foto

Zdeněk Bařinka

  • nar. 29.10.1999 (17 let)
    Praha, Česko
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Zdeněk se narodil 29.10.1999 v Praze, je budoucím studentem pražské konzervatoře v Praze. Pochází z divadelní a filmové rodiny, takže k jeho zálibám patři právě film a divadlo. V pěti letech natočil první reklamu, potom si vyzkoušel menší roličky ve filmech a začal navštěvovat divadelní studio při ND, kde si vyzkoušel i hlavní role, např. Kay v Ledové královně aj. V roce 2012 si zkusil větši roli v zahraničním filmu Frankensteinova armáda, kde si pod vedením holandského režiséra Richarda Raaphorsta zahrál roli mladého německého vojáka Hanse a také se zde prvně setkal se svým velkým hereckým vzorem Karlem Rodenem.

O měsíc později se mu povedlo vyhrát casting na jednu z hlavních rolí do seriálu Terapie opět s Karlem Rodenem a měl to štěstí, že strávil v roli Viktora vedle Karla skoro čtyři měsíce. Zahrál si také v italském filmu o Adrianu Olivettim a ve vánočním videoklipu s Xindlem X., dále si zahrál syna Lenky Vlasákové a Davida Novotného ve filmu Křídla vánoc, stal se i obětí masového vraha v hollywoodském filmu v produkci R.Scotta - Child 44 a současně s tím dotočil filmový debut Jiřího Mádla Pojedeme k moři. Úspěšně pokračuje ve filmové kariéře dál.

Herecká filmografie

Filmy

2015 Dítě číslo 44
Velká výprava (studentský film)
2014 Pojedeme k moři
Velká obrázková loupež (TV film)
2013 Adriano Olivetti: La forza di un sogno (TV film)
Frankensteinova armáda
Křídla Vánoc
Poslední šance (studentský film)
2012 Manipulations (TV film)
2011 Modrý tygr
2006 Jak se krotí krokodýli

TV seriály

2016 Případy 1. oddělení (TV seriál)
Děti na odpis (S02E04)
2014 Vinaři (TV seriál)
Zápisník (S01E05)
2013 Terapie II. (TV seriál)
2008 Kriminálka Anděl (TV seriál)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace