Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Animovaný
  • Dokumentární
  • Drama
  • Pohádka

Pořady (10)

Branky, body, vteřiny

Branky, body, vteřiny (1956)

Nedovedu si představit lépe zpracovaný pořad. Kvalitní moderátoři, na kterých je vidět, že svou práci ovládají dokonale, nám každý den podávají informace ze sportu. Mám jen dvě menší výtky. Chci méně atletiky, cyklokrosu a krasobruslení, protože to jsou sporty, které dukláka nebaví. A více informací z 1. hokejové ligy. Takže Vojto, jestli to čteš, zkus nad tím prosím zapřemýšlet:-) O tom, jak budu hodnotit, jsem nepřemýšlel ani minutu. A ten kdo nedává pět hvězd, tak ho sport asi moc nebaví:-)

Power-Play

Power-Play (1997)

Geniální pořad o NHL. Kde jsou ty časy? Asi nenávratně pryč. Dnes mám doma několik VHS, na kterých mám nahráno plno dílů. Velmi se mi líbilo zpracování pořadu. Viděli jsme sestřihy několika utkání, nejlepší zákroky brankářů, nádherné góly, bitky hráčů, rozhovory se zajímavými hráči atd. Pořadem provázel Václav Tittelbach. Hodnotit nemůžu jinak než za 5.

Hry bez hranic

Hry bez hranic (1965)

V dětsví jsem tuhle soutěž úplně žral. Pamatuju si, že jsem byl kdysi dávno někde na dovolené a zrovna ji dávali na CT1. Bylo to začátkem 90. let. Mě bylo 8-9 let a úplně mě pohltila. Vybavuje se mi, že soutěž měla pěknou úvodní melodii a celkem dobré komentátory. Nemohl jsem si nechat ujít ani jeden díl. Pamatuju si, že soutěžily různé národy v různých disciplínách. Je hrozné jak ten čas letí. Už je to nejmíň 13 let, kdy jsem viděl naposled Hry bez hranic. V dnešní době dávají na CT ne moc dobré soutěže typu AZ kvíz a jemu podobné. Kdyby CT měla o trochu více rozumu a dala do programu reprízy této výjimečné soutěže, byl bych a myslím, že nejen já vděčný.

Volejte řediteli

Volejte řediteli (1994)

Jestli se o nějakém pořadu dalo říci, že je publicistický, tak je to rozhodně tento. Přesně si pamatuji den, kdy vznikla NOVA. Byl jsem žákem ZŠ a v TV už několik dní před tím běžely upoutávky na jakýsi nový televizní kanál. Já ještě jako malé dítko moc netušil, co se to děje. Byl únorový pátek roku 1994 a NOVA zahájila vysílání. Prvním filmem byl snímek Obecná škola a pak dávali komedii Krotitelé duchů. V roce 1994 se dá říci, že se přepisovaly dějiny, protože vznikla paní NOVA, která se hned stala nejsledovanějším kanálem v Česku. Za jejím zrodem nestojí nikdo jiný, než politik a podnikatel Vladimír Železný, kterého dodnes obdivuji a nestydím se za to. Po jednom dni měním hodnocení a o jednu hvězdičku ho zvyšuji na plný počet, protože u tohohle pořadu jsem se neskutečně, kdysi dávno bavil. Legendární "koláče" o sledovanosti pořadů, kdy každý pořad vysílaný na TV NOVA deklasoval konkurenční televize, se mi velmi líbily, i když se jim věřit nedalo. Nadchly mě také reportáže o filmech, či seriálech. Jen se mi nelíbily dotazy diváků, protože ty byly mnohdy neskutečně trapné a debilní. Nechtěl bych vědět IQ volajících. Když jsem se v roce 2003 dozvěděl o konci Vladimíra Železného v TV NOVA, tak mě ho bylo hodně líto a sobotní poledne už nebyly co bývaly a mě už nikdo při obědě nepřál dobrou chuť:-). V dnešní době se vysílá Volejte NOVU a vůbec se na to nedívám. Je to trapná náhražka a tváře NOVY, které ho moderují, by se měly stydět. Pro mě má pořad Volejte řediteli neskutečnou nostalgickou hodnotu a já mu dávám plný počet.

Kolotoč

Kolotoč (1996)

Mohu jen říci. Poulíček na hrad. Byla to obrovská švanda, tento pořad sledovat. Dnes si ho občas připomenu prostřednictvím youtube a směju se možná ještě více, než tenkát:-) Rozhodně to nepatří do odpadu.

Taxík

Taxík (2008)

"Jediné Taxi, které vám zaplatí". A tak Taxík dorazil i sem. A za volantem nesedí nikdo jiný než "ušák" Hámič. Divím se, že ještě neboural, protože nemůže řídit soustředěně a bezpečně, když se baví s lidma, čte otázky z nějakýho monitoru a rozptylovat ho také musí ty blikátka za ním. Ze začátku jsem to vůbec nesledoval, protože mě trochu odrazoval Háma, ale jednoho dne mě napadlo, že to přeci jen zkusím. Byl jsem mile překvapen, že mě to začalo bavit a nenechal jsem si ujít další díly. Překvapilo mě hodně lehkých otázek, které soutěžící nevěděli a já kroutil hlavou nad tím, jak je český národ hloupý. A nápověda zeptat se kolemjdoucího člověka je velmi vtipná. Cituji: „Ahoj, my teď soutěžíme a potřebujeme poradit.“ Zajímavá soutěž, ale trochu rozporuplná. Pořád mám nedůvěru k soutěžícím, možná jsou jen nasazení a hrají své "překvapení", když vstoupí zrovna do soutěžního taxíku. Právě to mě na tomto pořadu trochu kazí dojem. Nehodlám už špekulovat nad tím, jestli ti soutěžící to hrají, nebo ne a přejdu k hodnocení, které pro tento pořad vyznívá průměrně. "Chceš-li býti v balíku, jezdi se mnou v Taxíku!"

Zpívánky

Zpívánky (1984)

Já, ty, my, vy, no prostě všichni si někdy, někde, s někým, zazpíváme nějakou písničku. Ať už je to některá z rádia, či televize, nesmí chybět ani ta ze Zpívánek.

VyVolení

VyVolení (2005)

Na Vyvolené nikdy nezapomenu. Viděl jsem skoro všechny díly ze všech 3. sérií, včetně všech castingů. Psal se srpen 2005 a na Primu vtrhla jakási reality show, která bude o tom, že se zavře skupina lidí do vily a budou sledováni kamerami. Mě nějak pořád nedocházelo, co to vlastně bude za show. Už při castinzích mě to velmi chytlo, protože do vily postupovali takoví týpci, jaké si jen s těží představit a jen tak na ulici je nepotkáte. První řada Vyvolených měla neskutečnou výhodu v tom, že tam byli velice zajímaví a rozdílní soutěžící. A já vám je teď trochu představím. Vladko: Afektovaný homosexuál, který každému řekne upřímně, co si o něm myslí. Jeho láska Michal. Pro mě ze začátku nezajímavý, ale postupem času jsem si ho velmi oblíbil. Hlavně ty řeči o jeho studiu a rozvozu po nocích luxusních společnic. O kterých prý nevěděl. To mě velmi pobavilo. Hans: Na první pohled zločinec. Ale při bližším seznámení velmi hodný a příjemný člověk, který rád pomůže. Regina: dominantní to žena, ale pro mě moc mužský typ. Katka: Osobnost s tou největší naivitou, jakou jsem kdy spatřil. Emil: Pracovitý horník, velmi upřímný chlap snědé pleti, který by pro výhru udělal cokoliv. Monika: Pro mě velmi, ale opravdu velmi brutálně nesympatická a troufám si tvrdit, že větší krávu jsem za čtvrt století co obývám tuto Zemi nepotkal. Jindra: "Špína", týpek, který mě velmi bavil. Stačilo jen, aby řekl nějakou větu a už v ní byla nějaká hláška. A nejlepší na něm bylo, že on ani nevěděl, že hláškuje:-). Velmi mě připomněl Matěje z české komedie, která se jmenovala Matěji, proč tě holky nechtějí? Saša: Taky borec, kterého jen tak nepotkáte. Klidný a velmi zvláštní. Věra: Správná máma své dcery Nikoly. Martin: Pro mě nesympatický realitní makléř. Rozhodně bych od něho žádný byt nikdy nekoupil. Petr: DJ, který jezdí na babetě. Chlápek v show sice zábavný, ale jinak na pěst. Wendy: Nádherná boubelka, která své přednosti ukázala až po vile:-). A rozhodně se nemá za co stydět. Rosťa: Velmi nudný a ničím zajímavý šampón. A Hanka? Nebýt googlu, tak si na ni ani nevzpomenu! Popisovat ji nebudu, protože fakt nevím, co bych o ni měl napsat. Památné momenty: Vladkovi vlasy a hádky, stěhování na Slovensko. Vítězem se stal zaslouženě Vladko. To finále a jeho sesypání bylo něco neskutečného. První řadu hodnotím jasnými pěti hvězdami. Druhá řada byla o něco horší, ale též se na ni dalo dívat. Hlavně díky Plutovi, Pavlovi, Tonymu, Pitymu, Jakubovi Kubovi:-) a Sanny, která tam byla asi za čtyři soutěžící:-). Pamatuju si její medailonek jak tam "závodila" autem. Neskutečně jsem se smál a v hlavě mě vrtalo, co je to za chlapa:-). Hned mi bylo jasné, že ji díváci pošlou do vily. Druhou řadu hodnotím 3 a půl hvězdami. No a třetí řada po delší době nudila. Hlavně po odchodu Dana, který by nejraději každého zboxoval. A dokazuje to i v současnosti. Tato řada ode mě získává dva a půl hvězdy.

Oáza

Oáza (1992)

Dětství prožité s Oázou patří mezi nezapomenutelné chvíle mého života. Pamatuju si moderátorku Evu, jejíž příjmení jsem si do dnešní doby nezapamatoval:-) Ještě, že se vdala:-)

Krotitelé dluhů

Krotitelé dluhů (2009)

Zajímavý nápad tvůrců zprostředkovat tento pořad. Vidíme naši společnost, ve které žijí lidé, kteří prostě neumějí zacházet s penězi:-) Opravdu žasnu nad některými "případy".