Nakonec přeci jen ten komentář napíšu... velká, velká očekávání má byla, ale tedy místo toho zklamání dorazila... Naprostá natěšenost především kvůli hereckému obsazení, protože Kieru Knightley zbožňuju a Fassbender už několikrát ukázal, že hrát umí, Mortensen to pouze završil. Ale přišlo mi, že to nestačilo, film má skvělý nápad, ale přijde mi, že nevyužitý, začátek člověk fakt urputně sledoval, ale jak šel čas, bylo to pořád stejné, rozhovory sice jakoby vážné, ale vlastně žádné činy... a poslední půl hodiny už se vážně nic nedělo! Čekala jsem větší bombu, čekala jsem pořád nějaký zlom, nebo gradaci, ale té jsem se nedočkala.. takže bohužel nemůžu jinak,než dát průměr, jelikož jsem doufala v naprosto jiné ztvárnění celého filmu...Jo! A nemůžu si pomoct, ale Keira je krásná a možná to bylo naschvál přizpůsobeno prostředí, ale teda vůbec nepůsobila ani trochu žensky... to se mi jako fakt nelíbilo...
Zvláštní je, jak já si vždycky tak odpočinu u Rockyho, i když je tam všude box a krev, tak nemusim na nic myslet a prostě jen fandim ! Úžasný ! Není co vytknout, tentokrát se mi moc líbila režie, oproti třetímu dílu, takže Stallone si zaslouží rozhodně pochvalu i touhle cestou. Z nepřítele v ringu se stal přítel a ten tu teď není, pomstít ho opět v zápase je podle mě symbolické a zároveň dobrý nápad pro další zápletku. Film mi ubýhal jako vždy svižně. Nemám co bych vytknula, perfektně natočeno, skvělá hudba. Kolos jménem Drago se zabijáckým pohledem a strohými větami, podle mě dost prohluboval zážitek i atmosféru celého zápasu. Co se mi líbilo asi nejvíc, bylo srovnání posilování Draga na strojích a Rockyho v terénu a v naprosto jiných podmínkách. Člověk vidí ty tréninky zas a znova a pořád je tam něco novýho, je vidět, že si na tom Stallone dal záležet. Další věc, co je přínosem na těhle filmech, že tam nejsou zbytečný řeči, osobní problémy, prostě sport, vítězství, překonání sám sebe! Žádný zbytečný žvásty! Nechápu jak toho může tolik vydržet a snýst... O Dragovi: ,,Vidíš, není to stroj, je to člověk"... Drago: He is not human, he is a piece of iron! Ano Drago, máš pravdu, on je opravdu kus železa ! :)
Snímek, který se nenápadně jen tváří svou průměrností, ale přitom tu lze najít nejedno ryzí zlato... Tak prvně celkový optimistický náboj celého filmu bez ohledu na hlavní téma pohřbu, dále fantastická Kirsten Dunst, ta zajímavá holka s červenou čapkou... Orlando Bloom přirozený, jako nikdy předtím, řvací děti a potom ticho. Úžasný vzpomínkový večer za dupotu stepařských bot Susan Sarandon, vtipné momenty doprovázející zavedení do příběhu lidí, co vzpomínají... Příjemné chvilky, které oddalují to, až to na vás úplně dolehne... ve spojení s láskou... nebyl to nudné ani nezáživné pojetí, spíše jsem si stále užívala tu atmosféru a perličkou byla road trip s perfektními scénami a nejlepší odměnou! Fiasko to nebylo vážení, né to né...
,,Vždy jsem přemýšlel nad tím, když motýl opustí bezpečí své kukly, uvědomuje si, v co krásného se změnil? Nebo se stále vidí jako housenka?" Velmi dobrý film, který je skvěle natočený a má zajímavý nápad, tudíž se dalo o co opřít. Rozdělení do čtyř emocí odsejpalo a příběhu to dodávalo šťávu. Děj byl svižný, bavilo mě to, pozorovat jejich osudy, které byly vzájemně provázány... Herci byli všichni skvělí, Brendan Fraser prostě borec, Sarah Michelle Gellar té to víc než slušelo no a Kevin Bacon mi tu nebyl protivný... přirozeně odehráno, každý měl svůj symbolický konec, zda se to tak dá říct... Zachráněny životy, nevyřčené jméno a další detaily, které dotvářely atmosféru - jako perfektní herecký projev Andy Garcii nebo rolička Emile Hirsche....Nebyl to film, co by mě posadil na zadek, ale prožívala jsem to a mělo to myšlenku... Za mě palec nahoru!
Velmi působivý film, jak jinak to nazvat. Viggo Mortensen se do role opravdu vžil, kamera byla skvělá a atmosféra se dala krájet. Koho by takovýto film nezasáhl, když to snad prostě musíte prožívat s nimi. Naprostá nálož strachu, bezmocnosti, hladu. To, že neví jestli se druhý den probudí živí... a že jde o přežití a kus žvance, je tu skvěle podáno. Byla jsem napnutá, prožívala to a na konci jsem si pobrečela. Zároveň se mi líbilo, že tu byla jediná jistota a to, že otec tu pro něj vždy bude, postará se a dal by za něj život, a že je tu pořád naděje, ač mizivá, o kterou je přesvědčen bojovat a jít dál a najít vůbec tu sílu ,,tlačit vozík".
Neprahnu po filmech s překupnickou tématikou, u tohodle filmu jsem netrpěla a dokonce jsem ho dokoukala s tím, že jsem se bavila. Skvělá hudba, svižný děj, zápletka míjí zápletku, až se do toho člověk zamotává,ale budiž. Zajímavé střihy, dobré obsazení a charismatický Daniel Craig je prostě borec v každé roli, tudíž tady to nebylo výjimkou. Sienna Miller je tu spíš ozdobou, ale proč ne. Co se mi líbí, že režisér je schopen natočit dobře tento žánr a vedle toho stejně kvalitně pohádku, Kick-Ass a nové X-Meny, to považuju za velkou přednost. Plán, poslední scéna i písnička to dovršily, takže já nemám co dodat, snad jen: ,,Když se narodíš, stojíž za hovno, vyjdeš do světa, stojíš za větší hovno, postoupís trochu výš, stojíš za menší hovno, až jednoho dne, kdy stojíš ve zředěné atmosféře, úplně zapomeneš, jak vůbec hovno vypadá ... jako po patrovém dortu (Layer cake)."
Velice překvapivý kousek... nutno dodat, že tady nejde zrovna o příběh. Co je hlavní, že tady ja palba vizuálních efektů, barev a atmosféry, která rozhodně zaujme. Co je možná mínusem, tak někdy mdlé rozhovory a zbytečně dlouhá stopáž, ale i přesto se mi film moc líbil. Hlavně střihy, které byly nápadité, hudba a zvukové efekty, po vizuální stránce opravdu vymyšlené, změny barev a prostředí tvořily atmosféru a já si užívala i boje, které byly vždy zvláštně podány a zahrány. Každopádně na mě film působil tak, že si s tím někdo vyhrál a ten styl se mi líbil. K originalitě také přispívaly komiksové části nebo skvělý Woody Harrelson. Dokonalé to nebylo, ale Josh Hartnett s uhrančivýma očima často udělal dost.
Rozhodně velká snaha o natočení reálného filmu z české produkce, který se bude moci nazývat dramatem. Každý asi bude vychvalovat Ondřeje Vetchého a jeho herecký výkon, já si tím nejsem jistá... pro mě stále stejný prázdný výraz, který asi byl na místě, to vím, jen to ve mě nezanechalo žádný pocit. Těžko říct, co v této situaci chápat, radit, nebo se dokázat vcítit. Trailer mě nalákal, ale pocit z celého filmu byl takový,že ho neumim ani popsat, ale teda vyšla jsem z kina a chtěla jsem do teplé postele a zamknout se na deset západů a myslet jen na dobrý věci, což film udělal dobře, ale jako celek mi film nepřipadal nakonec takový trhák, ano ošemetné téma, které bylo rozhodně dobře zpracováno, jenže poslední scény už mi lezly na nervy a čekala jsem jiný konec.
Naprosto rozkošný, zábavný a vtipný ! animák jsem dlouho neviděla, měl nápad a to se cení. Horton bravurní a dabing Dejdara opravdu nezklamal.. nechápu, proč má tento film tak nízké hodnocení, podle mě je tu dost animáků, které mají vyšší hodnocení a přesto mě ničím nenadchly nebo nudily. Ale je to věc názoru... každopádně já se bavila - kroutící se prdelka Hortona, nemotorný sup, malá Katie koule, všechno zakončeno vtipnou písničkou. Love it ! :-D
Film jsem chtěla vidět hlavně kvůli Channing Tatumovi, jenže to nestačilo. Film má naprosto nevyužitý potenciál, který byl už tak dost nízký. Nečeká vás tady žádný převrat, film je zaplácán prázdnými rozhovory, které jim ani moc nevěříte... Emocí jsem se nedočkala a film se táhnul, lásky jsem myslela, že tu bude víc, ale dejme tomu že tady jde fakt jen o ten boj a je to drama... ale ani tak na mě snímek nepůsobil... a jsem hodná, takže za 3.
Po shlédnutí naprosto trapného filmu Kamarádova holka, nemůžu jinak než tenhle film vynachválit... Velmi milé, přirozené a romantické pokoukání. Justin Timberlake hrál opravdu přirozeně a upřímně, což se mi moc líbilo a velmi mě překvapil, jak hraje. Mila Kunis je krásná a sympatická a celkově jako pár mi moc seděli. Dojemných chvilek, příjemných písniček nebo ,,vtipných rodičů" bylo ažaž, já se bavila, dojala a happáč jsme tu měli taky.
Co bych napsala.. nečekala jsem, že to bude tak dobrý ! Baví mě to od prvního dílu, a i když nemám shlédnutou zatím ani první sérii, věřím, že se jen tak můj názor nezmění. Natočeno tajemně, tak, že se opravdu těším, jsem napnutá, co se stane a zároveň zachyceny normální starosti dívek, které řeší své problémy a mají svá tajemství... a vše propojené do posledního detailu, který se každou chvíli vyzradí. Zvraty, příjemné chvíle, ale i módní přehlídka a prostě pokoukání na ty jejich tvářičky, mi asi někdy stačí, aniž by zrovna říkaly něco chytrýho. Začínám mít ráda hodně postav, příběh je hezky propojený a já nemůžu jinak, než jim držet palce. :)
No téda ! To bylo něco pro mě... romantika a drama pospolu, nejlepší kombinace... Za prvé mám ráda Miley Cyrus, ne díky Hannah Montanně, ale protože má hezké písničky a je mi sympatická. Tady to nebylo výjimkou, hrála velice přirozeně a to se mi líbilo... film měl krásné momenty, hezký příběh, nenudil, svižně plynul, Greg Kinnear skvělý, ostatní role jako malý chlapec nebo Will přidávaly na atmosféře a ta se tu dala krájet. Krásné, příjemné, přirozené, reálné, milé, kouzelné, dojemné, lehké.. Ač je to hrozná situace a nechtěla bych se v ní vyskytnout, protože vím, že bych neměla tu sílu to zvládnout, ale bylo to zfilmováno a podáno tak, že to ve mě něco zanechalo a to si myslím, je asi to nejlepší, co může film udělat. Musela jsem se poslední minuty držet, i když slza zkápla... Ano, je to doják, ano, je to romanťák, ale také je to život a film tohoto typu se mnou vždy zacloumá. Jelikož už mi dochází pozitivní slova a pořád mám sevřený hrudník, slova stačila.
Předloha je bezesporu skvělá, ač jsem neměla to potěšení přečíst knihu. Ale oproti Pýše a předsudku, mi tady něco chybělo, nefandila jsem hlavním hrdinům, neprožívala to s nimi. A i když dobové prostředí autentické, herci rozhodně odvedli dobrou práci a ani neshazuji režii, nemůžu si pomoct,ale zas tak mě to nenadchlo. Čekala jsem, že emoce a atmosféra udělají své, jenže to se bohužel nedostavilo.
Imagination, that´s what keep us alive… I am too old, to die young…
Po shlédnutí nemůžu jinak než dá plný počet. Film začíná tam, kde čtyřka skončila a ihned se odehrává nadupaná akce. Tenhle díl už je naprosté drama plné napětí, ale i sentimentálních chvilek, kdy se dá stará parta zase dohromady... Těžko věřit, že režisér má za sebou Tokijskou jízdu, která byla rozhodně nejslabším článkem série. Žádný z předchozích dílů se s tímhle nedá srovnat. Dobré scény, svižný film, který nenudí a dvě hodiny utečou díky nápaditosti jako voda. Vin Diesel a Dwayne Johnson rozhodně nepatří do starého železa a stojí tu proti sobě jako dvě skály. Co se týče plánu, tak naprosto perfektní, nahlédnutí do životů ke konci bylo dojemné a rozuzlení po titulkách velice nečekané, tudíž se dočkáme dalšího dílu. Každopádně tenhle film si zaslouží hodnocení, které dostalo. Byl to nářez a já tleskám !
Krásný příběh s okouzlující atmosférou, příjemnou hudbou a silnými okamžiky. Hlavní herci podle mě ve svých rolích excelovali a náležitě se doplňovaly. Obdivuju dobu, ve které musely žít, mám ráda tu zdvořilost a všechny momenty, které s tím souvisí. Jana Eyrová je silnou bytostí, která vydrží a snese spoustu, ale ne všechno, asi jako každá žena. Film pro mě měl gradující scény a vyvrcholené okamžiky, které se staly ve správnou chvíli. Něžné záběry, upřímné rozhovory, přímost hlavní hrdinky, to vše velice zaujalo, nenudilo a dvě hodiny díky tomu nepřišly tak dlouhé. Drama vystihuje silnou lásku, ve kterou věřím a myslím si, že překoná všechny předsudky, původ či věk a to i v současné době. Film mě přesvědčil si pořídit knížku a to už si myslím, něco znamená.
Priest není žádné překvápko, ale ani zklamání. Jsou tu povedený efekty a mě se moc líbila kamera, určitý detaily, jako klobouk na konci a podobné. Upírů je v poslední době všude dost, takže to nebylo nic nového, tudíž jsem to asi neprožívala tak, jako jindy. Paul Bettany zahrál sice kněze s kamennou tváří, ale v tomhle typu snímku mi přijde, že ani není prostor více zaujmout herectvím. Film má rychlý sled událostí jako asi každé akční scifi, tudíž herecké výkony tu nenajdeme. Film jako celek nenadchl ale některé scény se mi líbily a měly dobrý nápad. Akce dobrá, konec dobrý. Za tři.
Tak jsem se nakonec rozhodla přeci jenom ten komentář napsat... Musím říct, že to byl skvělý filmový zážitek, který jsem si mohla vychutnat v kinovém sále a tenhle typ filmu byl dobrou volbou pro velké plátno. Užívala jsem si každou chvilku, od opičího miminka, až po vyhrocený útok na mostě. Snímek je doprovázený krásnou hudbou, nápaditými scénami, které nenudily, režisér dokonale zvládnul vtáhnutí do děje, a to tak, že jsem byla zvědavá na každou další scénu, co se bude dít a jak to všechno skončí. Pro mě vrcholná scéna je ta, kde Ceaser řekne ,,NO", protože na mě zapůsobila velmi lidsky, ale i ostatní scény ve mě vyvolávaly dojetí, zděšení či překvapení a to díky tomu, že Zrození planety opic je natočeno vyváženě, zajímavě a neokoukaně. Především si myslím, že se tento snímek nesnaží o jakýsi remake starších verzí a to se mi líbilo asi nejvíc. Poslední scéna, kde bylo naznačeno kam, až vir zasahuje, byla zarážející, ale udělala tu tečku za celým příběhem.
Tak a další skvělá oddechovka na koukání. Skvadra magorů, které vévodí Sheldon, jehož hlášky jsou dokonalý, Penny, která tomu dodává trošku ženské stránky a všechny ty jejich nápady, zápletky a především humor, který se mi fakt zalíbil !
Poslední část rozhodně nezklamala, o první půlce každý tvrdí, že je nudná, jak tam pořád čekají, ale je to natočené podle knížky, tak proč kritizovat. Druhá část je drama jak má být, napínavě natočené, skvělé bitvy a efekty, tohle vše jsem si v kině mohla vychutnat. Co mi maličko chybělo k dokonalosti, byla bitva mezi Harrym a Voldemortem (jelikož si moc nepamatuju jak to bylo v knížce), přišlo mi to takové suché. Ale film jako celek mé očekávání splnil a jako záveřečná epizoda nadchnul. Byly tam momenty, kdy jsem se opravdu nemohla ubránit slzám, ale taková já jsem. Takže kdykoli byl flashback na Brumbála, či rodiče, to všechno mě dojímalo, protože je tu konec. Nejsem ten typ lidí, co to kritizuje, vychutnala jsem si vždycky každý díl a i když si né pokaždé film zasloužil plný počet, jaký ode mě dostal, já tuhle sérii miluju nejen jako knižní předlohu,která se stala bestsellerem a já Rowlingovou obdivuju za to, jaký vytvořila svět, o kterém všichni mluví, ale i filmové ztvárnění, kdy mě první čtyři díly příjemně baví a další díly ohromují a dostávají do kolen. Harry Potter pro mě zůstává skvělým námětem, ať ho režíruje kdokoli. Každý díl měl něco do sebe a tento poslední za tím vším udělal tečku. Poslední scéna tam na můj vkus nemusela být, ale je to natočeno přesně podle knihy. A tak si myslím, že zahřála na srdíčku, když člověk vidí ten vlak, kam Harry nastupoval jako naivní maličký hošík, který nevěděl do čeho jde.
Je pravda, že film s takovýmto tématem jsem ještě neviděla, ale v první polovině toho rozhodně nevyužili, nic se nedělo a vlastně se omílalo furt to stejné dokola. Ale jelikož pro zachránění show se rozběhl trošku jiný slet událostí, tak to začalo mít něco do sebe. Průměrný film, který by bez Rachel McAdams neměl už ani ten humor, hrála totiž skvěle workoholičku a celkově na mě působila přirozeně, zahrála prostě přesně tu svou roli, nic míň, nic navíc. Harrison Ford je sice kapacita a hrál tady dobře, ale podle mě bez Rachel by film zůstal bez povšimnutí a žádné hezké vstávání by se nekonalo. (souhlas s komentářem Pethusky).
Po první sérii musím dát plný počet. Seriál je skvěle natočen, a to nejen napínavě, že drží diváka v pozoru a podezření hází z jednoho na druhého, takže si s náma hraje. Ale také vztahy mezi lidmi, myšlenky lidí a vzájemné tajemství dělá příběh zajímavější. Jednotlivé role jsem si celkem oblíbila, nejradši mám zatím Taru a Sama. Anna Paquin mě opravdu překvapila, jako Sookie hraje velmi přesvědčivě. Celkově na mě tenhle nápad udělal dojem a nemůžu se dočkat dalších rozuzlení. Dalším plusem dílu je, jako většina tvorby HBO trvá hodinu, tudíž zkouknu jednu epizodu a stačí mi to jako krátký film. Pozitivní pro mě taky je to, že část končí určitým zvratem a něco se řeší a v následujícím díle se pokračuje přesně tam, kde se skončilo a vše se vysvětluje. Je to opravdu jeden velký příběh.
Ze začátku chci říct, že film mě mile překvapil. Čekala jsem typickou americkou komedii, která těží především z hvězdného obsazení. Ale po určité době trvání filmu zjišťuju, že je to spíše vážnější žánr, který bezvadně nastavuje pohled do rodiny, která si je blízká a nejen o Vánocích. Kombinace, že jsou tu komické situace, ale i dramatické momenty se podle mě povedlo a romantický podtext tomu dodává příjemnou atmosféru. Tenhle film si na nic nehraje, není to uřvaná komedie, ani to není prvotřídní drama, je to něco mezi tím, což graduje hlavně díky hereckému výkonu Diane Keaton, která se podle mě do role vžila. Sarah J.P. jsem snad poprvé viděla v pořádné roli, ostatní herci působili mile a opravdově. Ta atmosféra Vánoc na mě vyloženě dýchla a v posledních minutách jsem přes slzy neviděla! Proto chci říct, že film si zaslouží ode mě asi víc, než bych dala podobnému žánru. Protože tenhle je jiný.
Nemyslela jsem si, že budu schopná napsat k tomuto filmu komentář, po shlédnutí to však vidím jinak, jde mi psaní naprosto snadno. Jelikož tento film byl strhující zážitek, který by měl zasáhnout každého, kdo má svědomí. Film o osudech lidí, jejichž příběhy a životy jsou vzájemně propojeny, mě opravdu zaujal. Je tu reálně postaveno prostředí, ve kterém zdejší Američané žijí, ať jde o diskriminaci černochů, policii a jejich zacházení, hádky mezi partnery, autonehody nebo krádeže. Všechny tyhle momenty zaznamenávají jediné - to, že můžeme dělat dobré skutky, ač se na nás lidi dívají skrz prsty, - to, že náhodou zaviníme nehodu, - to, že si uvědomíme, jak jsme se chovali, až když někoho ztratíme, - to, že v nejhorší situaci poznáme, kdo je nám nejbližší, - to, že můžeme pomoci cizímu, i když ho neznáme. A jelikož jsem si jistou záležitost už zažila, vím že je to pravda. Tenhle snímek naprosto jasně ukazuje, že jsme prostě jen lidi, i když se chováme dobře, neporušujeme zákony, klidně se můžeme ocitnout v situaci, kdy se stane něco, co bychom normálně něudělali, ať jde o obranu nebo o zlomek sekundy, kdy se může všechno změnit a my spácháme zločin, i když nechceme.
Já bych to tak uplně nezahazovala. Co se mi opravdu líbilo, byla kamera a to, že Snyder je prostě mistr detailu, tudíž za to rozhodně velkej bod navíc. Umí natočit skvělý akční scény, mělo to perfektní hudbu a herečkám bylo dáno hodně prostoru a to ne jen hlavní roli, to se mi zamlouvá. Nemůžu říct, že se mi to nelíbilo, byl to hrozně zajímavý snímek po dlouhé době, ale k dokonalosti to má rozhodně daleko. Samotný příběh je slabý a nejspíš nedomyšlený, ale zase si řikám, že všechny ty nereálný bitky a scény, kde jsou holky prostě drsný (což se mi líbí) jsou stejně fantazií hlavní hrdinky, nevím proč bych to teda měla kritizovat. To, že je něco neobvyklý, neznamená že je to špatný. Myslím si, že Snyder si udělal takový film pro radost, nezatěžoval se asi moc dějem, takže z toho vypadla především nadupaná akce plná efektů a já se díky tomu bavila.
SPOILER: Vybrala jsem si tento film už kvůli obsazení, dva moji oblíbení herci najednou, to už bude nářez! Zaujala mě povaha Willa, jak bral naprosto flegmaticky přeložení do Evropy, od té doby co ho pokousal pes, začaly se mu zlepšovat smysly, tahle změna byla ve filmu velmi dobře pojata. Začátek je seznamovací a také se objevují problémy, nejen že jeho zástupce je zvolen na jeho místo, ale ještě zjistí, že má poměr s jeho ženou. Do toho se Will seznámí s Laurou, která ho zaujme - zároveň dcera jeho šéfa. To jsou paradoxy života... svět je malej a tady tomu není jinak. Velice se mi líbily záběry kamerou, Nicholson se na roli opravdu hodil, jeho ostražitý běh už nevypadal jako lidský a takovéhle detaily provází celý film. Také jsem ráda, že jsem si mohla vychutnat jeho hlas v původním znění. Je pozoruhodný, jak jen oční čočky člověka tak moc změní, Nicholson se do role vžil a tudíž hrál přesvědčivě chlapa v práci a bravurně měnícího se vlka. Přitom se sám cítí líp než kdykoli předtím. Co mě šokovalo, s jakým klidem bere Michelle Pfeiffer tuto záležitost, dokud tomu neuvěří na vlastní oči. Podle mého názoru je film tak akorát napínavý na vybrané téma a na dobu tvorby snímku. K celému dílu tu vyniká odpovídající hudba, která zapadá do pochmurného prostředí. Poslední scéna je velmi napínavá a děsivá a konec? Geniální.
SPOILER: Byla nálada na Ellen Page znovu :) Novopečená režisérka Drew Barrymore natočila něco zcela jinýho s naprosto nepopsatelnou atmosférou, která mi vyrazila dech. Zároveň na sebe uvalila komickou roli, která vždycky dostane ránu a nebojí se rvát, aneb Smashley. Bliss nemohl snad nikdo líp zahrát než právě Ellen Page,má svůj styl a chce bejt sama sebou, to se mi líbí. Hledá něco, v čem by mohla bejt dobrá a když to najde, o to víc ji mrzí, že musí lhát rodičům. Je tu dost extrém mezi soutěží krásy s šatičkama a derby. Tím že je to malý městečko je tu i navozená atmosféra tak 70. let, což je bomba a odráží se to i na závodě, prostě pecka ! Film je postavenej na detailech a malých rolích, který dotvářej ten příjemnej zážitek - trenér, kterýho neberou vážně, ale očividně mu nic líp nejde, Iron Maven která Bliss nepotopila, páč ji jde převážně o hru, tu jako svině má ode mě bod navíc. Pash - kámoška, která je spíš jako sestra má plus za super scénu s Birdmanem, romantická scéna v bazéně, bitka s jídlem ve fastfoodu, naprosto boží plakát na finále s nováčkem. A hlášky typu: ,,Babe roofles? Ok, go babe roofles!" ,, We came in second out of two teams. Nice." A jestli se ti film nelíbí, tak VYFIČ!
SPOILER: Bylo na čase shlédnout nový film a Karkulka od Catherine Hardwicke byla jasnou volbou. Říkala jsem si, že tohle bude film pro mě, jelikož se mi od ní zatím líbil každý a byl dobře natočený. Nezklamala mě, ztvárnění mě celkem překvapilo, bylo to natočeno napínavěji než jsem čekala a musim říct, že nápad to byl dobrý. Opravdu si hrála s divákem, protože podezření pokaždé padalo na někoho jiného, hrála si se scénama, které byly zaměřeny právě na oči. A já jsem proto vinila pro jednou kováře, Petera nebo babičku... nakonec to byl někdo naprosto nenápadný, do koho by jste to neřekli. O to víc mi přijde, že byl film zvládnutý. Gary Oldman tomu přidal trošku té vážnosti a rozhodně herecké kvality. Role byly podle mě vybrány dobře a Amanda Seyfried mi sem seděla. Děj plynul naprosto přirozeně, nebyly zde žádné zbytečné scény, bylo zde pár věcí co souviselo s Červenou Karkulkou, ale to film nenarušovalo. Nakonec do sebe všechno zapadlo, závěr s dítětem tam sice nemusel být, ale budiž. Ale nemůžu říct, že by bylo vyuzlení předvídatelné, takže to má bod navíc. A pro mě to byl další film, který rozhodně zaujal.
Znovu jsem se rozhodla podívat se na tuto starou klasiku. Film se mi líbil už poprvé, ale teď musím uznat, že lepší hodnocení je rozhodně na místě a že takové filmy, jako je tento, prostě obdivuju. Musím především vyzdvihnout herecký výkon Barbry Streisand, který tu vyloženě bije do očí, nejen tím, jak hraje komika, ale tím, jak hraje silnou a charakterní ženu, která si dokáže dělat legraci sama ze sebe. Barbra Streisand není zrovna typická kráska, ale dohání to velkou dávkou charismatu a vlastně jako ženská mi přijde sympatičtější, než jakákoli jiná vyumělkovaná hollywoodská kráska. Funny Girl je oproti americkým filmům co se točí dnes na naprosto jiné úrovni, má kouzlo, má eleganci a švih. Zahrnuje nejen krásné písničky zazpívané naprosto dokonalým hlasem hlavní představitelky, ale doplňuje se zde příběh na jevišti, rodinné prostředí, láska, ale takovým nenuceným přirozeným způsobem. Nevnucuje nám happy end, který by každý čekal, příběh je spíš natočen celkem syrovým způsobem... nebo jak to říct... tak nějak ne šetrně. Nastavuje nám pohled na to, jak se všechno mění, ale že ne vždycky to vyjde nebo končí dobře a o tom je život. A Funny girl si proto vážím.
Nebezpečná metoda (2011)
Vendeta (2011)
Horton (2008)
Život je boj (2009)
Kamarád taky rád (2011)
Pretty Little Liars (TV seriál) (2010)
Poslední píseň (2010)
Rozum a cit (1995)
Escapist, The (2008)
Mám opravdu ráda vězeňské téma a snažím se s ničím nesrovnávat, protože filmů postavených na tomto nápadu je několik. Ale tenhle film, se netváří jako Vykoupení z věznice Shawshank nebo Zelená míle a přitom stále dokáže zaujmout. Jenže zmlsaná zmiňovanými dramaty, si jako zatvrzelý divák troufám tvrdit, že by mi asi více sedlo, pokud by sled událostí šel postupně, tedy od plánu, po přípravy až po útěk. Ale to není mínus, tím lépe…nehraje si to na něco kultovního a taky nechce být zaškatulkován, jiný nápad, jiný film… Herci skvěle vybráni, Damion Lewis, sice v menší roli, ale jako obvykle perfektní. Překvapil mě Dominic Cooper a hlavní postavu Franka snad ani nemusím zmiňovat. Propojení na konci… se mi moc líbilo a tudíž byla poslední scéna víc než krásná myšlenka. Imagination, that´s what keep us alive… I am too old, to die young…
Rychle a zběsile 5 (2011)
Jana Eyrová (2011)
Kazatel (2011)
Zrození Planety opic (2011)
Teorie velkého třesku (TV seriál) (2007)
Harry Potter a Relikvie smrti - část 2 (2011)
Hezké vstávání (2010)
True Blood: Pravá krev (TV seriál) (2008)
Základ rodiny (2005)
Crash (2004)