foto

Robert Kirchhoff

  • nar. 7.5.1968 (48 let)
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

1995-2000 študoval na Vysokej škole múzických umení v Bratislave odbor dokumentárna tvorba a dramaturgia (2000 – Mgr art., 2006 ArtD). Od roku 2002 konateľ spoločnosti atelier.doc (neskôr atelier.doc, s.r.o.), ktorá vznikla ako nezávislá producentská organizácia so zameraním na produkciu prevažne dokumentárnych filmov a tv filmov (www.atelierdoc.sk). Jedným z jej hlavných projektov je voľný cyklus sociologických filmov Film a spoločnosť a kultúrny letopis Alternatívny archív, ktorých je autorom, producentom a dramaturgom.

Od roku 2003 stál pri realizácii najvýznamnejších a najoceňovanejších filmov slovenskej a českej dokumentaristiky, ktoré získali uznanie doma a v zahraničí - ako producent alebo koproducent (Slepé lásky, Nemoc tretej moci, Až do mesta Aš, Tmář a jeho rod). Na Vysokej škole múzických umení v Bratislave vedie predmet Réžia dokumentárneho filmu a Autorský dokumentárny film. Zároveň pôsobí aj ako lektor filmových kurzov Letná filmová škola.

www.atelierdoc.sk

Scenáristická filmografie

2008 Rómsky holokaust

Dokumentární

2015 Pára nad řekou
2014 Cesta lesem
Jazzové války
2013 Kauza Cervanová
2011 Slovenské kino (TV seriál)
2002 Hej, Slováci!
1999 Čierne slovo - Kálo láv

TV pořady

2011 Právo pre ľudí (TV pořad)
2007 Burianův den žen (TV pořad)

Režijní filmografie

2008 Rómsky holokaust

Dokumentární

2015 Pára nad řekou
2014 Cesta lesem
Jazzové války
Skotská čítanka: Don't worry, be scottish (TV seriál)
2013 Kauza Cervanová
2011 Slovenské kino (TV seriál)
2010 Duch ve stroji
2005 Lesk a bieda SNP
2004 ES EN PÉ - čo to je? (TV film)
2002 Hej, Slováci!
1999 Čierne slovo - Kálo láv

TV pořady

2013 Celnice (TV pořad)
2011 Právo pre ľudí (TV pořad)
2007 Burianův den žen (TV pořad)

Producentská filmografie

Herecká filmografie

TV pořady

2013 Artefakta (TV pořad)
2007 Burianův den žen (TV pořad)

Kameramanská filmografie

Dokumentární

2011 Slovenské kino (TV seriál)

Fanoušci tvůrce

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace