foto

Ben Affleck

  • nar. 15.8.1972 (44 let)
    Berkeley, California, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Ben Affleck bol po dlhú dobu braný iba ako kolega Matta Damona, no časom si vybudoval reputáciu skvelého herca, ktorý dokáže stáť na vlastných nohách a do kín priláka davy ľudí. Keď mal tri roky, presťahoval sa s rodinou do Cambridge v štáte Massachusetts. Tu sa na strednej škole spriatelil s Damonom, s ktorým si nesmierne rozumel a s ktorým zdieľal okrem iného tiež nadšenie z herectva. Začali spolu navštevovať lekcie drámy a len čo Damon ukončil Harvard, okamžite sa vrhli na profesionálne herectvo.

Affleckove začiatky sú zakorenené v televíznom seriáli podľa Danielle Steelovej "Daddy", kde na seba okamžite upozornil a onedlho sa stal malou hviezdičkou. Po vybudovaní si akej-takej reputácie v televíznom priemysle sa pustil do celovečerných filmov. Tu debutoval filmom ŠKOLSKÉ PUTÁ (1992), kde si zahral spolu s Damonom. Jeho kreácia nezostala nepovšimnutá a o rok neskôr mu režisér Richard Linklater ponúkol rolu v dnes už kultovom filme OMÁMENÍ A ZMÄTENÍ (1993). Táto snímka, ponúkajúca alternatívny pohľad do života moderných mladých ľudí sa stala hitom a zo všetkých protagonistov (napr. Milla Jovovich alebo Matthew McConaughey) urobila hviezdy. Nasledovalo niekoľko podobných rolí v rovnako zameraných filmoch POSLEDNÉ VOLANIE (1996), FLÁKAČI (1996) alebo HĽADÁM AMY (1997), pri nakrúcaní ktorého sa spriatelil s režisérom Kevinom Smithom.

A práve ten mal obrovský vplyv na odštartovanie nakrúcania filmu DOBRÝ WILL HUNTING (1997), ku ktorému napísali Affleck spolu s Damonom scenár. Ten bol ocenený Oscarom a z Afflecka sa stala filmová hviezda. Okamžite prišli exkluzívne ponuky typu ARMAGEDDON (1998), ZAMILOVANÝ SHAKESPEARE (1998) alebo ŽIVELNÁ POHROMA (1999), ktoré svojím úspechom Afflecka definitívne dostali do pozície filmovej megastar.

Martin "POMO" Pomothy

Herecká filmografie

2019 Justice League Part Two
2018 The Batman
Witness for the Prosecution
2017 Liga spravedlnosti
2016 Batman vs Superman: Úsvit spravedlnosti
Pod rouškou noci
Sebevražedný oddíl
Zúčtování
2014 Zmizelá
2013 Hra na hraně
2012 Argo
K zázraku
2010 Manažeři
Město
2009 Až tak moc tě nežere
Extrakt
Na odstřel
2006 Clerks 2: Muži za pultem
Hollywoodland
Sejmi eso
Světák
2004 Přežít Vánoce
Táta na plný úvazek
2003 Daredevil
Láska s rizikem
Výplata
2002 Incident
Nejhorší obavy
Pomoc!!! Já mám rande
2001 Jay a mlčenlivý Bob vrací úder
Pearl Harbor
Táta a ti druzí
2000 Falešná hra
Josef - Král snů
Larry, kroť se (TV seriál)
Nahoru, dolů
Riziko
SNL Fanatic (TV film)
1999 Dogma
Živelná pohroma
200 cigaret
1998 Armageddon
Přízraky
Zamilovaný Shakespeare
1997 Dobrý Will Hunting
Hledám Amy
Vem mě s sebou
1995 Flákači
Glory Daze
1994 Body to Die for: The Aaron Henry Story, A (TV film)
1993 Against the Grain (TV seriál)
Omámení a zmatení
1992 Buffy, zabíječka upírů
Lifestories: Families In Crisis (TV seriál)
Školní vázanky
1991 Danielle Steel: Táta (TV film)
1988 Second Voyage of the Mimi, The (TV seriál)
1987 Vražedný stisk (TV film)
1986 Wanted: The Perfect Guy (TV film)
1984 Voyage of the Mimi, The (TV seriál)
1981 Dark End of the Street, The

Dokumentární

2016 Film Hawk - a.z.
2013 CinemAbility
2007 Americká nenasytnost (TV seriál)
2006 Back to the Well: Clerks II
2005 Tsunami Aid: A Concert of Hope (koncert)
2004 Fahrenheit 9/11
Oh, What a Lovely Tea Party
2003 Beyond Hell's Kitchen: Making 'Daredevil'
2002 Making of 'Changing Lanes', The
2001 Journey to the Screen: The Making of 'Pearl Harbor' (TV film)
Judge Not: In Defense of Dogma
1999 Saturday Night Live 25 (TV film)
View Askew's Look Back at Mallrats
1997 Making of 'Good Will Hunting', The

TV pořady

2015 The 41st Annual People's Choice Awards (TV pořad)
87. Annual Academy Awards (TV pořad)
2014 Finding Your Roots with Henry Louis Gates, Jr (TV pořad)
Zlatý Glóbus 2014 (TV pořad)
20th Annual Screen Actors Guild Awards, The (TV pořad)
2013 Zlatý Glóbus 2013 (TV pořad)
19th Annual Screen Actors Guild Awards (TV pořad)
85. Annual Academy Awards (TV pořad)
2010 Daybreak (TV pořad)
2009 2009 World Series of Poker (TV pořad)
2007 Rencontres de cinéma (TV pořad)
Zlatý Glóbus 2007 (TV pořad)
79. Annual Academy Awards (TV pořad)
2005 Project Greenlight 3 (TV pořad)
2003 Jimmy Kimmel Live! (TV pořad)
Project Greenlight 2 (TV pořad)
Real Time with Bill Maher (TV pořad)
Show Ellen DeGeneresové (TV pořad)
4Pop (TV pořad)
75. Annual Academy Awards (TV pořad)
2001 Project Greenlight (TV pořad)
Teen Choice Awards 2001, The (TV pořad)
73. Annual Academy Awards (TV pořad)
2000 GPTV (TV pořad)
1999 Exclusif (TV pořad)
The Late Late Show with Craig Kilborn (TV pořad)
71. Annual Academy Awards (TV pořad)
1998 70. Annual Academy Awards (TV pořad)
1996 The Daily Show (TV pořad)
1992 Gomorron (TV pořad)
Noční Show Jaye Lenoe (TV pořad)
1991 E! News (TV pořad)
1985 Larry King Live (TV pořad)
1984 Cinema 3 (TV pořad)
1981 Entertainment Tonight (TV pořad)
1975 Saturday Night Live (TV pořad)
1971 Film '72 (TV pořad)

Hudební videoklipy

2003 Jennifer Lopez: The Reel Me (hudební videoklip)

Scenáristická filmografie

Režijní filmografie

Producentská filmografie

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(2 314)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace