foto

Rudolf Hrušínský ml.

  • nar. 5.10.1946 (69 let)
    Praha, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Stejně tak jako jeho bratr Jan je Rudolf Hrušínský další generací slavného hereckého rodu. Narodil se 5. října 1946 v Praze. Na konzervatoři studoval hru na akordeon, na DAMU vystudoval herectví. Ve filmu debutoval ještě jako student.

Od roku 1978 je členem Činoherního klubu v Praze. Již na začátku osmdesátých let se podílel na vytváření hodnotných děl československé (POSTŘIŽINY, ROZPUŠTĚNÝ A VYPUŠTĚNÝ či SLAVNOSTI SNĚŽENEK), po revoluci české kinematografie (OBECNÁ ŠKOLA, ČERNÍ BARONI, AKUMULÁTOR 1 či KNOFLÍKÁŘI). V roce 1997 získal Českého lva za nejlepší mužský herecký výkon v hlavní roli právě za film KNOFLÍKÁŘI.

V poslední době se uplatňuje především v komediálních rolích na TV obrazovkách (KOŽENÉ SLUNCE), ale i filmovém plátně (POSLEDNÍ PLAVKY).

Tomáš "hippyman" Tesař

Herecká filmografie

2016 Decibely lásky
Jak básníci čekají na zázrak
2014 Bastardi (TV seriál)
2012 Bastardi 3
Láska je láska
2010 TACHO
2009 Operace Dunaj
2007 Hraběnky (TV seriál)
Poslední plavky
Stop (TV film)
Trapasy (TV seriál)
Ulice: Zlatá muška (TV film)
2006 Obsluhoval jsem anglického krále
2005 Jasnovidec (TV film)
Náves (TV seriál)
Psí kus (TV film)
Ulice (TV seriál)
3 plus 1 s Miroslavem Donutilem (TV seriál)
2004 In nomine patris (TV film)
Nadměrné maličkosti: Podle vlastních zásad (TV film)
Nadměrné maličkosti: Případ mediálního trpaslíka (TV film)
Návrat zbloudilého pastýře (TV film)
2003 Lakomec (TV film)
Malvína (TV film)
Společník (TV film)
2002 Kožené slunce (TV film)
Miláček (TV film)
2001 Černí andělé (TV seriál)
Duch český (TV seriál)
Help For You (TV film)
Oběti: Znásilnění (TV film)
Tuláci (TV film)
Žabák (TV film)
2000 Český Robinson (TV film)
Hurá na medvěda
Pra pra pra (TV seriál)
1999 Byl jednou jeden polda III - Major Maisner a tančící drak
Hotel Herbich (TV seriál)
Je to jináč (TV film)
Kabát (TV film)
MDŽ (TV film)
Návštěva staré dámy (TV film)
Nemocnice na pokraji zkázy (TV seriál)
Polojasno
Velký případ (TV film)
1998 Jezerní královna
Markétin zvěřinec (TV film)
Motel Anathema (TV seriál)
Na lavici obžalovaných justice (TV seriál)
1997 Akáty bílé (studentský film)
Byl jednou jeden polda II - Major Maisner opět zasahuje!
Knoflíkáři
Pražský písničkář (TV seriál)
Zdivočelá země
Zdivočelá země (TV seriál)
1996 Hospoda (TV seriál)
Konto separato
Kouzelný měšec
1995 Byl jednou jeden polda
Hříchy pro diváky detektivek (TV seriál)
Malostranské humoresky
Život na zámku (TV seriál)
1994 Akumulátor 1
Laskavý divák promine (TV seriál)
O zvířatech a lidech (TV seriál)
Příběh kriminálního rady (TV film)
Televize (TV film)
1993 Krvavý román
Mistr Kampanus (TV film)
Zvláštní schopnosti (TV film)
1992 Černí baroni
O princi, který měl o kolečko víc (TV film)
Zvuky domova (TV film)
1991 Hřbitov pro cizince (TV film)
Obecná škola
Zálety koňského handlíře (TV film)
Žebrácká opera
1990 Ahmed a Hazar (TV film)
Jen o rodinných záležitostech
Radostný život posmrtný (TV film)
Wette, Die (TV film)
Zvonokosy (TV film)
1989 Dobrodružství kriminalistiky (TV seriál)
Konec starých časů
Příběh '88
Stačí stisknout (TV film)
1988 Bronzová spirála (TV film)
Cirkus Humberto (TV seriál)
Dobří holubi se vracejí
Lovec senzací
Malé dějiny jedné rodiny (TV seriál)
Přejděte na druhou stranu (TV seriál)
Sedem jednou ranou
Uf - oni jsou tady
Zlatá flétna (TV film)
1987 Narozeniny režiséra Z. K.
Sychravé království (TV film)
1986 Bumerang (TV film)
Černá punčocha
Každý má svůj den (TV film)
Klobouk, měšec a láska (TV film)
O princezně, která ráčkovala (TV film)
Pohádka o lidské duši (TV film)
Život a smrt malíře Petra Jana B. (TV film)
1985 Experiment Eva
Iná láska
Marné cesty holubů (TV film)
Mravenci nesou smrt
Perly a růže (TV film)
Pozor, je ozbrojen (TV film)
Vesničko má středisková
1984 Noc smaragdového měsíce
Poločas štěstí
Rozpuštěný a vypuštěný
Tlustý pradědeček (TV film)
Vyhrávat potichu
1983 Hejtman z Kopníku (divadelní záznam)
Hráči (divadelní záznam)
Jára Cimrman ležící, spící
Lekár umierajúceho času (TV seriál)
Moje srdcová sedma (TV seriál)
Slavnosti sněženek
1982 Dlouhá bílá stopa (TV seriál)
Společnost s ručením omezeným (TV film)
1981 Tři v tom (divadelní záznam)
1980 Postřižiny
Signum laudis
Zabijačka (TV film)
1978 Zastretý farebný svet (TV film)
1977 Talíře nad Velkým Malíkovem
1975 Škaredá dědina
1970 Lítost (TV film)

Dokumentární

2015 Tajemství Rudolfa Hrušínského (TV film)
2014 Tajemství Petra Čepka (TV film)
2007 Vodácká putování (TV seriál)
2002 Tichý muž (TV film)

TV pořady

2012 Grilování s Vodouchem (TV pořad)
TýTý 2011 (TV pořad)
2011 Jak na ryby s Rudou Hrušínským (TV pořad)
2010 TýTý 2009 (TV pořad)
2009 Divadlo (Opona!) (TV pořad)
2005 Veselé vánoční (pří)hody (TV pořad)
2003 Volejte Novu (TV pořad)
2002 Jak na to... (TV pořad)
2001 Gulášek (TV pořad)
1999 Zlatá mříž (TV pořad)
1997 Úsměvy (TV pořad)
1994 Český bodyguard (TV pořad)
1984 Zpívánky (TV pořad)
1971 Vtipnejší vyhráva (TV pořad)

Hudební videoklipy

2012 El Nino feat. Eliška Bučková - Při mně stůj (hudební videoklip)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace