foto

Otakar Brousek ml.

  • nar. 8.5.1957 (59 let)
    Praha, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Syn herce Otakara B. a bratr herečky Jaroslavy B. se narodil do herecké rodiny dne 8. května 1957. Vyrůstal v pražských Dejvicích, vystudoval hudebně dramatické oddělení pražské konzervatoře a po absolutoriu nastoupil v roce 1978 do angažmá ve Středočeském divadle Kladno. Ze slavných postav světového hudebního divadla nastudoval například Célestina-Floridora v operetě Mam’zelle Nitouche.

Do Městských divadel pražských přišel v roce 1990, po rozdělení souboru o rok později zakotvil v Divadle ABC a zde patřil k jeho populárním stálicím až do roku 2007.

Ještě coby student konzervatoře začal hrát ve filmech. Debutoval rodinným snímkem Jiřího Hanibala ÚDOLÍ KRÁSNÝCH ŽAB, ztvárnil desítky rolí v TV inscenacích, seriálech a pohádkách. Několikrát se objevil i na stříbrném plátně, jmenovitě např. ve filmech HOP A JE TU LIDOOP (1977), SVATBA UPÍRŮ (1993) nebo SNOWBOARĎÁCI (2004) režiséra Karla Janáka, kde ztvárnil roli otce jednoho ze dvou hlavních hrdinů Rendyho (Vojta Kotek).

Věnuje se i dabingu (Russel Crowe, Paul Reiser) a od 90. let také moderování TV pořadů.

Tomáš "hippyman" Tesař

Herecká filmografie

2016 Případy 1. oddělení (TV seriál)
Krádež století (S02E07)
2015 Poslední vízum (TV seriál)
2014 Stopy života - Bílý střelec (TV film)
2012 FTM – Film Experiment (studentský film)
2011 Záhada (divadelní záznam)
2010 Ach, ty vraždy! (TV seriál)
Tři sestry (divadelní záznam)
2008 Kriminálka Anděl (TV seriál)
2007 O perníkové chaloupce (TV film)
Trapasy (TV seriál)
2006 Horákovi (TV seriál)
Chaloupka na vršku (TV seriál)
Swingtime (TV film)
Škola Na Výsluní (TV seriál)
2005 Snowboarďáci (TV seriál)
To nevymyslíš! (TV seriál)
Ulice (TV seriál)
2004 In nomine patris (TV film)
Redakce (TV seriál)
Snowboarďáci
2001 Blboun (divadelní záznam)
Elixír a Halíbela (TV film)
Kruh
Muž, který vycházel z hrobu (TV film)
Žabák (TV film)
2000 Český Robinson (TV film)
1999 Řezník (TV film)
1998 Kinetická encyklopedie všehomíra (TV seriál)
Královny kouzelného lesa (TV film)
Listonošky (TV film)
Motel Anathema (TV seriál)
Stříbrný a Ryšavec (TV film)
1997 Dovolená (TV film)
Pražský písničkář (TV seriál)
Překvapení (TV film)
Zdivočelá země (TV seriál)
Zdivočelá země
1996 Bumerang
Konto separato
Manželská tonutí (TV seriál)
1995 Hříchy pro diváky detektivek (TV seriál)
Od Andulky po Žížalu (TV seriál)
1994 Detektiv Martin Tomsa (TV seriál)
Dreyfusova aféra (TV seriál)
Narcisový dům (TV film)
O zvířatech a lidech (TV seriál)
Příběh kriminálního rady (TV film)
1993 Svatba upírů
1992 Ať ten kůň mlčí! (TV film)
Dáma ví, kdy přijít (TV film)
Hříchy pro pátera Knoxe (TV seriál)
O princi, který měl o kolečko víc (TV film)
Přítelkyně z domu smutku (TV seriál)
1991 Co teď a co potom? (TV seriál)
Co teď a co potom: Dno (TV film)
Nepoužitelný Max (TV film)
O těch Martinových dudách (TV film)
Šťastlivec Sulla (TV film)
1990 Duch času (TV film)
Chybná diagnóza (TV film)
Pohádky pod lupou (TV seriál)
Princezna Hyacinta a tříhlavý drak (TV film)
Sněhurčino polepšení (TV film)
Tajemství Popelčina střevíčku (TV film)
Třináctery hodiny (TV film)
Záhada perníkové chaloupky (TV film)
Zachýsek, zvaný Rumělka (TV film)
1989 Dobrodružství kriminalistiky (TV seriál)
V tomhle zámku straší, šéfe! (TV film)
1988 Druhý dech (TV seriál)
Kverulantka (TV film)
Podivuhodný večer se slečnami (TV film)
Pražské tajemství
Rodáci (TV seriál)
1987 Honza a drak (TV film)
Náhodou je príma!
Panoptikum Města pražského (TV seriál)
Letní přeháňka (E04)
1986 Gottwald (TV seriál)
Jak Matýsek přehodil výhybku (TV film)
1985 Slavné historky zbojnické (TV seriál)
1984 Mykolko - hop! (TV film)
Sanitka (TV seriál)
1983 Propast (TV film)
1982 Malý pitaval z velkého města (TV seriál)
Muž s punčochou (E08)
Potrhlá Andula (TV film)
Zelená vlna
1981 Chudák muzika (TV film)
Každému jeho nebe
Poručík Petr (TV seriál)
1980 Jen si tak trochu písknout
1979 Bratři Kipové (TV film)
O hruškách ušatkách a jablíčku parohátku (TV film)
Poslední koncert (TV film)
1977 Hop - a je tu lidoop
Žena za pultem (TV seriál)
1976 Birlibán (TV film)
Moje sestra je cvok (TV film)
Smrt mouchy
1975 Babička (TV film)
Pomerančový kluk
Profesoři za školou
1974 Chytrost má děravé šaty (TV film)
Na startu je delfín
Poslední ples na rožnovské plovárně
Robinsonka
30 případů majora Zemana (TV seriál)
1973 Kamarádi (TV seriál)
Údolí krásných žab

Dokumentární

2015 V českém znění hráli (studentský film)
2010 Tajemství Jiřiny Švorcové (TV film)
2009 Rozhoupaný svět Rudolfa Krautschneidera
2008 Štětcem a mačetou (TV film)
2001 České stopy (TV seriál)
2000 Tmavomoudrý svet (TV film)
1996 Žofín, ostrov vzpomínek a snů (TV seriál)
1994 Z rodu Přemyslovců (TV seriál)

TV pořady

2015 Hvězdy na Barrandově (TV pořad)
2014 Barrandovský Silvestr 2014 (TV pořad)
Muži proti ženám (TV pořad)
Po našem... tentokrát z Mikulova (TV pořad)
Umění dabingu (TV pořad)
2013 Máme rádi Česko (TV pořad)
Sejdeme se na Cibulce (TV pořad)
Televizní legendy (TV pořad)
TýTý 2012 (TV pořad)
2012 Česká 30 (TV pořad)
Vtip za stovku! (TV pořad)
2011 Bubo bubo (TV pořad)
2010 Show Jana Krause (TV pořad)
Silvestr až do dna aneb s Čmaňou půlnoc nepropásnete (TV pořad)
2009 Zázraky přírody (TV pořad)
2008 Benefice Lubomíra Lipského (TV pořad)
2007 Humor na scénu! (TV pořad)
O korunu krále Karla (TV pořad)
To byl ? (TV pořad)
2006 Jste to, co jíte (TV pořad)
2005 Pípšoubazar (TV pořad)
Scénky na scénu (TV pořad)
VIP na cestách (TV pořad)
2004 Šlitr mezi nebem a zemí (TV pořad)
2003 Svatba roku (TV pořad)
Telebazar (TV pořad)
2001 Rady ptáka Loskutáka (TV pořad)
2000 GO - GO šou (TV pořad)
1999 Banánové rybičky (TV pořad)
Zlatá mříž (TV pořad)
1998 Nikdo není dokonalý (TV pořad)
1997 Bakaláři 1997 (TV pořad)
Silvestrovské sny Jiřiny Bohdalové (TV pořad)
Úsměvy (TV pořad)
1995 Disco Latine (TV pořad)
1994 Caruso Show (TV pořad)
1993 O poklad Anežky české (TV pořad)
1992 Kufr (TV pořad)
V Praze bejvávalo blaze (TV pořad)
1991 Intenzivní kurs němčiny (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace