foto

Doug Ellin

  • nar. 6.4.1968 (48 let)
    Brooklyn, New York City, New York, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Doug Ellin se narodil 6. dubna 1968 v Brooklynu, New Yorku. Je filmový producent, scénárista a režisér. Vystudoval Tulane University v Louisianě. 

Na začátku 90. let se odstěhoval do Los Angeles a snažil se prosadit jako stand-up komik. Brzy však dostal práci v podatelně produkční společnosti New Line Cinema. Tady pracoval také filmový producent Mike DeLuca, jenž financoval Ellinův první kratkometrážní snímek s názvem The Pitch. Zde hrál dosud ještě neznámý herec David Schwimmer, který se později proslavil jako Ross v sitcomu Friends. Díky tomuto filmu byl přijat na American Film Institute, kde absolvoval v roce 1994. 

V roce 1996 natočil svůj první celovečerní film, nízkorozpočtovou komedii s názvem Phat Beach. Tu později sám Ellin označil za "asi nejhorší film všech dob". O dva roky později natočil další komedii podle svého vlastního scénáře Kissing A Foolv hlavní roli s již známým hercem D. Schwimmerem. 

Po těchto filmech zkusil napsat pár scénářů pro filmovou společnost Miramax, nikdy to ale nevyšlo a nic z toho nebylo zrealizováno. V roce 2002 se mu ale podařilo vytvořit koncept k seriálu Life with Bonnie. Ten ale nijak valný úspěch neměl. Skutečný úspěch přišel až v roce 2004, kdy natočil  seriál Entourage. Natočilo se 8 sezón a Ellin podepsal smlouvu s HBO. 

V roce 2015 půjde do kin jeho zfilmovaná verze úspěšného seriálu Entourage, ve které hraje mnoho zvučných jmen, např. Adrian Grenier, Mark Wahlberg, Haley Joel Osment nebo třeba Billy Bob Thornton.

Radek "Sevcik" Ševčík

Scenáristická filmografie

2015 Vincentův svět
2012 40 (TV film)
2004 Vincentův svět (TV seriál)
2002 Life with Bonnie (TV seriál)
1998 Přátelé
1996 Phat Beach
1993 Pitch, The
Waiter, The

Režijní filmografie

Herecká filmografie

2004 Vincentův svět (TV seriál)
1998 Přátelé
1993 Pitch, The

Dokumentární

2013 Nash
2011 Hollywood Sunset: A Tribute to Entourage (TV film)

TV pořady

2008 Write Environment, The (TV pořad)
2002 Last Call with Carson Daly (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace