foto

Dwayne Johnson

  • nar. 2.5.1972 (44 let)
    Hayward, California, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Dwayne Douglas Johnson se narodil 2. května 1972 v kalifornském městečku Hayward. Na střední škole se začal věnovat atletice a hlavně americkému fotbalu. Díky němu získal sportovní stipendium a mohl se v klidu vrhnout na ligu amerického fotbalu NFL. To mu ovšem pokazilo vážné zranění zad. Nejdříve přemýšlel o návratu k fotbalu, ovšem později zaměřil svůj zrak na jiný sport - wrestling. Vlastně šlo o logické rozhodnutí, protože to byla rodinná tradice (otec s dědečkem byli ve wrestlingu také známí). V ringu uplatnil jak své tělesné proporce, tak showmanství, díky kterému se stal miláčkem publika.

Po několika letech wrestlingu ovšem „The Rock“ (jeho přezdívka z wrestlingu) skončil a začínal s herectvím. Nejdříve se začal objevovat v televizi (např. dokument GLADIÁTOŘI 2000) a v komediálních seriálech (DAG). Poté přišla jeho první filmová role v krimithrilleru PŘESNÝ ZÁSAH. Ta mu ale moc fanoušků nepřinesla. Ty získal až svým druhým filmem, kterým byla opravdu malá role v Sommersově MUMII SE VRACÍ (natáčení mu prý trvalo pouhé 2 dny). Diváci ovšem na jeho postavu bojovníka Mathayuse alias Krále Škorpiona reagovali více než kladně, a tak se rozhodlo o jeho samostatném filmu. KRÁL ŠKORPION byl velký hit a potvrdil jednu věc - Rockův herecký a komediální talent.

Z „The Rocka“ se rázem stala nová akční hvězda. To potvrdil v ještě úspěšnější akční komedii VÍTEJTE V DŽUNGLI, kde mu Arnold Schwarzenegger předal pomyslné žezlo akčního hrdiny a Rock tak porazil svého největšího konkureta - Vina Diesela. Po této „korunovaci“ přišla ještě KRÁČEJÍCÍ SKÁLA, kterou nabral ještě pár fanoušků navíc. Teď má „The Rock“ hodně pracovních nabídek. V nejbližší době nás bude čekat v komedii BE COOL po boku Johna Travolty a také v adaptaci počítačové hry DOOM a v adaptaci videohry SPY HUNTER v režii Johna Woo. Hodně štěstí, Králi!

Milan "milka" Rozšafný

Herecká filmografie

2019 Shazam!
2017 Baywatch
Fast 8
Journey to the Center of the Earth 4
2016 Big Trouble in Little China
Centrální inteligence
Odvážná Vaiana: Legenda o konci světa
2015 Fast & Furious: Supercharged
Hráči (TV seriál)
Rychle a zběsile 7
San Andreas
2014 Camp WWE (TV seriál)
Hercules
2013 Empire State
G.I. Joe 2: Odveta
Pot a krev
Práskač
Rychle a zběsile 6
2012 Cesta na tajuplný ostrov 2
2011 Rychle a zběsile 5
2010 Benga v záloze
Faster
Transformers Prime (TV seriál)
Víla Zuběnka
Why Did I Get Married Too?
Zase ona!
2009 Planeta 51
Útěk na Horu čarodějnic
2008 Dostaňte agenta Smarta
2007 Plán hry
Policajti z Rena
2006 Apokalypsa
Gang v útoku
Hannah Montana (TV seriál)
2005 Buď v klidu
Doom
2004 Kráčející skála
2003 Vítejte v džungli
2002 Král Škorpión
2001 Mumie se vrací
Přesný zásah
1999 Griffinovi (TV seriál)
1998 Zlatá sedmdesátá (TV seriál)
1995 Star Trek: Voyager (TV seriál)

Dokumentární

2016 A Trip to Unicorn Island
Straight Outta Dudleyville: The Legacy of the Dudley Boyz - a.z.
2015 The Road Is Jericho: Epic Stories & Rare Matches from Y2J - a.z.
W.W.E. 24 (TV seriál)
2014 Lennon or McCartney - a.z.
Sheik, The
2013 WWE: Best of WWE at Madison Square Garden - a.z.
WWE for All Mankind: Life & Career of Mick Foley
WWE: The Top 25 Rivalries in Wrestling History
2012 nWo: The Revolution
The Epic Journey of Dwayne 'The Rock' Johnson
WWE: Falls Count Anywhere: The Greatest Street Fights and Other Out of Control Matches
2011 Big Show: A Giants World - a.z.
Stone Cold Steve Austin: The Bottom Line on the Most Popular Superstar of All Time
True Story of WrestleMania, The
2010 Breaking the Code: Behind the Walls of Chris Jericho
2009 WWE: The Best of SmackDown - 10th Anniversary 1999-2009 - a.z.
2005 Be Cool, Very Cool
Tombstone: The History of the Undertaker
2002 Iron and Beyond
2001 E! Rank (TV seriál)
Lita: It Just Feels Right
1999 Gladiátoři 2000

TV pořady

2016 WrestleMania XXXII (TV pořad)
Zlatý Glóbus 2016 (TV pořad)
2016 MTV Movie Awards (TV pořad)
2015 Lip Sync Battle (TV pořad)
NXT TakeOver: Unstoppable (TV pořad)
WrestleMania XXXI (TV pořad)
WWE Royal Rumble (TV pořad)
2015 MTV Movie Awards (TV pořad)
87. Annual Academy Awards (TV pořad)
2014 Wake Up Call (TV pořad)
WrestleMania XXX (TV pořad)
WWE Hall of Fame 2014 (TV pořad) - a.z.
2013 Hero, The (TV pořad)
Nickelodeon Kids' Choice Awards 2013 (TV pořad)
Royal Rumble (TV pořad)
The History of WWE: 50 Years of Sports Entertainment (TV pořad)
WrestleMania XXIX (TV pořad)
WWE Elimination Chamber (TV pořad)
WWE: The Best of Raw and SmackDown 2012 (TV pořad)
WWE: Triple H - Thy Kingdom Come (TV pořad)
2012 WrestleMania XXVIII (TV pořad)
WWE: Best Pay-Per-View Matches of 2012 (TV pořad)
WWE Rock vs. Cena - Once in a Lifetime (TV pořad)
2011 Clash Time (TV pořad)
WrestleMania XXVII (TV pořad)
WWE Survivor Series (TV pořad)
WWE: The Ladder Match 2 - Crash and Burn (TV pořad)
2009 Grammy Awards 2009 (TV pořad)
2009 MTV Movie Awards (TV pořad)
2008 MTV Movie Awards 2008 (TV pořad)
WrestleMania XXIV (TV pořad)
WWE Hall of Fame 2008 (TV pořad)
80. Annual Academy Awards (TV pořad)
2007 Up Close with Carrie Keagan (TV pořad)
WWE: Raw 100 - The Top 100 Moments in Raw History (TV pořad)
2005 Made in Hollywood (TV pořad)
WWE Armageddon (TV pořad) - a.z.
2005 MTV Movie Awards (TV pořad)
2003 Jimmy Kimmel Live! (TV pořad)
Show Ellen DeGeneresové (TV pořad)
Teen Choice Awards 2003, The (TV pořad)
WrestleMania XIX (TV pořad)
WWE Backlash (TV pořad)
WWE No Way Out (TV pořad)
2002 Royal Rumble (TV pořad)
Teen Choice Awards 2002, The (TV pořad)
Wrestlemania X-8 (TV pořad)
WWE King of the Ring (TV pořad)
WWE SummerSlam (TV pořad)
WWE Velocity (TV pořad)
WWE Vengeance (TV pořad)
WWF No Way Out (TV pořad)
2001 Movie Loft, The (TV pořad)
Royal Rumble (TV pořad)
Teen Choice Awards 2001, The (TV pořad)
WrestleMania X-Seven (TV pořad)
WWE SummerSlam (TV pořad)
WWE Survivor Series (TV pořad)
WWF No Mercy (TV pořad)
WWF No Way Out (TV pořad)
WWF Rebellion (TV pořad)
WWF Unforgiven (TV pořad)
WWF Vengeance (TV pořad)
2000 GPTV (TV pořad)
No Way Out (TV pořad)
Royal Rumble (TV pořad)
WrestleMania 2000 (TV pořad)
WWE King of the Ring (TV pořad)
WWE SummerSlam (TV pořad)
WWE Survivor Series (TV pořad)
WWF Armageddon (TV pořad)
WWF Backlash (TV pořad)
WWF Fully Loaded (TV pořad)
WWF Insurrextion (TV pořad)
WWF Judgment Day (TV pořad)
WWF No Mercy (TV pořad)
WWF Rebellion (TV pořad)
WWF Unforgiven (TV pořad)
1999 Hell Yeah (TV pořad)
Royal Rumble (TV pořad)
WrestleMania XV (TV pořad)
WWE King of the Ring (TV pořad)
WWE SmackDown (TV pořad)
WWE SummerSlam (TV pořad)
WWE Survivor Series (TV pořad)
WWF Backlash (TV pořad)
WWF Fully Loaded (TV pořad)
WWF No Mercy (TV pořad)
WWF Over the Edge (TV pořad)
WWF St. Valentine's Day Massacre (TV pořad)
WWF Unforgiven (TV pořad)
1998 No Way Out (TV pořad)
Royal Rumble (TV pořad)
Sunday Night Heat (TV pořad)
WrestleMania XIV (TV pořad)
WWE King of the Ring (TV pořad)
WWE SummerSlam (TV pořad)
WWE Survivor Series (TV pořad)
WWF Breakdown: In Your House (TV pořad)
WWF Capital Carnage (TV pořad)
WWF Fully Loaded (TV pořad)
WWF Judgment Day (TV pořad)
WWF Mayhem In Manchester (TV pořad)
WWF Over the Edge (TV pořad)
WWF Rock Bottom: In Your House (TV pořad)
WWF Unforgiven (TV pořad)
1997 Royal Rumble (TV pořad)
WrestleMania XIII (TV pořad)
WWE Survivor Series (TV pořad)
WWF In Your House: A Cold Day In Hell (TV pořad)
WWF In Your House: Badd Blood (TV pořad)
WWF In Your House: D-Generation-X (TV pořad)
WWF In Your House: Final Four (TV pořad)
WWF In Your House: Revenge of the Taker (TV pořad)
1996 The Daily Show (TV pořad)
WWE Survivor Series (TV pořad)
WWF In Your House: It's Time (TV pořad)
1995 MADtv (TV pořad)
1994 Howard Stern (TV pořad)
1993 WWE Monday Night RAW (TV pořad)
WWF Raw Is War (TV pořad)
1992 Gomorron (TV pořad)
1984 WWF Superstars of Wrestling (TV pořad)
1981 Entertainment Tonight (TV pořad)
1975 Saturday Night Live (TV pořad)
1952 Today (TV pořad)

Producentská filmografie

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(3 202)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace