foto

Debbie Reynolds

  • nar. 1.4.1932 (84 let)
    El Paso, Texas, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Kdo by si nevzpoměl na půvabnou, sympatickou a milou Kathy Selden z muzikálu "Zpívání v děšti"? Tak to je jedna z oblíbených rolí herečky, zpěvačky a tanečnice Mary Frances Reynoldsové, která se narodila 1.4.1932 v El Paso, USA.

Začínala v baletních kurzech a hudbě se věnovala ve školním orchestru. V roce 1948 se zúčastnila soutěže krásy Miss Burbank - vyhrála, a jako bonus bylo angažmá pro společnost WB. Herectví se věnovala od 50tých let. To už měla za sebou středoškolská studia a vystřídala společnost WB za MGM. Její parketou byly muzikály a komedie. Mimo filmy hrála často na Broadwayi a za adaptaci muzikálu Nepotopitelná Molly Brownová v režii Charlese Walterse byla nominována v roce 1964 na Oscara.

Často se objevovala v zábavných TV pořadech jako Ed Sullivan Show, Eddie Fisher Show nebo Bob Hope Show. V letech 1969-70 produkovala svou vlastní "Debbie Reynolds Show". Později vytvořila hlavní úlohu v TV seriálu "Aloha Paradise" (1981). V 90tých letech se ve filmech objevuje v rolích matek hlavních hrdinů: Nebe a země, Matka, Svatba naruby.

Vedle filmů natáčela gramofonové desky, které byly velice úspěšné, a prodávaly se ve velkých nákladech. Vystupovala s vlastními programy v prestižních klubech v Las Vegas, Atlantic City, atd. Broadway jí přivítal s otevřenou náručí v obnovené premiéře muzikálu "Irene" a úspěšná byla i v dalším muzikálu "Žena roku". Od roku 1993 je majitelkou vyhlášeného night clubu v Las Vegas.

Byla třikrát vdaná, má dvě nadané děti - dceru Carrie Fischer (př. filmy : Hvězdné války - princezna Leia), a syna, televizního režiséra Todda Fishera. Během své plodné umělecké kariéry natočila cca přes 60 filmů.

Marta "marťan" Holubová

Herecká filmografie

2013 Liberace! (TV film)
2012 Slečna nebezpečná
2006 Return to Halloweentown (TV film)
2004 Connie a Carla
Halloweenská střední (TV film)
Pryor Offenses (TV film)
2003 Tracey Ullman in the Trailer Tales (TV film)
2002 Kim Possible (TV seriál)
2001 Městečko Halloween 2: Kalabarova pomsta (TV film)
Tři staré grácie (TV film)
2000 Lumpíci v Paříži
Virtuální maminka (TV film)
1999 Dar z lásky (TV film)
1998 Městečko Halloween (TV film)
Rudolf
Strach a hnus v Las Vegas
Vánoční přání (TV film)
Will a Grace (TV seriál)
Zack and Reba
1997 Svatba naruby
1996 Matka
Wedding Bell Blues
1993 Nebe a země
1992 Battling for Baby (TV film)
Osobní strážce
1991 Lumpíci (TV seriál)
1989 Perry Mason: Případ muzikálové vraždy (TV film)
1987 Sadie and Son (TV film)
1981 Aloha Paradise (TV seriál)
1973 Šarlotina pavučinka
1971 Co je s Helenou?
1970 Pat Paulsen's Half a Comedy Hour (TV seriál)
1969 Bracken's World (TV seriál)
The Debbie Reynolds Show (TV seriál)
1968 How Sweet It Is!
1967 Divorce American Style
Go!!! (TV film)
1966 The Singing Nun
1964 Sbohem, Charlie
The Unsinkable Molly Brown
1963 Mary, Mary
My Six Loves
1962 Jak byl dobyt Západ
1961 Second Time Around, The
The Pleasure of His Company
1960 A Date with Debbie (TV film)
Pepe
Rat Race, The
1959 Altánek
It Started with a Kiss
Mating Game, The
Say One for Me
1958 This Happy Feeling
1957 Tammy and the Bachelor
1956 Bundle of Joy
Meet Me in Las Vegas
Svatební snídaně
1955 Ford Star Jubilee (TV seriál)
Hit the Deck
Něžná past
1954 Athena
Susan Slept Here
1953 Affairs of Dobie Gillis, The
Give a Girl a Break
I Love Melvin
1952 Skirts Ahoy!
Zpívání v dešti
1951 Mr. Imperium
1950 The Daughter of Rosie O'Grady
Tři slovíčka
Two Weeks with Love
1948 June Bride

Dokumentární

2016 Bright Lights: Starring Carrie Fisher and Debbie Reynolds
Broadway: Beyond the Golden Age
The Slippers
2015 Tab Hunter Confidential
2012 Carol Channing: Larger Than Life
2011 Cesta ke slávě Tonyho Curtise
These Amazing Shadows
2009 Boys: The Sherman Brothers' Story, The
Hollywood tančí a zpívá: 1930
Hollywood tančí a zpívá: 1940
Hollywood tančí a zpívá: 1950
Hollywood tančí a zpívá: 1960
Hollywood tančí a zpívá: 1970
2008 A Musical History
Bratři Warnerové
Hollywood tančí a zpívá: 1920
Jill & Tony Curtis Story, The
2007 AFI's 100 Years... 100 Movies: 10th Anniversary Edition (TV film)
2002 Cinerama Adventure
Gene Kelly: Anatomy of a Dancer (TV film)
What a Glorious Feeling: The Making of 'Singin' in the Rain'
2001 Cleopatra: The Film That Changed Hollywood (TV film)
2000 Making of 'Rugrats in Paris', The
1999 Keepers of the Frame
1998 Frank Sinatra: The E! True Hollywood Story (TV film)
Intimate Portrait: Eva Gabor (TV film)
1997 20th Century-Fox: The First 50 Years (TV film)
1996 Real Las Vegas, The (TV seriál)
1995 Biography: Liberace - Mr. Showmanship (TV film)
1994 That's Entertainment! III Behind the Screen
To je zábava
1993 Jack L. Warner: The Last Mogul
1987 Biography (TV seriál)
Happy 100th Birthday Hollywood (TV film)
1974 Busby Berkeley
To je ale zábava!
1964 Story of a Dress, The
1963 Hollywood: The Great Stars (TV film) - a.z.
Hollywood Without Make-Up - a.z.
1957 Private Little Party for a Few Chums, A (TV film)
1954 Light's Diamond Jubilee (TV film)

TV pořady

2015 The 21st Annual Screen Actors Guild Awards (TV pořad)
2010 Talk show bez zábran (TV pořad)
2002 Conversations from the Edge with Carrie Fisher (TV pořad)
1998 Hollywood Squares (TV pořad)
1995 Carrie Fisher: The Hollywood Family (TV pořad)
1993 Legend to Legend Night: A Celebrity Cavalcade (TV pořad)
1985 Larry King Live (TV pořad)
The American Film Institute Salute to Gene Kelly (TV pořad)
1982 Broadway Plays Washington (TV pořad)
Circus of the Stars #7 (TV pořad)
Women I Love: Beautiful But Funny (TV pořad)
1981 All-Star Salute to Mother's Day (TV pořad)
Entertainment Tonight (TV pořad)
1957 The Eddie Fisher Show (TV pořad)
1954 Star Is Born World Premiere, A (TV pořad)
1952 This Is Your Life (TV pořad)
1948 Toast of the Town (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace