foto

Emma Rigby

  • nar. 26.9.1989 (26 let)
    St. Helens, Merseyside, Anglie, Velká Británie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Emma Catherine Rigby sa narodila 26.9.1989 v St. Helens, Merseyside, Anglicko. Má staršiu sestru Charlotte. Vyštudoval školu De La Salle v St. Helens. Počas štúdia sa nemohla plne venovať škole, pretože bola zaneprázdnená natáčaním, ale aj napriek tomu dostala deväť známok A* v skúškach GCSE.

Jej prvá menšia rola bola v seriáli Born and Brad. Neskôr mala ešte niekoľko menších rolí. Okrem herectva sa Emma zaujímala taktiež o modeling, ktorému sa aj začala venovať. Behom štúdia v roku 2006 dostala rolu ako Hannah Ashower v seriáli Hollyoaks. V roku 2007 bola nominovaná za najlepší ženský herecký výkon v National Television Awards. O rok neskôr vyhrala The British Soap Award za najlepší ženský herecký výkon. V roku 2008 oznámila, že odchádza z Hollyoaks, pretože chce skúsiť nové projekty. Na obrazovkách chcela ostať do júna 2009 avšak svoju zmluvu predĺžila do februára 2010. V júli 2010 Emma debutovala v psychologicko-sexuálnom muzikáli Wolfboy. Za svoju rolu dostala pozitívne ohlasy od kritikov.

V roku 2011 hrala v seriáli Becoming Human. Mala tiež hlavnú úlohu v britských hororoch ako Demons Never Die a neskôr v roku 2011 vo Fresh Meat. V decembri 2011 začala hrať v dramatickom seriáli Prisoners Wives.

V januári 2013 sa objavila v seriáli Ripper Street ako Lucy Eams a v apríli 2013 v jednej z epizód sitcomu The Job Lot.

victt

Herecká filmografie

2016 Actors Anonymous
A Hundred Streets
2014 Nekonečná láska
Plastic
2013 Job Lot, The (TV seriál)
Konzultant
Once Upon a Time in Wonderland (TV seriál)
Ranhojič
2012 Pramface (TV seriál)
Prisoners Wives (TV seriál)
Ripper Street (TV seriál)
The Good of This City (S01E04)
2011 Analogue Love
Becoming Human (TV seriál)
Čerstvé maso (TV seriál)
Demons Never Die
2008 Hollyoaks Later (TV seriál)
2002 Born and Bred (TV seriál)
1995 Hollyoaks (TV seriál)

TV pořady

2012 Sunday Brunch (TV pořad)
1999 Loose Women (TV pořad)
1988 This Morning (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace