foto

Chantal Lauby

  • nar. 23.3.1957 (60 let)
    Gap, Francie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Chantal Lauby se narodila 23. 3. 1948 ve městě Gap v Jihovýchodní Francii. Dětství strávila ve městě Auvergne. Svou kariéru začala jako hlasatelka regionálních rádiových stanic. Zde se seznámila Brunem Carettem a s ním započala svou komediální dráhu. Společně vystupovali v několika komických skečích.

Skupina se však po krátké době rozpadla a Chantal Lauby začala hrát drobné role i ve filmu. Jednou její z prvních rolí byla například role Louise v televizním seriálu Evamag (1999). Po tomto seriálu naplno přesídlila ke kinematografii, kdy hned následující rok natočila například film Hvězda ze salonu (2000). V dalších letech pak hrála ve známých snímcích jako Asterix a Mise Kleopatra (2002) nebo Co jsme komu udělali (2014). Chantal Lauby pak také některé snímky i režírovala jako například Tvoje ruce na mé půlce (2003).

Od roku 2010 se také podílí na moderování v ranní sekci na Virgin Radiu, kde s Brunem Guillonem společně tvořili moderátorský tým.

Jirka "Jimmy15" Myroniuk

Herecká filmografie

Filmy

2018 Qu'est-ce qu'on a fait au Bon Dieu? 2
2017 Jour J
2016 La Dream Team
Uchronia
2015 Vicky
2014 Co jsme komu udělali?
Prêt à tout
Vzpomínky
2013 Grand départ
Zlatá klícka
2012 Po stopách Marsupilamiho
2011 Le Thanato
2010 Dancing Paris
Le Grand ménage (TV film)
Le Grand restaurant (TV film)
2009 Bancs publics (Versailles rive droite)
2008 Vilaine
2006 Jako všichni ostatní
Ty a já
2003 Clefs de bagnole, Les
Tvoje ruce na mé půlce
2002 Asterix a Obelix: Mise Kleopatra
2000 Antilles sur Seine
En solitaire
Kitchendales
Největší ženská naděje
1998 Telle mère, telle fille (TV film)
1997 Didier
Maintenant ou jamais (TV film)
1996 Delphine 1, Yvan 0
Chromozómy XY
Secret de Julia, Le (TV film)
1994 Cité de la peur: une comédie familiale, La
1988 Palace (TV film)
T.V.N. 595, la télévision des nuls (TV film)
1979 Ils sont grands, ces petits

TV seriály

2014 Frères d'armes (TV seriál)
2010 Victoire Bonnot (TV seriál)
1999 Evamag (TV seriál)
1995 L'histoire du samedi (TV seriál)
1994 Les enfants de la télé (TV seriál)
1990 Histoire(s) de la télévision (TV seriál)
1989 ABCD Nuls (TV seriál)
1987 J.T.N., Le (TV seriál)
Objectif: Nul (TV seriál)

Dokumentární

1999 Bricol' Girls
1993 Enfoirés chantent Starmania, Les
1978 Cinématon

TV pořady

2010 Comment ça va bien! (TV pořad)
2007 N'oubliez pas les paroles! (TV pořad)
2004 À prendre ou à laisser (TV pořad)
2002 Le fabuleux destin de... (TV pořad)
2000 On ne peut pas plaire à tout le monde (TV pořad)
1998 Union libre (TV pořad)
1990 Nuls, l'émission, Les (TV pořad)
1987 Nulle part ailleurs (TV pořad)
1986 La nuit des 7 d'or (TV pořad)

Režijní filmografie

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace