MarkHoppus

Ondra Novak

okres Ústí nad Orlicí

ICQ: 388729916

5 bodů

od nejnovějšíchpodle abecedypodle hodnocenípodle roku vzniku filmu
<< předchozí 1 2 3 4 6 7
    • 14.7.2010  01:38
    A-Team (2010)

Po pravdě řečeno na něco takového jsem už docela dlouho čekal. Předtím než jsem se rozhodl pro tenhle film, koukl jsem na jeho hercecké obsazení. Koukám pan Liam Neeson a zavzomínal jsem na nedávných 96 hodin a oldchoolového bouráka pasáků :D. Koukám, že Bradley Cooper už po pařbe taky vystřízlivěl, ale nedokážu si ho pořádně představit v akčním filmu. Jessicu si pamatuju naposledy z Iluzionisty, ale co naplat už ten film přeci jem musim zapnout. Předčil veškerá moje očekávání, Liam jako big boss mě se svými plány uchvátil, vtipný ranger v podání Bradleyho taky na jedničku a tím posledním polibkem mě přesvědčila i Jessica, už jsem se bál, že bude chladná celou dobu, ale nakonec naštěstí roztála :-). Parádní film, úžasná akce od začátku až dokonce, originální, vtipnej a naprosto bezchybnej. Na začátku to možná byl trošku experiment, ale vyšla z toho báječná podívaná, víc takvýhle filmů bych prosil. :-)

• 18.5.2010  19:19
    Smrt čeká všude (2008)

Když jde o válečný film a podobné věci, snažím se hodně příhlížet na celkovou důvěrihodnost a realistické zpracování. Ve válce jsem nikdy nebyl, a tak ani pořádně nemůžu kritizovat tenhle ohled, ale Hurt Locker mě dostal, to psychologické spracování, se zaměřením na pocity jednotlivých vojáků pyrotechnického týmu se mě jednoznačně zamlouvá, herecké výkony kvalitní, o děj moc nešlo, a válečné prostředí zachyceno moc hezky, hodně dobrý film, na který ani nebyl tak astronomický rozpočet jako na většinu válečných filmů, takže bravo Kathryn udělala z pár šupů šestinásobného oscara :-).

• 17.5.2010  18:39
    Avatar (2009)

Avatar!!! O Avataru se mluvilo dlouho před tím než se dostal do kina, mluvilo se o něm když běžel v kině a mluví se o něm dlouho po tom co jeho promítání skončilo. Už jsem si říkal, že se konečně James Cameron zapíše do filmových dějin i jinak než režisér Titanicu, ale obávám se, že za 20 let už bude pro laiky známý zase jen jako režisér romantické tragédie podle skutečnosti. Zpět k Avataru, dějová linie mě nijak moc neoslnila, podle mého názoru se jedná o tuctový americký snímek s romantickou zápletkou a happyendovým rozuzlením, ale v jedné věci se filmu opravdu nedá nic vytknout, co se speciálních efektů týče a celkově technického zpracování celého díla, jedním slovem - úžasný. V tomhle směru bych Avatar považoval za jeden z průlomů, něco takového se dříve dalo vidět opravdu jen zřídka a Cameron nám ukázal sci-fi akci v trojrozměrném prostoru excelentně, takže Jamesi, technické zpracování - BRAVO, ostatní - průměr.

• 7.12.2009  16:45
    Až tak moc tě nežere (2009)

Americká komedie? Americká romantická komedie? Je toho strašně moc a už ani nedokážu rozeznat jednu od druhé, a to je podle mě největší chyba posledních výtvorů pocházejících z USA. Neřikám, že jsou ty komedie špatné, naopak - citlivé dívčí srdce určitě obohatí a kluci se alespoň pobaví pohledem na pohledné americké ženy, ale to je bohužel tak všechno čím mě romatický komedie z Ameriky zaujmou.

• 2.12.2009  16:32
    Rychlí a zběsilí (2009)

Lehký a jednoduchý humor k tomuhle světu patří, Dieselovi tyhle role prostě sedí a jestli mám říct co jsem čekal od Rychlí a zběsilí - nic lepšího jsem nečekal, je to zase dobrý jako vždy.

• 2.12.2009  16:29
    Andělé a démoni (2009)

Snad všechny romány Dana Browna se okamžitě staly světovými best-sellery. Román Andělé a Démoni je podle mého názoru výborný jak v knize, tak na plátně. Po premíéře, jak už tomu většinou bývá u filmů s adaptovaným scénářem, se utvořily dva tábory - zastánci filmu a zastánci knihy. Já se neřadím ani do jednoho z táborů, poněvadž mě nejprve ohromila kniha a pak ještě film. Slyšel jsem, že ten kdo nečetl knihu, tak se ve filmu moc nevyzná, takže to beru tak, že nejsem pořádně objektivní pro zhodnocení tohohle díla, ale mě zaujmulo, ani ne tak Tom Hanks, jako Ewan McGregor - ten se mě líbil hodně moc :-) .

• 24.7.2009  09:58
    Starý Burgunďan (TV film) (1966)

Úžasná záležitost, tenhle film by se dal zařadit mezi krátkometrážní, ale to je jedno. Hrozně se mě líbil ten humorný nádech ironie a vůbec, přesně takovýhle filmy mám rád.

• 19.7.2009  13:08
    Poklad na Stříbrném jezeře (1962)

Rok 1962 po filmové stránce ještě zdaleka nebyl na úrovni skvělích efektů jako dnes, ale přece jen se Reinlovi povedl úžasný film natočený v krásné přírodě a se sympatickými herci. Po dějové stránce, Poklad na Stříbrném jezeře nemá chybu, jak už jsem řekl výprava - dokonalá, nemá smysl se dále rozepisovat, stačí si ten film pustit a každý pochopí o čem je řeč, celá série Winettoua je jeden z nejlepších westernů jaký kdy vznikl.

• 13.7.2009  16:46
    Unesený (TV seriál) (2006)

Viděl jsem teda jen jeden díl, ale dá se říct, že mě to stačilo. Není to rozhodně nic špatného, ale když se zaměříte na samotný děj a scénář a nakonec i výběr herců vzejde s toho jedna chybyčka - je to prostě jen tuctový amerciký seriál.

• 13.7.2009  16:43
    Noc patří nám (2007)

Když jsem viděl obsazení tohohle filmu, musel jsem se na něj podívat a chyba to rozhodnbě nebyla. Začátek je sice takový dost nepřehledný, ale postupně se všechno začlo vybarvovat. Fantastický Phoenix v jendé z nejlepších rolích jaké sem kdy mohl vidět a k němu ještě Wahlberg a Duvall - hodně sympatická policejní rodinka.

• 13.7.2009  16:39
    Nebezpečné hry (1998)

Perfekntě zamotaný film od samého začátku, jen těžko vám tady půjde předpovídat děj, protože je rychlý a často se kompletně změní situace postav, Kevin Bacon zahrál skvěle cílevědomého detektiva, který to nakonec celé rozlouskne, ostatní hvězdy předvedly průměrný výkon, díky tomu se podle mě tenhle film nidky nestane trhákem, ale potenciál určitě má.

• 13.7.2009  16:32
    Buď v klidu (2005)

Filmová kvalita, když tím myslím umělecká kvalita tohohle filmu je na dosti pokulhávající úrovni, ale jako bláznivá komedie s kvalitním humorem se mě Buď v klidu líbilo. John Travolta je skvělej herec a myslím si, že tyhle role mu sedí víc než role vážnější.

• 29.6.2009  18:59
    Freejack (1992)

Čekal jsem po pravdě trochu lepší efekty, už jen podle recenze kterou jsem si přečetl. Jenomže film žádný zázračný efekty nepřinesl a možná že je to dobře, bylo to dost zajímavý zpracování putování časem - jeden z velmi často filmovaných jevů, ale pojetí v tomhle stylu jsem ještě neviděl. Emilio Estevez je hodně sympatyckej herec a není divu, že mě film zaujal, ale můj cíl byl hlavně vidět Micka Jaggera ve filmu :-). Myslel jsem, že to bude totální fiasko, ale Jagger mě přišel výbornej a nemám pochyb o tom, že kdyby se neživil hudbou, byl by se mohl živit filmem.

• 9.6.2009  14:28
    Strážce duší (TV seriál) (2003)

Lukáš Vaculík byl pro mě vždycky jeden z nejsympatičtějších českých herců a tady hraje výborně. Strážce duší je na současné seriálové poměry v české televizi absolutní skvost. Pravda, některé díly jsou až moc přiblblé, ale zase naopak, některé díly jsou na dost vysoké úrovni. Mě se prostě Strážci líběj.

• 9.6.2009  14:24
    Mr. Johnson (video film) (2008)

Česká komedie asi jednou provždy chřadne a chřadne. Kde jsou ty doby Pelíšků a Vesničko má středisková. Mr. Johnson sice není uplně to nejhorší co česká komedie vypudila, ale absurdních a naivních scén je tam dostatek.

• 9.6.2009  14:20
    Valmont (1989)

Colin Firth a jeho vzestup na dráhu herce, kterého si já už nikde jinde než v pořádném románu neumím představit. Když se tak zamyslím, asi jsem ho ani v žádném jiném než v romantickém filmu neviděl. James Bond z něho asi nebude, ale jeho výraz tváře je brilantní a to se mu na jeho dráze dost hodí. Valmont je zajímavá role, která mu sedla dokonale a další věc, která stojí za zmínku je opět režie - Miloš Forman je bez váhání nejlepší český režisér současnosti a možná i všech dob. Tohle sice není zrovna geniální dílo, ale Přelet a Amadeuse už mu prostě nikdo nevezme.

• 8.6.2009  13:27
    Nezvaný host (2007)

The Visitor je opravdu velmi vyjímečný film. Tvůrci se nebáli a hned od začátku začali rozebírat hodně složité a citlivé téma a uspěli na výbornou. Richard Jenkins si za tento film, kde zahrál úžasnou a nezapomenutelnou a pro něj poměrně atypickou roli, vysloužil nominaci na oscara za hlavní roli. Jenkins však nebyl jediný kdo zdobil tento brilantní film, skvělý výkon předvedl i Haaz Sleiman, který je sice poněkud neznámý, ale tady se do světa filmu zapsal tím nejlepším možným způsobem. Nakonec bych pochválil skvělý hudební doprovod, který si můžeme u filmu vychutnat, myslím tím hlavně Terekovo bubnování.

• 7.6.2009  13:30
    Mlčení Lorny (2008)

Když je film ve kterém hraje hlavní roli žena, tak bych si představoval, že bude sympatická a alespoň trochu hezká, což se o Lorně rozhodně říct nedá. Jednak je nesympatická a není to zrovna můj typ. Nakonec by se to dalo přejít, ale její výkon není zrovna povedený. Děj je poměrně dobře vymyšlený, ale občas mě přišel malinko nepřehledný, možná že by mě film oslovil, kdyby měli režiséři šťastnější herecký výběr, ale takhle to je jen zajímavý film s nenapněným potenciálem.

• 6.6.2009  15:11
    Casino Royale (2006)

Každá Bondovka byla vždy jedním z nejočekávanějších akčních filmů a na každé se kritici doslova vyblbli. Po tom co vyšlo Casino se fanoušci agenta 007 rozdělili na dva tábory. Jeden tábor prohlašuje, že Daniel Craig je přesně to co od Bonda čekali a když si ve své hlavě představí postavu světoznámého britského agenta, tak je nejbližší právě Dannymu. Druhý tábor vyznává především mistrnou eleganci vysloužilého Pierce Brosnana, jenomže ten už je za náma. Je potřeba udělat tlustou čáru a začít brát Bonda trochu jinak, já myslím, že Campbell společně s Craigem udělali změnu k lepšímu a téhle sérii to jenom pomůže.

• 31.5.2009  10:32
    Natěrač (TV film) (2008)

Nova dávala dlouhou dobu před vysíláním tohohle filmu zajímavou upoutávku, ale film rozhodně nenaplnil moje očekávání. Pravda je, že chvílema bylo jasně poznat, že se jedná o zfilmovanou divadelní hru, ale když při upoutávkách řikali, že se jedná o vysoce populární hru - musel jsem kroutit hlavou. Kostýmy byly doslova hrozný a ten humor ve scénáři poněkud zaostával, především si myslím, že občasné vtipné scény jsou vtipné jen proto, že docela kvalitní herci, k nim dokázali dodat takový absurdní nadhled, že to vypadalo, jako že taková rodinka někde fakt existuje.

• 3.5.2009  13:55
    Goyovy přízraky (2006)

Když si představíte, že tenhle film natočil Miloš Forman a obsadil ho Natelie Porman, Javierem Bardemem a Skargardem asi právem každý čeká vyjmečný film. Jednu věc nechápu, jaktože je film takové kvality hodnocen takhle - no řekl bych jen průměrně. Goyovy přízraky mě nadchly opravdu nevídaným způsobem, je to hodně depresivní film a dá se ten závěr přirovnat i k filmům jako je Requiem for a Dream. Neřekl bych že Forman natočil průměrný film, který nevyniká v jeho tvorbě, právě naopak, Goyovy přízraky mě přinesly opravdu nezapomenutelný zážitek.

• 3.5.2009  13:49
    Dveře v podlaze (2004)

Jeff Bridges mě jako malíř takových trochu tvrdších aktů docela nadchnul, vypadal ve své roli hodně sympaticky a mě se to líbilo. Kim Basinger je na padesatiletou veteránku ve skvělé formě a jen srší energií a pokud bude takhle pokračovat dál, možná ještě na stará kolena rozšíří svou oscarovou sbírku, která už sčítá jednu sošku :-).

• 15.4.2009  21:58
    Madagaskar 2: Útěk do Afriky (2008)

Děj za moc nestojí, ale občas je to opravdu nehorázná prdel a to byl i cíl tohohle filmu, takže hodnotím pozitivně.

• 15.4.2009  21:56
    Králova přízeň (2008)

Pokuste se zavřít oči a pomalu si představit scény z filmu, až se k nějaké dostanete, pokuste se odmyslet si Scarlett a Natalie - výsledek - pouze průměrná záležitost. Eric Bana se prostě na krále děvkaře nehodí a ten příběh už asi taky nikoho nevytrhne. Jediné co je na filmu pozitivní je opravdu jen výkon dvouch hlavních hereček.

• 15.4.2009  21:51
    Nepřítel před branami (2001)

Příběh Vasilije Zajceva je velice působivý. ýborně ho ztvárnil Jude Law a jelikož kolem něj Annaud sestavil hvězdné obsazení, není divu, že film patří mezi nejlepší v oboru. Válečné filmy mám rád, sice to není zrovna můj obor, ale takle si přesně představuju ideální film z tohohle období. Kdykoliv si vzpomenu na dechberoucí scénu, kdy Zajcev leží na náměstí a sejme toho ouřadu a jeho čtyři kumpány, nemám slov.

• 15.4.2009  21:44
    Anténa (2007)

Občas se mě stane, že mě film nezaujme a já se u něj nudím dvě hodiny a nemůžu se dočkat toho až skončí. La antena je v jednom vyjímečná, poněvadž na ní jsem se dokoukat nedokázal. Absolutně stupidní a nudná záležitost, alespoň pro mě.

• 15.4.2009  14:59
    Tajný život včel (2008)

Jen málokrát jsem vyděl opravdu vyjímečný ženský výkon, ale ještě nikdy jsem neviděl tak vyjímečný ženský výkon, který předvedla Dakota Fanning ve svých 14 letech. Hraje na svůj věk fantasticky a její herecký talent je absolutně bez hranic, jednou se na 100% stane hvězdou Hollywoodu a také skoro jistě posbírá pár oscarů. Pozitivně bych taky okomentoval Queen Latifah, která se mě v roli velké matky a sestry líbila natolik, že bych jí klidně dal oscara za vedlejší roli.

• 15.4.2009  14:50
    Svéráz národního rybolovu (1998)

Bohužel se mě nepovedlo vidět tenhle film celý, protože jsem usnul asi v polovině. Ne že by byl ten film tak špatný, ba právě naopak, je to teda hlavně o chlastání, ale přesně takhle si předtavuju ruskej život.

• 15.4.2009  14:44
    ROMing (2007)

Poprvé když jsem zapl ROMing, musel jsem to vypnout po pěti minutách, protože mě ten film vůbec nezaujal, ale až teprve teď po několika měsících jsem ten film viděl celý a musím říct, že mě velice příjemně překvapil. Jo ten začátek je takovej divnej a až moc bez děje, ale jak se na scénu dostane Bolek Polívka, film dostává opravdu pořádnou dávku humoru.

• 9.4.2009  11:57
    Zodiac (2007)

Mark Ruffalo a Jake Gyllenhaal se mně hodně zamlouvali - oba podali skvělej výkon a film stál za to. Výborný příběh zašmodrchaný do samotného konce, kde se toho taky příliš nevyřeší, ale bez pochyb je to prvotřídní kriminálka. Fincher už na nás vytáhl s kupou kvalitních filmů a Zodiac se mezi ně se ctí zařadí.

<< předchozí 1 2 3 4 6 7