Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Dobrodružný

Oblíbené filmy (8)

Dobrou noc a hodně štěstí

Dobrou noc a hodně štěstí (2005)

Není to jen film o politice. Přesto by člověk měl něco vědět o McCarthnyho době, jinak bude trochu ve filmu plavat. Clooney se snaží o autentičnost pomocí černobílé kamery a dobové hudby. Kromě toho ve filmu použil i dobové záznamy. Film mě opravdu vtáhl do padesátých let a tehdejší hysterie, kdy mohl být obviněn kdokoliv bez možnosti se spravedlivě hájit. Clooney opravdu dokázal, že umí nejen skvěle hrát, ale i režírovat. Přesvědčivě vystihl strach lidí z pronásledování. Hlavně scény, kdy členové štábu čekaly na reakci McCarthnyho a novin.

Velká ryba

Velká ryba (2003)

Tim Burton opět nezklamal. V tomto filmu oslavuje neomezenou představivost a fantazii. Prolínají se tu dvě linie – imaginární dobrodružná cesta Edwarda Blooma a druhá linie je o vztahu otce a syna Willa, který svého otce konfrontuje s realitou. Postupem času Will zjišťuje, že jeho otec pomocí přikrášlování příběhu se snažil udělat svůj život zajímavější a příběhy mu pomáhaly překonávat překážky. Tento film není podepsán typickým Burtonským rukopisem, přesto z něho je cítit Burtonův styl. Různorodé postavy, některé až neskutečné, se dostávají ještě do bizardnějších situací. S těmito postavami se postupně hlavní hrdina setkává a prožívá s nimi nejrůznější dobrodružství. V tomto aspektu mi tento film připomíná Forresta Gumpa. V jiných částech bych ho přirovnala ke Spielbergově dílu. V tomto filmu se Burton vyhnul své typické ponurosti a ještě ponuřejšímu konci. A to samé hudba, která má jemnou pohádkovou kompozici. Tento film je pestrobarevná retrospekce se silnými sentimentálními momenty. Nejsem sice velký fanda slzavých filmů, ale tento jsem sledovala jedním dechem i s nějakou tou slzou.

Atlas mraků

Atlas mraků (2012)

Dávám tomuto filmu 100%. Jediný problém je, že se musíte celou dobu soustředit, jinak vám může uniknout celá pointa. Film je poskládán z propojených a vzájemně prolínajících se příběhů, které jsou postaveny v různých časových obdobích. Samotné postavy z jetnotlivých příběhů jsou propojeny se svými alter egy v jiných příběhů. Celý film je tak mozaikou, jenž si musíte poskládat, aby jste tak získali celkový obraz neuvěřitelného příběhu, který se neomezuje na smrt hlavních hrdinů, ale pokračováním v dalším životě v jiné době. Autor se snaží navodit filozofickou otázku a ukazuje, jak se historie opakuje avzájemné propojení našich životů ve všech časových období a různých místech světa. Tvůrci se tak snažili návazat na autora a my můžeme shlédnout herce v různých rolí. Je fascinující vidět Halle Berry jako novinářku, vědkyni nebo starého čínského lékaře. Herec v jednu chvíli může ztvárňovat muže či ženu, a nebo může být i jiné rasy. Když sem se dívala na film potruhé zahrála jsem si hru, v kterých příběhů najdu jednotlivé herce :-) Celý film je tak komplikované epické dílo s duchovní tématikou. Celé je to doprovázeno překrásnou hudbou. Film mě rozhodně nadchnul.