foto

Joe Pantoliano

  • nar. 12.9.1951 (64 let)
    Hoboken, New Jersey, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Joe Pantoliano se narodil ve městě Hoboken ve státě New Jersey 12. září 1951 rodičům Dominicovi a Mary. Ti začali žít odděleně, když mu bylo dvanáct, ale nikdy se nerozvedli. Trpěl dyslexií a v sedmnácti četl na úrovni základní školy. Moc nechybělo a skončil na ulici jako drogový dealer. Od toho ho zachránilo právě herectví. Poté, co se začal této profesi věnovat vážněji, se odstěhoval na Manhattan a pracoval jako číšník. Současně bral hodiny herectví. V New Yorku uspěl nejvíce s rolí v divadelním dramatu "Přelet nad kukaččím hnízdem" (později zfilmovaného Milošem Formanem).

V roce 1976 se přesouvá do Hollywoodu, kde po účasti v televizním sitcomu MCNAMARA´S BAND dostává roli v komedii s Robem Reinerem FREE COUNTRY. Se stejným režisérem (a hercem) udělal i televizní film MORE THAN FRIENDS. Po roli v adaptaci knihy Jamese Jonese ODTUD AŽ NA VĚČNOST si bere v roce 1979 Morgu Kesterovou a o dva roky později se mu narodí syn Marco. Po účinkování v jednom dílu seriálů M*A*S*H* a HARDCASTLE A MCCORMICK na sebe upozorňuje ve filmu RISKANTNÍ PODNIK, kde je protihráčem mladému Tomu Cruisovi. Rok 1985 je prohrou z osobního hlediska, protože se rozvádí se svou první ženou. Ve světě stříbrného plátna ale zaznamenává úspěch s rolí ve filmu ROŠŤÁCI. Svou stoupající slávu upevňuje účinkováním v jedné epizodě seriálu PRÁVO V L. A. a ztvárněním role hudebního producenta ve filmu LA BAMBA.

Definitivní průlom ale přichází se Spielbergovým filmem ŘÍŠE SLUNCE. To byl pro Joea odrazový můstek k zajímavějším rolím, jako např. v UPRCHLÍKOVI či PŮLNOČNÍM BĚHU. V roce 1994 si vzal svou druhou manželku, bývalou modelku Nancy Sheppardovou. S ní má v současnosti dvě dcery. Roku 1996 ho bratři Wachovští obsazují do své režijní prvotiny BOUND. O rok dříve si zahrál v MIZERECH Michaela Baye, ale největší úspěch ho teprve čekal. Ten úspěch se jmenuje MATRIX. Bratři Wachovští napsali Joeovi jeho postavu přímo na tělo. V tomto roce (1999) se začal vysílat i seriál RODINA SOPRANŮ, jenž je znám i z našich obrazovek. Joe za něj získal i několik hereckých nominací.

Jan "Anglie" Loudín

Herecká filmografie

2016 Spring Break '83
The Perfect Match
2015 Sense8 (TV seriál)
2014 Identical, The
More Time with Family (TV film)
2011 Jeremy Fink and the Meaning of Life
Loosies
2010 Jak dobýt Ameriku (TV seriál)
Jako kočky a psi: Pomsta prohnané Kitty
Legend of Secret Pass, The
Percy Jackson: Zloděj blesku
Smrtelný úder
2009 Golden Door
Podfuk
2006 Amorův úlet
Larry - inspektor hygienické stanice
Neznámý
Pod malovanou plachtou
Podvod (TV film)
Waterfront (TV seriál)
2005 Check Up, The
Moguls, The
Rychlý Stripes
2004 Dokonalé protiklady
Dr. Vegas (TV seriál)
Second Best
Velikonoční dobrodružství
2003 Daredevil
Manipulátor (TV seriál)
Mizerové II
2002 Call for Help, A
Pluto Nash
2001 Jako kočky a psi
2000 Hromy a blesky
Memento
Nejlepší způsob, jak zemřít
New Blood
Pray for the Cardinal
Stříbrný muž
1999 Černá a bílá
Life Before This, The
Matrix
Olive, the Other Reindeer (TV film)
Rodina Sopránů (TV seriál)
Sugar Hill (TV seriál)
1998 Godzilla: The Series (TV seriál)
Herkules (TV seriál)
Lionhearts, The (TV seriál)
Mafiánský synek
Šerifové
Taxman
1997 Město slávy
Vysoká hra
1996 Jilmová ulice (TV film)
Jilmová ulice (TV seriál)
Parchant (TV film)
Past
87. revír: Sníh (TV film)
1995 Kongo
Mizerové
Nesmrtelní
Poslední slovo
Steal Big, Steal Little
1994 Beethoven (TV seriál)
Let holubice
Nebezpečné srdce (TV film)
Robot in the Family
Tetovaná Tereza
Trable prcka Binka
1993 Dívka z kalendáře
Mladej a já
Srdcová trojka
Uprchlík
1992 Očima vraha (TV film)
Svatba, nebo pohřeb
1991 One Special Victory (TV film)
Zandalee
1990 Ďábel (TV film)
Drsná čtvrť
Poslední z nejlepších
The Fanelli Boys (TV seriál)
V časové tísni
1989 Osudné následky (TV film)
Příběhy ze záhrobí (TV seriál)
Tales from the Crypt
1988 Půlnoční běh
Rock 'n' Roll Mom (TV film)
Rokenrolová parta
1987 Amazonky na Měsíci
Destination America (TV film)
Dítě štěstěny
La Bamba
Říše slunce
Život s kapelou
1986 Se strachem v zádech
1985 Neuvěřitelné příběhy (TV seriál)
Robert Kennedy & His Times (TV seriál)
Rošťáci
Vražedný ráj
1984 Mister Roberts (TV film)
1983 Campsite Massacre
Eddie a Cruiseři
Riskantní podnik
1982 Monsignor
1980 Alcatraz: The Whole Shocking Story (TV film)
Manažer
1979 From Here to Eternity (TV seriál)
1978 Free Country (TV seriál)
More Than Friends (TV film)
1977 McNamara's Band (TV film)
1972 M*A*S*H (TV seriál)

Dokumentární

2014 Journey to Sundance
2012 Hollywood Renegade
2008 Speechless (TV film)
2006 ...So Goes the Nation
2003 Beyond Hell's Kitchen: Making 'Daredevil'
1999 Making 'The Matrix' (TV film)
1997 Pitch
1995 Scenes from Everyday Life
1987 Čínská Odysea (TV film)
1985 Making of 'The Mean Season', The (TV film)

TV pořady

2008 Strašidelné příběhy celebrit (TV pořad)
2003 The 55th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)

Režijní filmografie

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace