foto

Karl Markovics

  • nar. 29.8.1963 (52 let)
    Vídeň, Rakousko
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Tento herec, známý ze seriálu KOMISAŘ REX, se narodil 29. srpna 1963 ve Vídni. Po absolvování herecké školy se stal stálým členem divadelního souboru Serapion. Později odešel do Theater im Kopf. Od roku 1987 je na volné noze. Kromě herectví se věnuje také produkci. Jako producent se podílel na vzniku několika divadelních her a filmů.

Největší popularitu mu přinesla role policisty Ernsta Stockingera v již zmiňovaném Komisaři Rexovi. Díky této postavě, která patřila v seriálu k nejpopulárnějším, vznikl v roce 1996 samostatný seriál nazvaný STOCKINGER. Seriál však nedosáhl takové sledovanosti jako jeho slavnější předchůdce a proto byl po šestnácti epizodách ukončen.

Josef "videofil" Novák

Herecká filmografie

2016 Lída Baarová
Polizeiruf 110 – Und vergib uns unsere Schuld (TV film)
2015 Hiszpanka
Ich und Kaminski
Porcupine, The
Tajna Sněžnoj Korolevy
2014 Grandhotel Budapešť
2013 Mord in den Dünen (TV film)
2012 Eastalgia
Jak změřit svět
Süskind
2011 Black Brown White
Neznámý
2010 Die Verrückte Welt der Ute Bock
Jindřich IV. Navarrský
Kennedys Hirn (TV film)
Mahler auf der Couch
Nanga Parbat
2009 Čarodějka Lilly: Drak a kniha kouzel
Malá bankovní loupež
Německo '09
2008 Daniel Käfer - Die Schattenuhr (TV film)
Zkáza lodi Gustloff (TV film)
2007 Ďáblova dílna
Franz Fuchs - Ein Patriot (TV film)
Mein Nestroy (divadelní záznam)
Trautmann - Bumerang (TV film)
2006 Korunní princ (TV film)
2005 Daniel Käfer - Die Villen der Frau Hürsch (TV film)
Mein Mörder (TV film)
Schrift des Freundes, Die (TV film)
2004 Hledá se rodina (TV film)
Kommissarin Lucas - Vergangene Sünden (TV film)
Zuckeroma (TV film)
2003 Annas Heimkehr (TV film)
Dinner for Two (TV film)
2002 Andreas Hofer: Volný jako orel (TV film)
Wasserfälle von Slunj, Die (TV film)
2001 Blumen für Polt (TV film)
Komando v sukních
Love Letters - Liebe per Nachnahme (TV film)
Showdown
2000 Geboren in Absurdistan
Hirnschal gegen Hitler (TV film)
Lumpazivagabundus (TV film)
Přijď, sladká smrti
1999 Alles Bob!
Blaue Kanone, Die (TV film)
Callgirl, Das (TV film)
Late Show
Sturmzeit (TV seriál)
Wanted
1998 Drei Herren
Hinterholz 8
MA 2412 (TV seriál)
Und alles wegen Mama (TV film)
1997 Crazy Moon (TV film)
Kreuzfeuer (TV film)
Qualtingers Wien
Straße nach Istanbul, Die (TV film)
1996 Olivia - Ein Kinderschicksal bewegt die Welt (TV film)
Stockinger (TV seriál)
Stockinger (TV film)
1995 Auf Teufel komm raus
1994 Komisař Rex (TV seriál)
Polizeiruf 110 - Lauf, Anna, lauf! (TV film)
1993 Halbe Welt
Indien
Komisař Rex - Konečná stanice Vídeň (TV film)
Muttertag
1991 Hund und Katz

Dokumentární

2016 Film o filmu: Lída Baarová
2012 Joschi und die Stars - ein Roadmovie (TV film)
Tajemný Gustav Klimt (TV film)

TV pořady

2008 80. Annual Academy Awards (TV pořad)
1987 Seitenblicke (TV pořad)

Režijní filmografie

2015 Supersvět
2011 Dýchat

Scenáristická filmografie

2015 Supersvět
2011 Dýchat
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace