Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Sci-Fi
  • Drama
  • Horor

Recenze (158)

plakát

Děti Nagana (2023) 

Bylo to překvapivě dobré. Takový prostě obyčejný příbeh o klukovských snech. U mě to má plný počet a to i za nostalgii, protože v té době, byť jsem byl o chlup starší než protagonisté, jsme byly velmi podobní a vlastně celou tu dobu pan režisér vystihl celkem přesně. Jen se obávám, že ročníkům mladším Naganského turnaje a těm, kteří se o hokej nikdy nezajímali to bude připadat nudné a nic jim to nedá.

plakát

Indiana Jones a nástroj osudu (2023) 

Já si to užil. Fakt moc. Nechápu proč to kritika naprosto zazdila. Je to klasický Jones. Perfektní, akční, komediální a dobrodružná jízda po mnoha koutech světa. Možná některé scény šlo klidně o něco zkrátit, protože byly příliš roztahané. Navíc, hlavní představitelka byla...no, prostě je to děsnej gsycht na kterej se mi tak dlouho moc dívat nechtělo a její uzený parťák byl snad ještě dřevěnější než její upocené physky. Nicméně, odcházel jsem se skvělým pocitem a trochou lítosti, že tahle etapa už prostě jednou pro vždy končí...

plakát

Její tělo (2023) 

Upřímě řečeno jsem byl lehce zklamán. Takový průřez 8 let života Andrey Absolonové, ale bez nějakého smyslu nebo pointy. To, co bylo na jejím životě to podstatné tvůrci zcela vynechali. Proč to vlastně dělala? Zmíní se tam v jedné scéně to, že toužila prostě po úspěchu, ale to nebyla tak docela pravda. Za vydělané peníze se snažila trénovat, léčit si zranění a dostat se zpět na vrchol. Její cíl byla olympiáda....a to jí nebylo dopřáno osudem. Jenže to ve filmu jaksi neuvidíme a proto soudím, že cílem snímku bylo poukázat spíše na podobné osudy dívek, které na cestě za svým cílem obětují ledacos....včetně své pověsti. Bohužel, snímek není nijak výmluvný, chybí mu dramatičnost a pointa. Na drama trochu slabší, ale jako filmový debut paní Císařovské to má své kvality. 60%

plakát

Krotitelé duchů: Odkaz (2021) 

Já byl spokojen. Rozhodně je to skvělý film a v porovnání s ultrafeministickou verzí z roku 2016 je to o 1000% lepší. Kus nostalgie, kus modernizace, celkem příjemné výkony herců, včetně dětských...vůbec nic proti.

plakát

Matrix Resurrections (2021) 

Byl jsem z toho trochu rozpolcený. Na jednu stranu oceňuji ten nápad, příběh byl sice jednoduchý a předvídatelný, ale celkem to hrálo do sebe. Nicméně, to ztvárnění a ten závan té hyperkorektnosti a (jak poznamenal verbal) homomultikulti nesmyslnosti tomu prostě nesvědčí. Je vidět, že bratři Wachowští měli ve své době skvělý tah na bránu, ale sestry Wachowské to svou ztrátou identity poněkud potratili.

plakát

V zajetí démonů 3: Na Ďáblův příkaz (2021) 

Tentokrát nemohu dát plnou. Je to prostě slabší. Po famózní jedničce a neotřelé dvojce je trojka trochu rozmazlená, méně bojácná, zato ale více mystery. Nu čož, i tak se dá dělat dobrý film, ale trochu jsem litoval, že to nemá ve svých prackách Wan, protože jak vidno, není v tom ten správný, načasovaný fortel a to i přesto, že Chaves se fakt snažil a bylo to znát. Uvidíme s čím přijdou příště.

plakát

Lindemann: Till the End (2020) (hudební videoklip) 

Po kauzách, které Till musel projít a které vyšuměli po verdiktu "nevinen!" jsem se dostal k tomuto videu, které je o roky starší než samotné kauzy. A to co jsem viděl mě přimělo se zamyslet, že něco podobného jsem přeci slyšel....a ano, bylo to z úst těch údajně sex. obtěžovaných dam, které se v této kauze vyskytli. Honba za mamonem je nebezpečná, milé dámy...

plakát

Dětská hra (2019) 

Faktem je, že k původnímu filmu mám daleko více respektu. Ta atmosféra se nedá prostě nahradit modernou a navíc, děsivost psychopatie tak, jak ji zahrál Brad Dourif, to se technologií už vůbec nedá překonat. Původní film byl víc děsivější, tísnivý, napínavý. Zde je ale zase víc humoru a trochu i poselství toho, jak se technologie může zvrtnout. Tvůrci to vzali za celkem rozumný konec a myslím, že se ani původní film nesnažili překonat, jen mu dát nový rozměr a to se jim povedlo. Každopádně i přes dobré výkony, sexy rajdu Aubrey Plaza a pár celkem skvělých nápadů to na víc než 60% není. Je to poctivý, ale průměrný film.

plakát

MOST! (2019) (seriál) 

Jednu hvězdu za občas povedený vtip, ale jinak....celé je to nudné, ubohé a to posleství poplatné době. Jako za minulého režimu, seriál jakoby na objednávku.

plakát

Terminátor: Temný osud (2019) 

Jako akční docela fajn film, ale odvařený jsem z toho prostě nebyl. Salvation i přes velkou kritiku byl zajímavý a docela mě bavil, Genysys byla prostě chujovina a nechal bych jí vymazat, ale v pořadí třetí Terminátor byl docela fajn a zapadl přesně do scénáře celého Universa. Cameron všechno toto nechal ignorovat, což by nebyl až takový problém, ale fatální chyba byla nechat zemřít Johna Conora, protože ten hrál prim vlastně celou ságou. Kdyby se vrátil i Eddie Furlong, šplhali by výsledky mnohem výš a mohlo to být o dost lepší.