foto

Martin Kollár

  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Narodil sa v Žiline. Absolvoval katedru Kameramanskej tvorby a fotografie na FTF VŠMU v Bratislave. Ako fotograf vystavuje po celom svete: v Maison Europeen de la Photography v Paríži, Recontres des Arles vo Francúzsku, MOCA v Šanghaji, Guadongskom múzeum umenia v Číne a na mnohých ďalšich miestach v Thessalonikách, Aténach, Prahe, Krakowe, či v Bratislave. Ako kameraman spolupracoval s Petrom Kerekesom na dokumentárnych filmoch O troch dňoch v Jasovskom kláštore (1995), Ladomírske morytály a legendy (1998), 66 sezón (2003), Ako sa varili dejiny (2009) a s Petrom Kerekesom, Ivanom Ostrochovským a Pavlom Pekarčíkom na filme Zamatoví teroristi (2013).

Filmtopia.sk

Producentská filmografie

2013 Líbánky

Kameramanská filmografie

2015 Koza
1999 Šest statečných

Dokumentární

2016 5 October
2013 Sametoví teroristé
2003 66 sezón

Režijní filmografie

Dokumentární

2016 5 October

Scenáristická filmografie

Dokumentární

2016 5 October
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace