foto

Beyoncé Knowles

  • nar. 4.9.1981 (35 let)
    Houston, Texas, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Beyoncé Knowles se narodila v Texasu roku 1981. Její otec Mathew Knowles je úspěšný manažer, maminka Tina Knowles navrhuje kostýmy. Beyoncé vystudovala prestižní High School for the Perfoming and Visual Arts v jejím rodném Houstonu. Svou pěveckou kariéru začala v osmnácti letech jako zpěvačka kapely Destiny's child. Popularita kapely i Beyoncé šla rychle vzhůru. Kvůli častým rozporům a hádkám se nakonec kapela po zhruba osmi letech rozpadá.

Přelomový byl rok 2003, kdy se vydává na sólovou dráhu a má za sebou první filmový debut v úspěšné parodii AUSTIN POWERS: GOLDMEMBER. O rok později si zahrála partnerku Cuby Goodinga Jr. v nevýrazné komedii POKUŠENÍ. V tomto roce si také zazpívala po boku Bona z U2 při charitativní akci na pomoc lidem nemocným AIDS. V roce 2006 získává hlavní ženskou roli v komedii RŮŽOVÝ PANTER a v den svých šestadvacátých narozenin vydává album B'day. Následně sklidila ovace za svůj výkon v muzikálu DREAMGIRLS, za který byla nominovaná na Zlatý Glóbus a cenu BAFTA.

Beyoncé byla už několikrát zvolena jako nejhezčí dívka světa. Časopis FHM ji zvolil na 17 místo, časopis Maxim na 3 místo a anketu televize VH1 vyhrála. Má svou hvězdu na chodníku slávy v Hollywoodu. Jejím manželem je rapper Jay-Z. Mezi její největší vzory patří Whitney Houston, Aishwarya Rai a Wyclef Jean.

Žije střídavě mezi Londýnem a Miami. Má kočku jménem Master P. Mezi její největší hity patří písně-Crazy in Love, Independent woman, Survivor, Deja-vu (duet s Jay-Z), Listen, Check on it nebo Beautiful Liar (duet se Shakirou). Její nejbližší jí přezdívají JuJu nebo Bee.

Jan "Reiniš" Bodnár

Herecká filmografie

2014 Yours and Mine
2013 Království lesních strážců
2009 Posedlá
2008 Cadillac Records
2006 Dreamgirls
Růžový panter
Wow! Wow! Wubbzy! (TV seriál)
2003 All of Us (TV seriál)
Pokušení
2002 Austin Powers - Goldmember
2001 Carmen: hip-hopera (TV film)
1999 Beverly Hood
1998 Famous Jett Jackson, The (TV seriál)
1997 Smart Guy (TV seriál)
1996 Modrý Pacifik (TV seriál)

Dokumentární

2016 Beyoncé: Lemonade (TV film)
2015 Amy - a.z.
Global Citizen Festival 2015 (koncert)
2014 On the Run Tour: Beyonce and Jay Z (koncert)
2013 Beyoncé: Život je jen sen (TV film)
Mademoiselle C
Pink: Staying True - a.z.
2011 Beyoncé: Year of 4 Album Special (TV film)
Lady Gaga: Na ostro!
2010 Beyonce's I Am... World Tour (koncert)
Hope For Haiti Now (koncert)
2009 Barack Obama: Koncert 2009 (koncert)
Beyoncé - I Am... Yours. An Intimate Performance at Wynn Las Vegas (koncert)
Hollywood tančí a zpívá: 1980, 1990, 2000 - a.z.
Moonwalking: The True Story of Michael Jackson - Uncensored
Playing Chess: The Making of Cadillac Records
2007 Beyoncé: B'Day Tour (koncert)
Beyoncé Experience, The: Live (koncert)
2006 Destiny's Child: Live in Atlanta (koncert)
2005 Live 8 (koncert)
2004 Beyoncé: Live at Wembley (koncert)
Michael Jackson: The One (TV film)
2003 Jingle Ball (koncert)
50 Sexiest Video Moments (TV film)
2002 I Love the '80s (TV seriál)
2001 Concert for New York City, The (koncert)
Destiny's Child Live (koncert)
I Love 1980's (TV seriál)
Intimate Portrait: Destiny's Child (TV film)
Michael Jackson Live (koncert)
Party in the Park 2001 (koncert)
1999 Making the Video (TV seriál)
1992 HBO First Look (TV seriál)

TV pořady

2016 Grammy Awards 2016 (TV pořad)
2016 MTV Video Music Awards (TV pořad)
2015 GRAMMY Awards 2015 (TV pořad)
Lip Sync Battle (TV pořad)
2014 Grammy Awards 2014 (TV pořad)
The BRIT Awards 2014 (TV pořad)
2014 MTV Video Music Awards (TV pořad)
2013 MTV Video Music Awards 2013 (TV pořad)
2011 2011 Billboard Music Awards, The (TV pořad)
2010 Daybreak (TV pořad)
Grammy Awards 2010 (TV pořad)
The 64th Annual Tony Awards (TV pořad)
2009 BET Awards 2009 (TV pořad)
Evening of Stars: Tribute to Patti LaBelle, An (TV pořad)
Inside the Cinema (TV pořad)
MTV Video Music Awards 2009 (TV pořad)
Oscar's Red Carpet 2009 (TV pořad)
Zlatý Glóbus 2009 (TV pořad)
81. Annual Academy Awards (TV pořad)
2008 Grammy Awards 2008 (TV pořad)
MTV Europe Music Awards 2008 (TV pořad)
Stand Up to Cancer (TV pořad)
2007 MTV Video Music Awards 2007 (TV pořad)
Xposé (TV pořad)
Zlatý Glóbus 2007 (TV pořad)
79. Annual Academy Awards (TV pořad)
2006 MTV Video Music Awards 2006 (TV pořad)
2005 Kennedy Center Honors: A Celebration of the Performing Arts, The (TV pořad)
77. Annual Academy Awards (TV pořad)
2004 Le grand journal de Canal+ (TV pořad)
Móda a rock (TV pořad)
Strictly Come Dancing (TV pořad)
The BRIT Awards 2004 (TV pořad)
The X Factor (TV pořad)
Xtra Factor, The (TV pořad)
2003 Macy's 4th of July Spectacular (TV pořad)
MTV Video Music Awards 2003 (TV pořad)
Napálené celebrity (TV pořad)
Show Ellen DeGeneresové (TV pořad)
Show Sharon Osbourneové (TV pořad)
The Best Hit USA (TV pořad)
Top 40 (TV pořad)
4Pop (TV pořad)
2002 American Idol (TV pořad)
Nobel Peace Prize Concert (TV pořad)
2001 Comedy Central Canned Ham: Austin Powers in Goldmember (TV pořad)
Getaway (TV pořad)
Christmas in Rockefeller Center (TV pořad)
MTV Icon: Janet Jackson (TV pořad)
Nobel Peace Prize Concert (TV pořad)
Pop Goes Christmas (TV pořad)
Record of the Year 2001, The (TV pořad)
Show Wayna Bradyho (TV pořad)
Star Academy (TV pořad)
Teen Choice Awards 2001, The (TV pořad)
2000 Diary (TV pořad)
GPTV (TV pořad)
Christmas in Rockefeller Center (TV pořad)
1999 Martin Short Show, The (TV pořad)
taff (TV pořad)
1998 CD:UK (TV pořad)
1997 The View (TV pořad)
1996 Smap x Smap (TV pořad)
1995 E! Živě z červeného koberce (TV pořad)
MADtv (TV pořad)
1994 Extra (TV pořad)
1993 Noční show Davida Lettermana (TV pořad)
1992 Gomorron (TV pořad)
Noční Show Jaye Lenoe (TV pořad)
1991 E! News (TV pořad)
1986 Oprah show (TV pořad)
1985 Larry King Live (TV pořad)
1981 Entertainment Tonight (TV pořad)
Wetten, dass..? (TV pořad)
1980 Children in Need (TV pořad)
1975 Saturday Night Live (TV pořad)
1964 Top of the Pops (TV pořad)
1952 Today (TV pořad)

Hudební videoklipy

2015 Madonna - Bitch I'm Madonna ft. Nicki Minaj (hudební videoklip)
Nicki Minaj Ft. Beyoncé - Feeling Myself (hudební videoklip)
2014 Beyoncé - Pretty Hurts (hudební videoklip)
Beyoncé: 7/11 (hudební videoklip)
2013 Beyoncé - Blow (hudební videoklip)
Beyoncé feat. Blue Ivy - Blue (hudební videoklip)
Beyoncé feat. Drake - Mine (hudební videoklip)
Beyoncé feat. Frank Ocean - Superpower (hudební videoklip)
Beyoncé feat. Chimamanda Ngozi Adichie - ***Flawless (hudební videoklip)
Beyoncé feat. Jay-Z - Drunk in Love (hudební videoklip)
Beyoncé - Ghost (hudební videoklip)
Beyoncé - Grown Woman (hudební videoklip)
Beyoncé - Haunted (hudební videoklip)
Beyoncé - Heaven (hudební videoklip)
Beyoncé - Jealous (hudební videoklip)
Beyoncé - No Angel (hudební videoklip)
Beyoncé - Partition (hudební videoklip)
Beyoncé - Rocket (hudební videoklip)
Beyoncé - XO (hudební videoklip)
Beyoncé - Yoncé (hudební videoklip)
2012 Nicki Minaj - Come On A Cone (hudební videoklip)
2011 Beyoncé - Run the World (Girls) (hudební videoklip)
2010 Just Stand Up (hudební videoklip)
Lady Gaga feat. Beyoncé - Telephone (hudební videoklip)
2008 Beyoncé: B'Day Anthology Video Album (hudební videoklip)
Beyoncé: Single Ladies (Put a Ring on It) (hudební videoklip)
2007 Beyoncé feat. Shakira - Beautiful Liar (hudební videoklip)
Beyoncé: Get Me Bodied (hudební videoklip)
2006 Beyoncé: Irreplaceable (hudební videoklip)
2003 Luther Vandross - Dance With My Father (hudební videoklip)
2002 Destiny's Child: Nasty Girl (hudební videoklip)
2001 All Star: What's Going On (hudební videoklip)
Destiny's Child feat. Da Brat: Survivor (hudební videoklip)

Režijní filmografie

Dokumentární

2016 Beyoncé: Lemonade (TV film)
2013 Beyoncé: Život je jen sen (TV film)

Hudební videoklipy

2013 Beyoncé feat. Blue Ivy - Blue (hudební videoklip)
Beyoncé - Heaven (hudební videoklip)
Beyoncé - Jealous (hudební videoklip)
Beyoncé - Rocket (hudební videoklip)
2008 Beyoncé: B'Day Anthology Video Album (hudební videoklip)

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(45)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace