Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční
  • Dokumentární

Oblíbené filmy (10)

Sin City - město hříchu

Sin City - město hříchu (2005)

Ano, je možné natočit komix tak, aby se převzaly jeho nejlepší atributy. Téměř černobílé, s důrazem na vizuální stránku podpořenou temným monotónním komentářem, ostrá typizace charakterů a stále stejná depresivní nálada pramenící z beznadějně krutého světa. Ale bez znalosti předlohy (kterou neskonale obdivuji) bych snímek považovala za brak.

Pulp Fiction: Historky z podsvětí

Pulp Fiction: Historky z podsvětí (1994)

Jediné, co mi nesedí na tomto filmu je zařazení do žánrů Krimi a Thriller. Chopper není motorka a Pulp Fiction nepotřebuje žádné kategorie a je kategorií sám o sobě.

Světáci

Světáci (1969)

Brilantní komedie, výborné herecké výkony nejen ústřední šestice a nádherný inteligentní humor. Není co dodat.

Čarodějův učeň

Čarodějův učeň (1977)

"Krabate, Krabate, přijď do Černého mlýna!" Velice temná a děsivá pohádka, oproti které horory (pardon, vlastně pohádky) bří Grimmů byly jen čajíčkem pro ufňukané děti. Jako dítě jsem tenhle film brala jako nejlepší horor, z níž mi pevně uvízly některé fráze a obrazy (vedle krákání zejména rozednívání za zpěvu a povinnost vykopat si vlastní hrob). I přes jednoduchou animaci technikou papírových loutek je snímek vizuálně nádherný, přes pohádkovitost děje úzkostný a děsivý, přes pomalé tempo vyprávění napínavý a přes šťastný konec nepůsobí poklidným dojmem. A temné krákání budete slyšet ještě dlouho. Krá, Krabete.

Kristian

Kristian (1939)

Najde se snad nějaká divačka, která by se do Kristiána nezamilovala?

Proroctví

Proroctví (2009)

Jediný katastrofický film, při kterém jsem nefandila Godzile, emzákům, meteorům, obři vlně a tak podobně, ale umírající lidé a ohrožení matičky země mě skutečně děsilo. Při scéně s letadlem jsem poprvé a naposled brečela u filmu tohoto žánru a ohnivá snová scéna se mi několikrát vrátila i v mých snech. Konec sice poněkud pokulhává, ale celkově považuji Proroctví za vrchol katastrofických filmů.