foto

Shaun Parkes

  • nar. 9.2.1973 (44 let)
    Londýn, Anglie, Velká Británie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Shaun Parkes je anglický herec, převážně vedlejších rolí. V 16 letech se zapsal do studií na Seltec College aby o dva roky později byl přijat na prestižní The Royal Academy of Dramatic Arts /RADA/. Během účinkování ve vedlejších rolí jak v divadle tak i v televizi, se vryl mladý Parkes do pamětí diváků rolí Koopa v kultovní komedii HUMAN TRAFFIC /1999/.

Následně hrál ve filmech jako např. v britském dramatu CLUBBED /2008/, v dobrodružné komedii THE MUMMY RETURNS /2001/, v teenagerské komedii THINGS TO DO BEFORE YOU'RE 30 /2005/ v roli Adama nebo v kritiky ceněném psycho thrilleru NOTES ON A SCANDAL /2006/, v hlavních rolích s Cate Blanchet a Judy Dench. V televizi hrál v seriálu LOCK, STOCK...SERVANTS /2000/, v komediálním seriálu Russella T.Daviese CASANOVA /2005/ nebo v obnoveném sci-fi seriálu DOCTOR WHO /2005-současnost 2014/.

Parkes samozřejmě pokračoval i v kariéře divadelního herce. Spolu s Davidem Threfallem a Neilem Stukem hrál v cenami ověnčené hře Joea Penhalla „Blue/Orange" na prknech divadla West End, dále ve hře „Elmina's Kitchen" scénáristy Kwameho Kwei-Armaha či v roli Aarona ve hře „Titus Andronicus" v produkci divadla Shakespeare's Globe.

Spolu s Mattem Smithem ztvárnil jednu z hlavních rolí detektivního seriálu MOSES JONES /2009/ v produkci BBC Two. V dětském televizním seriálu TINGA TINGA TALES /2011-současnost 2014/ namluvil postavičku geniální želvičky.

V roce 2008, na BFM International Film Festival získal cenu BFM Short Film Award pro nejlepšího herce za krátkometrážní drama SURVIVOR /2008/.

Lukáš "gatuso" Častulík

Herecká filmografie

Filmy

2015 Party Pieces
Urban Hymn
2012 Ostrov pokladů (TV film)
2009 Mojžíš Jones (TV film)
Small Island (TV film)
2008 Kill Kill Faster Faster
Kiss of Death (TV film)
Loupež za bílého dne
Vyhazovači
2007 Miss Marie Lloyd (TV film)
Případy inspektora Lynleyho: Poznej svého nepřítele (TV film)
2006 Případy inspektora Lynleyho: Jeden špatný skutek (TV film)
Případy inspektora Lynleyho: V jediném okamžiku (TV film)
Random Quest (TV film)
2005 Blue/Orange (TV film)
Říkejte mi Kubrick
2003 Absolutní láska (TV film)
2001 Mumie se vrací
2000 Offending Angels
1999 Human Traffic
Plastic Man (TV film)
Rage
Shockers: The Visitor (TV film)

TV seriály

2016 Hooten & the Lady (TV seriál)
The Nightmare Worlds of H.G. Wells (TV seriál)
2014 Da Vinciho démoni (TV seriál)
The Rope of the Dead (S02E06)
The Lost Honour of Christopher Jefferies (TV seriál)
2013 Da Vinciho démoni (TV seriál)
The Lovers (S01E08)
The Devil (S01E06)
Smrt v ráji (TV seriál)
Death in the Clinic (S02E03)
2011 Řeka (TV seriál)
2010 Protiúder (TV seriál)
2008 Harley Street (TV seriál)
2006 Pán času (TV seriál)
Satanova past (S02E09)
Nemožná planeta (S02E08)
2005 Vzpomínky Casanovy (TV seriál)
2003 Servants (TV seriál)
2000 Sbal prachy a vypadni 2 (TV seriál)
1996 Turning World (TV seriál)

Dokumentární

2008 Nejstarší siamská dvojčata (TV film)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace