foto

Jordan Haj

  • nar. 1.10.1988 (27 let)
    Praha, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Jordan Haj, celým jménem Jordan Haj Hossein, se narodil 1.10. 1988 v Praze. Po maturitě na gymnáziu se zaměřením na divadlo v Izraelském Kibucu nastoupil roku 2010 na pražskou DAMU na obor Herectví činoherního divadla pod vedením E. Salzmannové a A. Švehlíka. Roku 2015 studium úspěšně ukončil.

Do diváckého povědomí se zapsal rolí Vojty v seriálu Vyprávěj. Výraznější role měl také v seriálu Clona nebo Gympl s (r)učením omezeným. Větší roli Roma Djarga si zahrál také v dánském výpravném seriálu 1864.

Jordan mluví a hraje plynule česky, anglicky a hebrejsky. Z dalších jazyků ovládá také arabštinu, francouzštinu a ruštinu. Kromě herecké dráhy je také frontmanem, zpěvákem a kytaristou kapely Peter Pan Complex.

Jordan je autorem hudby k filmu Pojedem k moři (rež. J. Mádl) a v současné době se také věnuje psaní scénářů a překladatelství. Kromě autorské, herecké a hudební tvorby ho baví jazyky, tanec, charita, výtvarné umění, psaní poezie a barmanství.

Lenka "sunlenka" Daňková

Skladatelská filmografie

Herecká filmografie

2016 Na vodě (TV seriál)
Milej kluk (E02)
2015 Kontrakt (studentský film)
Remember
2014 Až po uši (TV seriál)
Clona (TV seriál)
Šťastná
1864 (TV seriál)
2013 Colette
Případ pro rybáře (TV film)
2012 Gympl s (r)učením omezeným (TV seriál)
Relay, The (studentský film)
2010 Cesty domů (TV seriál)
Rychlé Šípy (studentský film)
2009 Vyprávěj (TV seriál)

TV pořady

2013 Generace Y (TV pořad)

Hudební videoklipy

2012 Tereza Kerndlová: Tepe srdce mý (hudební videoklip)

Fanoušci tvůrce

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace