratislavě. Natočil a produkoval řadu filmů, které získaly uznání na mnoha domácích i zahraničních festivalech. Mezi nimi také film, který se stal kulturní událostí roku a otevřel celospolečenskou diskusi - Kauza Cervanová (2013).

Jeho tvorba se zaměřuje na aktuální společenské jevy a téma vyrovnávání se s „traumatickým" dědictvím historických událostí ve střední Evropě ve 20. století. Od roku 2003 pracuje i jako producent a koproducent (založil produkční společnost atelier.doc), spolupracoval na mnoha významných slovenských a českých dokumentárních i hraných filmech, které získaly mezinárodní uznání, např. Nemoc třetí moci (r. Zuzana Piussi, 2011), Až do města Aš (r. Iveta Grófová, 2012), Tmář a jeho rod (r. Karel Vachek, 2011).

(Bontonfilm CZ)

Scenáristická filmografie

2008 Rómsky holokaust

Dokumentární

2015 Pára nad řekou
2014 Cesta lesem
Jazzové války
2013 Kauza Cervanová
2011 Slovenské kino (TV seriál)
2002 Hej, Slováci!
1999 Čierne slovo - Kálo láv

TV pořady

2011 Právo pre ľudí (TV pořad)
2007 Burianův den žen (TV pořad)

Režijní filmografie

2008 Rómsky holokaust

Dokumentární

2015 Pára nad řekou
2014 Cesta lesem
Jazzové války
Skotská čítanka: Don't worry, be scottish (TV seriál)
2013 Kauza Cervanová
2011 Slovenské kino (TV seriál)
2010 Duch ve stroji
2005 Lesk a bieda SNP
2004 ES EN PÉ - čo to je? (TV film)
2002 Hej, Slováci!
1999 Čierne slovo - Kálo láv

TV pořady

2013 Celnice (TV pořad)
2011 Právo pre ľudí (TV pořad)
2007 Burianův den žen (TV pořad)

Producentská filmografie

Herecká filmografie

TV pořady

2013 Artefakta (TV pořad)
2007 Burianův den žen (TV pořad)

Kameramanská filmografie

Dokumentární

2011 Slovenské kino (TV seriál)

Fanoušci tvůrce

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace