foto

Raquel Welch

  • nar. 5.9.1940 (75 let)
    Chicago, Illinois, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Filmová hvězda a sexsymbol 60. a 70. let, která ani dnes ve svých pětašedesáti letech neztratila nic ze svého půvabu. Tak by se dala stručně vystihnout herečka Raquel Welchová. Dcera anglické matky a bolivijského otce přišla na svět jako Jo Raquel Tejada v Chicagu.

Bývalá mnohonásobná miss se původně živila jako servírka, ale díky svému okouzlujícímu vzhledu se brzy prosadila nejprve mezi modelky a později i do světa filmu. Na stříbrném plátně ztvárnila takřka padesát rolí hlavně v dobrodružných snímcích a westernech (FANTASTICKÁ CESTA, BANDOLERO!, 100 PUŠEK), avšak například ve filmu ZVÍŘE, kde jí byl hereckým partnerem Jean-Paul Belmondo prokázala i komediální vlohy.

Za ztělesnění postavy paní Bonacieux – lásky mušketýra d´Artagnana ve TŘECH MUŠKETÝRECH(1973) byla oceněna zlatým Glóbem. Nebudeme ovšem zastírat, že daleko více než hereckým nadáním poutala pozornost a zájem režisérů svým dokonale rostlým tělem a bujným poprsím. S příchodem 80. let její kariéra začala uvadat a v posledních dvaceti letech hraje téměř výhradně jen v televizi. Jednou z jejich mála posledních úloh ve filmu byla epizodní rolička v úspěšné komedii PRAVÁ BLONDÝNKA(2001).

Raquel byla čtyřikrát vdaná, ale ani jedno manželství se jí nevydařilo. Její dcera Tahnee je rovněž herečkou. Dnes tráví nejvíce času na svém soukromém ostrově Mustique.

Lukáš "Vojcl" Vojáček

Herecká filmografie

2015 Ultimate Legacy, The (TV film)
2013 Donatella Versace (TV film)
2008 Welcome to the Captain (TV seriál)
2006 Zapomeň na to
2002 American Family (TV seriál)
Sudden Fear (TV film)
8 Simple Rules... for Dating My Teenage Daughter (TV seriál)
2001 Pravá blondýnka
Sex, pochoutky a romantika
1999 FY2K: Graham Norton Live (TV film)
1998 Bláznivý boss
Jsem do ní blázen
1996 Sabrina - mladá čarodějnice (TV seriál)
Všichni starostovi muži (TV seriál)
1995 Central Park West (TV seriál)
1994 Bláznivá střela 33 a 1/3: Poslední trapas
1993 Hollyrock-a-Bye Baby (TV film)
Píseň o smutné lásce (TV film)
Superman (TV seriál)
Zkažená krev (TV film)
1990 Městečko Evening Shade (TV seriál)
1989 Potíže v ráji (TV film)
Raquel: Body & Mind
Show Jerryho Seinfelda (TV seriál)
1988 Lose 10 Lbs. in 3 Weeks
Scandal in a Small Town (TV film)
1987 Right to Die (TV film)
1985 Muppet Video: The Kermit and Piggy Story
1984 Raquel: Total Beauty and Fitness
1982 Legenda o Daleké cestě (TV film)
1980 From Raquel with Love (TV film)
1979 Muppets Go Hollywood, The (TV film)
1978 Mork & Mindy (TV seriál)
1977 Princ a chuďas
Zvíře
1976 The Muppet Show (TV seriál)
Tři ze sanitky
1975 Un sorriso, uno schiaffo, un bacio in bocca - a.z.
Wild Party, The
1974 Tři mušketýři 2
1973 Konec Sheily
Tři mušketýři
1972 Barbe-bleue (TV film)
Kansas City Bomber
Modrovous
Poldové
1971 Hannie Caulderová
1970 Myra Breckinridgeová
The Beloved
1969 Bracken's World (TV seriál)
Flareup
Kouzelný Kristián
100 pušek
1968 Bandolero!
The Biggest Bundle of Them All
Žena v moři
1967 Fathom
L'amour à travers les âges
Okouzlený
1966 Fantastická cesta
Královny
Milion let před Kristem
Spara forte, piů forte, non capisco
1965 Do Not Disturb
Swingin' Summer, A
1964 A House Is Not a Home
Baileys of Balboa, The (TV seriál)
Bewitched (TV seriál)
Elvis Presley: Roustabout
The Rogues (TV seriál)
Wendy and Me (TV seriál)
1962 McHale's Navy (TV seriál)
The Virginian (TV seriál)

Dokumentární

2011 Lt. Dan Band: For the Common Good
2003 Sex at 24 Frames Per Second
2002 Jim Brown All American (TV film)
Ten kluk bude točit
2001 Cleopatra: The Film That Changed Hollywood (TV film)
1999 Get Bruce
Hollywoodské zkoušky (TV seriál)
1996 Sex, Censorship and the Silver Screen (TV seriál)
100 Years of Horror: Giants and Dinosaurs
1994 Flesh and Blood: The Hammer Heritage of Horror (TV film)
1986 Week with Raquel, A
1980 Bob Hope's Overseas Christmas Tours: Around the World with the Troops - 1941-1972 (TV film)
1967 Think Twentieth

TV pořady

2010 The 64th Annual Tony Awards (TV pořad)
2003 100 Years of Hope and Humor (TV pořad)
1998 Hollywood Squares (TV pořad)
1997 The View (TV pořad)
1994 The 66th Annual Academy Awards (TV pořad)
1990 Night of 100 Stars III (TV pořad)
1987 The 39th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
1981 Entertainment Tonight (TV pořad)
Wetten, dass..? (TV pořad)
1976 Donny and Marie (TV pořad)
1975 Saturday Night Live (TV pořad)
1970 Raquel! (TV pořad)
1969 The David Frost Show (TV pořad)
1967 Rowan & Martin's Laugh-In (TV pořad)
1964 The Hollywood Palace (TV pořad)

Hudební videoklipy

1994 Flashbacks 2: Pop Parade (hudební videoklip)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace