Reklama

Reklama

Françoise Dorléac

Françoise Dorléac

nar. 21.03.1942
Paříž, Île de France, Francie

zem. 26.06.1967 (25 let)
Nice, Francie

Biografie (1)

Nepřehlédnutelná francouzská kráska byla dcerou filmového a divadelního herce Maurice Dorléaca. Vyjadřovala ostře komický typ jako vysoká tmavovláska ve filmu MUŽ Z RIA (L'homme de Rio, 1964) po boku Jean-Paul Belmonda. Její další rolí, v níž uplatnila svůj temperament byly SLEČÍNKY Z ROCHEFORTU (Demoiselles de Rochefort, 1967). Tady představovala jednu ze zpívajících sester vedle své skutečné sestry Catherine Deneuve. Nepřehlédnutelný počátek její kariéry… (více)

Zajímavosti (4)

Muž z Ria (1964)

  • Budova, na ktorej Agnes (Dorléac), Catalan (Servais) a Dufourquet (Belmondo) pristávajú v helikoptére, nie je v meste Brazília ako vo filme, ale v Rio de Janeiro a je to budova Múzea moderného umenia. (Arsenal83)

Muž z Ria (1964)

  • Italská produkce, která se na filmu také podílela, nechtěla schválit obsazení Françoise Dorléac do role Agnes a nutila De Brocu, aby do této role obsadil nějakou Italku. On ovšem odmítl a kategoricky trval na svém. Italové tedy nakonec ustoupili a volbu režiséra přijali. Nakonec se jim ovšem podařilo obsadit italského Adolfa Celiho do role Seňora Castroa. (Pierre)

Galerie (93)

Reklama

Herečka

Host

Pořady
1966

Gala de l'Unicef

Reklama

Reklama