legatio

legatio

Tomáš Vrba

okres Beroun

10 bodů

od nejnovějšíchpodle abecedypodle hodnocenípodle roku vzniku filmu
<< předchozí 1 2 3 4 5 6
    • 26.1.2012  06:33
    Kazatel (2011)

Alternativní svět postapokalyptického rázu, originalita v soubojích dnes málo vídaná a hlavně tempo a akce od začátku do konce. To je Kazatel. Nehodlám se zúčastňovat diskuze o tom, jestli jde o béčko nebo ještě hůře, jestli scénář a rozhovory mají nějakou hloubku apod. Zbytečné plýtvání energií nad těmi, které stejně lituji už delší dobu.

• 26.1.2012  02:23
    Hlasy nevinnosti (2004)

Nevyužitý potenciál. Válečné scény působí levně a odbytě (vycvičení vojáci střílí na 200 metrů od pasu a o nějakém krytí nemůže být moc řeč) a celý film je tak nějak pořád stejný bez výrazných posunů v ději. A dabing je zde opět kapitola sama pro sebe - strašné zvěrstvo.

• 23.1.2012  05:04
    Pomáhat a chránit (2011)

Na některých místech jsem se nahlas zasmál, ale na některých jsem se zase nahlas nudil. Nejvíc jsem si film užíval, když na scéně byli filozofující gangstři.

• 20.1.2012  03:41
    Legie (2010)

Čekal jsem víc, ale hodnocení je podle mě neprávem nízké.

• 19.1.2012  03:07
    Mission Impossible - Ghost Protocol (2011)

Simon Pegg opět pohřbil další film, do kterého se nehodí. Škoda. Mohla to být fakt bezchybná pecka.

• 18.1.2012  02:26
    Darfur (2009)

Když jsem viděl jméno režiséra, byl jsem skeptický, ale tenhle film je určitě zážitek. Slabším povahám nedoporučuji, místy je to celkem drsné.

• 17.1.2012  00:07
    Dračí doupě 2 (2005)

Jsem fanoušek RPG, ale tohle prostě ohodnotit ani nějakým průměrem nejde.

• 12.1.2012  02:33
    Innkeepers, The (2011)

V rámci žánru určitě nadprůměr vzhledem k opravdu intenzivnímu napětí, ale jinak ničím výjimečný horor. A nepřekvapilo mě opět a zase nelogické chování postav.

• 10.1.2012  03:28
    Cigán (2011)

Snaha o zlepšení našich pohledů na Romy je samozřejmě směšná, ale odpad dát nemůžu. Strašně zajímavý mi přijde život v osadách. Třetí svět uprostřed Evropy.

• 9.1.2012  02:08
    Ahmed & Salim (TV seriál) (2009)

Ne, není to na pět hvězdiček, ale já prostě musím.

• 8.1.2012  01:49
    Tintinova dobrodružství (2011)

Příliš infantilní.

• 5.1.2012  03:01
    Ocelová pěst (2011)

Perfektní zážitek, který jsem od takového filmu očekával. Díky tvůrcům za to, že se vyhnuli klasickým filmovým klišé, které tak nenávidím. To oceňuji snad nejvíc.

• 4.1.2012  04:48
    Barbar Conan (2011)

Fantasy rubačka. Hodně surovosti, krve a nechutností.

• 3.1.2012  22:44
    Všichni jsou v pohodě (2009)

Poslední dobou jsem téměř zapomněl, jaké to je brečet u filmu. Jsem rád, že mi to tady závěrečných deset minut připomnělo, jako dlouho nic předtím.

• 29.12.2011  04:26
    Černobílý svět (2011)

Tak nějak si říkám, že by ubrat pár minut nevadilo.

• 28.12.2011  23:04
    Cargo (2009)

Já bych řekl, že tady kluci švýcarský odvedli slušný kus práce. Vesmírné stanice i lodě mají klasický sci-fi vzhled i atmosféru jako to známe z nejlepších snímků v tomhle žánru. Příjemné evropské překvapení. No tak, fanoušci sci-fi, šup s tím do červených čísel.

• 25.12.2011  05:47
    Válka, kterou nevidíte (2010)

Další z nekonečné řady dokumentů, který ukazuje všechno jednostranně a snaží se vás donutit si myslet, že my jsme ti špatní. Hlavně samozřejmě USA, ta země stvořená ďáblem a toužící po nadvládě nad celým světem. Jo a Británie s Izraelem, ti taky chtějí jenom zabíjet pro srandu nevinné lidi, protože se nudí.... Klidně bych vytvořil dokument, který polovinu argumentů, které padly v tomhle filmu, zesměšní.

• 21.12.2011  02:50
    Nákaza (2011)

Jen další film o smrtící nákaze v řadě. Nic víc, nic míň. Vědátoři a další lidi běhají sem tam, volají svým blízkým, hodně lidí umře a najednou hurá máme lék.

• 16.12.2011  02:18
    Vyměřený čas (2011)

Chudí hodní lidé zvítězili nad bohatými a zlými. Pan Karl Marx by měl z tohoto snímku jistě radost. Ne vážně, ušlo to už jen pro ten nápad s časem. Sice od začátku víte, jak to celé dopadne, ale vzhledem ke slušnému tempu je to prostě zábava a o to tady jde, že. No a Amanda Seyfried je prostě kouzelná. :-)

• 2.12.2011  14:32
    Perníkový táta (TV seriál) (2008)

Černý humor, drsné scény a v určitých momentech jsem snad ani nedýchal... Závěr mě dokonce tak nadchnul, že jsem se dokoukal poslední sérii v 5 hodin ráno. Finále je opravdu geniální záležitost.

• 30.11.2011  22:14
    Cesta samuraje (2010)

V komiksovém duchu vytvořený western, jehož nejlepší částí je závěrečné bitkaření, které je standardní vykrádačka, ale zábavná.

• 16.11.2011  08:58
    Auta 2 (2011)

Kdyby Burák nebyl tak trapný, hodnotil bych výše. Už jen pro mojí slabost pro Guida. Škoda.

• 14.11.2011  23:13
    Pan Bobr (2011)

Skvělé drama od začátku do konce. Nepochopitelné zařazení do žánru komedie asi napsal člověk, který to buď neviděl nebo nepochopil.

• 2.11.2011  09:01
    Community (TV seriál) (2009)

Odkazy a narážky na různé filmy a filmová klišé jsou parádní, ale u mě vede pohrávání si s rasismem (Piercův větrný mlýn ve mně vyvolal záchvat smíchu).

• 22.10.2011  22:22
    Green Lantern (2011)

Tak pozor, zdejší hodnocení "odborníků" velmi klame, ale věřte mi, že i jim se ty efekty líbily. Jen to nemohou přece ventilovat navenek. Doufám, že určitě bude druhý díl, protože fantazii se zde meze nekladou a prostoru pro další nápady je mnoho (je libo jako trénink souboj s meči následovaný vyzkoušením pár triků z videoher a završení řádnou dávkou z minigunu? .. žádný problém!).

• 30.9.2011  16:16
    Terra Nova (TV seriál) (2011)

Slušné, ale Stephen Lang je přece zvyklý na trochu jiné digitální efekty. Po téhle stránce se mohlo přidat na rozpočtu.

• 17.9.2011  13:57
    Útok na věžák (2011)

Gorilla-wolf-mutherfucker :-) ... Kdo neviděl v originále s trochou znalostí angličtiny, měl poloviční zážitek.

• 11.9.2011  21:58
    Zdrojový kód (2011)

Ti, kdo během filmů přemýšlí a mají rádi, když vše do sebe zapadá a má logiku, můžou mít po skončení Zdrojového kódu rozpačité pocity. Na kvalitě snímku to ale příliš neubírá. Určitě se jedná o ten typ filmu, ve kterém se stále něco děje, takže se zřejmě nenachytáte, jak myslíte na něco jiného nebo kontrolujete, zda nepřibyl na facebooku nějaký status od vaší bývalé. Vše se točí kolem vojenského pilota Coltera Stevense (Jake Gyllenhaal) a zařízení „Zdrojový kód“, které umožňuje nahlížet do krátkého úseku v minulosti a tam zjišťovat užitečné informace. Úkolem hlavního hrdiny je najít teroristu, který odpálil bombu ve vlaku směřujícím do Chicaga a právě do tohoto vlaku je Colter Stevens přesunut do těla učitele, který cestuje se sympatickou kamarádkou Christinou. Odhalení té správné osoby má zamezit dalšímu útoku, který by mohl zabít miliony lidí. Bohužel nepřítelem je v tomto případě také čas, jelikož celý systém dovoluje pobyt v alternativní realitě pouze osm minut. Je tedy nutné celý proces několikrát opakovat. Postupem času Colter poznává cestující, je několikrát považován za blázna, rozdá omylem pár ran a občas se i zasměje. Zajímavou zápletku doplňuje parádně zvládnutá forma. Digitální efekty jsou vkusné, herci perfektní, atmosféra plná napětí, spíše kratší stopáž filmu sluší a romantické duše si také přijdou na své. Režisér Duncan Jones má evidentně talent a určitě se v budoucnu vytáhne s dalšími trháky. Zdrojový kód není filmem, který by byl nějakým revolučním přínosem pro kinematografii, ale určitě se jedná o zábavný kousek, který se musí zalíbit snad každému. Pokud tedy budete mít chvilku času, určitě neváhejte a koukněte, jak si Jake Gyllenhaal poradí s náročnou misí, i když na hodinkách musí nastavit odpočítávání vždy jen na osm minut.

• 5.9.2011  09:21
    Doktor od jezera hrochů (2010)

... aneb jak si štáb chtěl udělat výlet do Afriky a u toho ukazovat reklamy všech možných firem. Všichni hurá utrácet peníze do kina, protože na Nově ve zprávách říkali, že to je super film.

• 22.8.2011  12:55
    Všemocný (2011)

Super nápad, super provedení a po skončení jsem měl chuť vyrazit do ulic a všechno vnímat úplně jinak. :-)

<< předchozí 1 2 3 4 5 6