Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Dokumentární
  • Krátkometrážní

Recenze (2 244)

plakát

Bez konce (2008) 

70% I když to tak v průběhu sledování nevypadalo, nakonec mě závěr přesvědčil o čtvrté hvězdičce. I když... představoval bych si to lépe...

plakát

Zpívající pudřenka (1959) 

70% Naivní a děsně šovinistické (už úvodní titulky - "Film pro kluky a holky", holky jsou zaškrtané; dialogy typu "Nebav se s ní, je to jenom holka", děvče se místo pomoci VB rozbrečí, naštěstí je ale schopné omlátit probouzejícímu se padouchovi botu o hlavu), ale na druhé straně strašně roztomilé...

plakát

Vltava (1935) 

Krátký dokument s hraným rámcem. Stařičký Smetana sedí (za zvuků Z českých luhů a hájů) pod stromem, rachitickou rukou trhá krajíc chleba poskakujícímu ptáčkovi a do hlíny kreslí několik taktů čehosi. Pak přijde domů (cestou mu holčička políbí ruku, on jí pohladí po hlavě a pak vytáhne z peněženky minci, kterou holčičce dá), chvíli doma přechází a pak začne psát Vltavu. Vizualizace se bohužel moc nepovedla, jihočeská veselice trpí opakováním stejných záběrů (vůz s chasou vyjíždí ze statku snad třikrát) a nejhůř dopadly rusalky tančící při měsíčku - tak strašnou choreografii snad zplichtili ochotníci jako improvizaci. Dále zvuková stopa trpí syndromem staré přeskakující gramodesky - a přes to, že se filmařům ještě podařilo zachytit jakési proudy, které teď jsou na dně jakési přehrady, je jinak tento dokument dost o ničem. Délka cca 23 min. (z toho samotná skladba Vltavy má délku cca 12 minut).

plakát

Aloha Oe (1931) 

Němý, neozvučený dokument o cestě Čecha přes Francii a USA na Havaj a pak přes Japonsko, Hong-Kong, Čínu, Indii a Egypt zpět. Délka cca 70 minut.

plakát

Pérák a SS (1946) 

70% Pérákovo řádění skvělé, dojem mi ale dost kazilo natahované a v důsledku vlastně nijaké "potrestání" kolaboranta.

plakát

Co se dokáže vlastní silou (1940) 

80% záběrů totožných se Zdraví vstříc, o tom, jak si Haléřový spolek závodů Škoda postavil léčebnu pro nemocné tuberkulózou.

plakát

Zářící tvář (1943) 

Vařte s pokličkou, antropomorfní personifikace elektřiny vám poděkuje.