foto

Anna Paquin

  • nar. 24.7.1982 (34 let)
    Winnipeg, Manitoba, Kanada
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Anna Helena Paquin se narodila 24. července 1982 v Kanadě. Její rodiče, Brian a Mary Paquin, jsou oba učitelé. Když jí byly čtyři roky přestěhovali se na Nový Zéland, kde získala v roce 2001 i občanství. Mezi její záliby patří hra na klavír a cello, ze sportů má ráda lyžování, plavání, gymnastiku a balet.

Do světa filmu však vstoupila vlastně náhodou; její starší sestra se připravovala na konkurs filmu Piano a Anna si jen tak pro legraci nacvičovala roli spolu s ní. Její filmový debut v roce 1993 právě v melodramatu PIANO, byl nejen velmi kladně přijat kritikou, ale Anna za svou roli nemanželské dcery Flory dokonce získala cenu Akademie a stala se tak v 11 letech druhou nejmladší držitelkou Oscara.

Jako teenager si zahrála třeba ve Spielbergově historickém dramatu AMISTAD o vzpouře otroků, v dramatu HURLYBURLY nebo v romantické komedii TAKOVÁ NORMÁLNÍ HOLKA. Za zmínku stojí ještě menší role ve filmech 25. HODINA s Edwardem Nortonem, TEMNOTA, NA POKRAJI SLÁVY nebo UKRADNI, CO MŮŽEŠ. Do hlubšího povědomí divácké veřejnosti se však dostala až rolí Roque ve filmech X-MEN, X2 a X-MEN: POSLEDNÍ VZDOR, natočené podle předlohy stejnojmenného komiksu.

V současné době září v seriálu TRUE BLOOD po boku Stephena Moyera, kterého si nedávno vzala a čeká s ním dvojčata.

Jakub "becki_tu" Hašek

Herecká filmografie

2016 Black Wings Has My Angel
Kořeny (TV seriál)
2015 Hodný dinosaurus
2014 X-Men: Budoucí minulost
2013 Free Ride
Straight A's
Susanna (TV seriál)
2011 Carrier, The
Margaret
Vřískot 4
2010 Drop of True Blood, A (TV seriál)
Open House
Romantici
2009 Courageous Heart of Irena Sendler, The (TV film)
2008 True Blood: Pravá krev (TV seriál)
2007 Halloweenská noc
Mé srdce pohřběte u Wounded Knee (TV film)
Modrý stát
Mosaic
2006 X-Men: Poslední vzdor
2005 Sépie a velryba
2003 X-Men 2
2002 Temnota
25. hodina
2001 Ukradni, co můžeš!
2000 Na pokraji slávy
Osudové setkání
X-Men
1999 Procházka po Měsíci
Taková normální holka
Zuřivost
1998 Herkules (TV seriál)
Zbytečnosti
1997 Amistad
Member of the Wedding, The (TV film)
1996 Cesta domů
Jana Eyrová
1993 Piano

Dokumentární

2008 Rocked the Nation (TV seriál) - a.z.
True Blood-Lines: A New Type (TV film)
2005 Johanka z Arku (TV film)
2003 Second Uncanny Issue of X-Men! Making 'X2', The
Spike Lee's '25th Hour': The Evolution of an American Filmmaker
Uncanny Suspects, The
2001 Behind the Scenes: Almost Famous - Postcards from the Edge
Behind the Scenes: Finding Forrester
Breaking the Silence: The Making of 'Hannibal'

TV pořady

2014 Late Night with Seth Meyers (TV pořad)
2010 Scream Awards 2010 (TV pořad)
Zlatý Glóbus 2010 (TV pořad)
62. Emmy Awards (TV pořad)
2009 Zlatý Glóbus 2009 (TV pořad)
2007 Teen Choice Awards 2007, The (TV pořad)
2002 Last Call with Carson Daly (TV pořad)
1996 The Daily Show (TV pořad)
1994 The 66th Annual Academy Awards (TV pořad)
1981 Entertainment Tonight (TV pořad)

Režijní filmografie

2015 Pink Hotel

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(286)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace