Fingon

Job-seeking film maniac

homepage
ICQ: 238211320

72 bodů

od nejnovějšíchpodle abecedypodle hodnocenípodle roku vzniku filmu
<< předchozí 1 2 3 4 17 34 50 66
    • 14.2.2012  22:57
    Hudba pro císaře (1955)

Nebylo by to nejhorší, kdyby děj (jak je špatným zvykem muzikálů, ehm..;) nezpomalovaly všemožné (a navíc neotitulkované) songy. Davové šílenství, před kterým bledne i - oproti tomuhle filmu určitě - komorní Sissi.

• 29.1.2012  21:17
    Kristýna (1958)

Je to barevné a je to s Romy, přesto je to ještě větší (a delší) nuda než originál. Její matka to zahrála líp...

• 29.1.2012  18:21
    Milkování (1933)

Arthur Schnitzler? Já radši vídeňský řízek, pěkně prosím. Případně Sachrův dort. Úvodní scéna odehrávající se na pozadí Únosu ze serailu vypadala ještě celkem slibně, škoda jen, že následující hodina byla jedno velké langweilig. Podotýkám, že toto nebylo mé první setkání s Ophülsem (tím byl Rej) ani Magdou Schneiderovou (Sissi;). Řídký děj zachraňuje snad jen téměř závěrečná scéna, kdy kamera nesleze z hrdinčiny tváře, zatímco "zpracovává" jistou krajně nepříjemnou informaci...

• 27.1.2012  17:38
    Děvčata v uniformě (1958)

Kromě výkonu Romy Schneiderové (jako opilému Romeovi ji to nehorázně sluší) je na tomto filmu pozoruhedné i to, že se tu (podobně jako v The Women) za celou dobu stopáže neobjeví jediný chlap:) Jo a byl to jen můj dojem, nebo hlavním hudebním motivem je tu Papagenova píseň z Kouzelné flétny?

• 12.1.2012  21:29
    Jekyll (TV seriál) (2007)

Neskutečný nářez. Hned první díl nasazuje hodně vysokou laťku, která se ještě zvýší s příchodem Hydea na scénu. A drží to další čtyři díly. Pátý s šestým malinko zaostává a nebýt finální scény, málem bych řekl, že na závěr se tu vyměklo. Jako celkek je to výborná podívaná, která mě zaujala o fous víc než Sherlock (a není divu - přestože chemie mezi protagonisty funguje v obou sezónách, druhé díly mají z jakéhosi důvodu o dost slabší příběh než první a třetí). Na toho chlapa Moffata si fakt musím dát větší pozor... Navíc, skvělé obsazení, od Nesbitta přes Bellman až po tu v psychologii vytrénovanou zdravotní sestru;)

• 27.12.2011  19:16
    Přicházejí z tmy (1953)

Podivný mix, který v hromadě hnoje skrývá i jednu či dvě dobře udělané věci (scéna požáru skvěle podbarvená hudebním doprovodem - ale hned to zkazí naháněčka lesem, kde je světlo jako za poledne - u Hrušínského je vyloženě vidět potenciál pro padoucha). S přibývající stopáží se však to dobré ztrácí. Ještěže to má jen nějakých 58 minut a asi se tu hojně stříhalo, výsledek je možná ideologicky nezávadný, ale zároveň trapný a zmatený.

• 17.12.2011  23:14
    Perný den (1964)

70% Beatles mají asi ohromné štěstí, že po téměř padesáti letech nejsou zapomenuti třeba jako takový Al Jolson a že Perný den je koukatelnější než Jazzový zpěvák. Velká část skladeb zde prezentovaných je totiž poměrně nudná a navíc i nudně odprezentovaná, výjimkou je snad jen jejich hraní ve vlaku. Snímek zachraňují šílené scénky, ve kterých se nezpívá a potrhlý dědeček.

• 14.12.2011  21:56
    V odborné péči (TV seriál) (2008)

Krvácí mi srdce... ale 1. série *****, druhá série **** (70%, na úrovni české verze Terapie) a třetí série dokonce pouze ***.

• 11.12.2011  16:04
    Scarlett O'Hara War, The (TV film) (1980)

Zábavné především pro ty, kteřím něco říkají jména jako Paulette Goddard, Talullah Bankhead, Jean Craford, Kathleen Hepburn nebo George Cukor. Hlavně výbuchy hněvu některých hereček poté, co se v půlce snímku dozví, že roli Scarlett má hrát jižanská divoženka Talu... Dostupné na pětidiskové sběratelské kolekci Jihu proti Severu pod názvem Moviola: The Scarlet O'Hara War.

• 6.12.2011  19:01
    To byl zítra flám (2010)

Mám rád filmy o cestování časem, oblíbil jsem si Clarka Duke a ani John Cusac mi není nepříjemný, přesto mě Hot Tub Time Machine moc nebavil.

• 2.12.2011  16:32
    Terapie (TV seriál) (2011)

(hodnocení po prvních pěti dílech) 70% Jako veterán prvních dvou řad americké verze In treatment nemůžu jít výš. Jakkoli mám Rodena rád, při srovnání s Gabrielem Byrnem (hm, teď mě napadlo, jak by to vypadalo, kdyby Paula hrál Al Pacino) vychází jako ten druhý vzadu. Herci představující pacienty jsou na tom o něco lépe, především mě zaujala Táňa Pauhofová, manželský pár (Aňa Geislerová) a pilot. Lukáš Hejlík. Kvalitativně se česká verze blíží druhé sezóně In treatment (která byla slabší než první), což pořád ještě znamená koukatelnou show, ale kouzlo, které by mě přilepilo k obrazovce a nepustilo po celých 45 dílů to bohužel postrádá. Ještě si rozmyslím, jestli mám koukat dál.

• 26.11.2011  22:20
    Hry lásky šálivé (1971)

První povídka se mi líbila více než druhá, ta se pořádně rozjela až v samém závěru.

• 26.11.2011  13:14
    Old South, The (1940)

Svým způsobem "propagandistický" dokument s hranými vložkami (které jsou částečně převzaté z Jihu proti severu a částečně dotočené. Některé scény jsou možná převzaté i z jiných filmů.) Na krátké ploše líčí vzestup a pád jižní části Severní Ameriky, která vznikla, stála a padala na bavlně. Můžeme protestovat proti amorálnosti dovozu černých otroků z Afriky, ale po filmové stránce je to natočeno a sestříháno znamenitě. Dostupné na bonusovém DVD k Jihu proti severu, s uvozujícím komentářem o rasistických stereotypech prezentovaných v dokumentu.

• 20.11.2011  15:00
    Terminátor 2: Den zúčtování (1991)

70% V necelých sedmi letech byl Terminátor 2 mým prvním setkáním s akčním filmem (měl jsem je od rodičů zakázány) a působil na mně tehdy dost děsivě. Od té doby jsem jej párkrát viděl (včetně prodloužené verze), ale postupem času už ztrácím o jeho kvality zájem. Ještě do sekvence v blázinci (osvobození Sarah) film skvěle šlape a prakticky každá scéna je pamětihodná. A přestože kvalita triků je i ve zbytku filmu bez diskuze úžasná i po takové době, zbytek už začíná trochu nudit. Musím jít s hodnocením dolů a říct, že jednička se mi líbí víc...

• 20.11.2011  14:55
    Čtyři svatby a jeden pohřeb (1994)

Po druhém shlédnutí (první bylo v TV někdy koncem devadesátých let, kdy se mi film ještě celkem líbil) musím s hodnocením dolů. Snímek se dost vleče, Hugh Grant je tu příliš nevýrazný a s Andie mu to moc neklape. I Notting Hill je lepší a vrcholem zůstává Láska nebeská.

• 16.11.2011  20:04
    Making of a Legend: Gone with the Wind, The (TV film) (1988)

Hlas vypravece (Plummer) provazi divaka na strastiplne ceste po vzniku filmu, ktery zas tak moc nemusim, ale presto jej i ja povazuji za jeden z nejvyznamnejsich v dejnach kdyz uz ne kinematografie, tak aspon Hollywoodu. Autorum se podarilo sehnat nekolik prezivsich clenu stabu (asistentku producenta Selznicka, tretiho rezisera, druheho kamaramana) a dokonce i (udajneho) ucastnika predpremiery filmu a ve smesici archivnich zaberu, fotografii a znovusehrani nekterych momentu vytvorili dilo, ktere pro mne osobne svym emocionalnim dopadem prevysuje samotny film. Nadhera, jestli mate radi dokumenty o vzniku filmu, tenhle si sezente. Je k dispozici na ctyr i petidiskove DVD kolekci...:-)

• 30.10.2011  19:48
    Příšerné stíny (1927)

V Lost Horizon byly fotografiemi nahrazeny části poškozené obrazové složky filmu. V Der var engang už to byla rovnou celá polovina filmu, ne-li více. Z London after midnight, z dochované rekonstrukce možná i zajímavého filmu s upírskou tematikou, bohužel pouze jen fotografie různé kvality. Škoda, ale třeba se přece jen ještě nějaká kopie najde:)

• 29.10.2011  18:03
    Desatero přikázání (1956)

Popravdě jsem docela váhal, jestli se do toho málem čtyřhodinového eposu mám pustit, navíc když biblické spektákly, které jsem dosud viděl, byly celkem dost nekoukatelné. Ne tak Desatero přikázání, ve kterém se dobré střídá se skvělým a jen málo stačí k tomu, aby to bylo za pět hvězd. Navíc tenhle film není ani tak o křesťanství, ale o Židech. A plešoun Yul jako Ramses je skvělý!

• 23.9.2011  21:07
    Muži v naději (2011)

70% Tak mělo to i dobré stránky, ale tu adoraci nevěry fakt nemůžu překousnout...

• 12.9.2011  14:00
    Twin Peaks (1992)

Je to groteska, nebo jen groteskní? Takový soubor kreatur aby člověk pohledal. Detektivové, teenageři... brr. A uřvaný Lynch k tomu. Nikdy víc.

• 23.8.2011  15:04
    Posel úsvitu (1950)

Vykreslením doby až podivně aktuální film... Propouštění, propouštění a jak říká pan Kramerius, jako první to odnese česká kniha...

• 21.8.2011  15:04
    Z hříček o královnách: Jeden den velkokněžny (útržek ruský) (TV film) (1994)

Zpracováním asi nejdivočejší Útržek - pes lhář, tisíc a jedna matrijoška, chlapi poschovávaní po celém pokoji, skákání z okna hluché kněžny, kam vedou dveře jak do prasečího chlívku a Velkokněžna Kateřina diskutující s vypravěčkou...

• 13.8.2011  16:39
    Jan Cimbura (1941)

Lehce naivní a prolezlé lidovými písněmi (a to jak zpívanými, tak v orchestrálním podání), přesto působivé. Místy až moc (ženy, které vyrazily do Židova stánku komerce, aby si převzaly své manžely, vytrestaly servírku a vybílily Semitovi všechno zboží, aniž by za ně zaplatily). Žid se za celou dobu objeví pouze třikrát - poprvé, když dva Cimburou zmlácení mladíci přejdou z jedné hospody do druhé (v různých vesnicích), podruhé, když Žid vemlouvavě podsunuje jednomu z nich dlužní úpis. Potřetí je to až při minipogromu, při kterém je dlužní úpis spálen. Zajímavé je, že oba mládenci v této chvíli nadobro zmizí z děje... Sedmdesát let po natočení vnímám Žida jako tragickou postavu, která sice šmelí/lichvaří/whatever, ale zničení veškerého majetku a následný odchod s prázdnýma rukama jen pro ženskou žárlivost si přece jen nezasloužil.

• 12.8.2011  18:45
    Jentl (1983)

Zvláštní film... Režie, scénář, produkce a hlavní role Barbra Streisand. Není to typický hollywoodský film, nemá to pořádný happyend a ty písně mě občas docela iritovaly, kameru to má ovšem slušnou a některé sekvence (např. příprava na svatbu a svatba, cokoli s Amy Irving) jsou prostě úžasné...

• 12.8.2011  12:16
    První rána (1996)

70% Zběsilé, zábavné (hlavně scény na Ukraině, s koalou a žraloky) a také děsivě krátké - film samotný má nějakých 75 minut a zbytek tvoří záběry z natáčení a titulky. (Film je údajně v původní hongkongské verzi o dvacet minut delší).

• 10.8.2011  12:42
    Vynález (2004)

70% Ztratil jsem se v momentě, kdy se na scéně objevil tchán jednoho z protagonistů a už jsem se nenašel. Každopádně je to natočené velmi slušně a asi si to pustím znova, třeba pochopím.

• 8.8.2011  12:32
    Experiment (2001)

70% Zajímavé je to až v momentě, kdy se dozorci úplně urvou ze řetězu (a následná vzpoura vězňů), už jsem viděl i lepší filmy o "institucionalizovaném zlu".

• 4.8.2011  12:56
    Human Traffic (1999)

70% Zběsilý film s úžasnou formální stránkou a už ne tak zajímavou stránkou obsahovou, ale i když je to o extázi a pařbách, celkem se mi líbil.

• 2.8.2011  12:37
    Candy (2006)

70% Ned Kelly, Lantana a teď Candy - skoro to vypadá, že ve většině australských filmů, které jsou u nás v posledním desetiletí uváděni, hraje Geoffrey Rush... Candy je působivý film na stokrát ohrané téma drog (a co to udělá se vztahy), škoda jen, že ke konci film dost ztrácí dech...

• 1.8.2011  11:29
    Hlavička (1979)

70% Fotbal nemusím, ale jako komedie to funguje a Annaud se za svůj druhý celovečerní snímek nemusí stydět (popravdě, on se nemusí stydět za žádný ze svých filmů, vyjma Minora:-P). o Patricku Dewaereovi jsem v životě neslyšel, ale teď vidím, že bych si na něj měl dát pozor. Škoda, že umřel tak brzy.

<< předchozí 1 2 3 4 17 34 50 66