ajuska

Andrea Zahradníková

okres České Budějovice

Skype: zahradnikovaa

102 bodů

od nejnovějšíchpodle abecedypodle hodnocenípodle roku vzniku filmu
<< předchozí 1 2 3 4 7 14 20 26
    • 12.2.2012  00:06
    The Artist (2011)

Mám ráda filmy o filmech, zákulisí showbusinesu a ještě více o dávných časech kinematografie, takže tohle je pro mě trefa do černobílého. Vynikající nápad natočit snímek o filmových 20. letech přesně v jejich stylu funguje dokonale. Herci jsou také přesně jako z počátku minulého století, jen scénář na konci možná maličko přehnaný, ale svým stylem to vyvažuje.

• 4.2.2012  23:00
    Kdo přežije: Tocantins (TV pořad) (2009)

Další vydařená série Survivora. Dost zajímavých hráčů (včetně jednoho totálního magora), překvapení také nechybí.. Bavila jsem se.

• 4.2.2012  22:58
    Kdo přežije: Gabon (TV pořad) (2008)

Nemyslím si, že je to jedna z nejhorších sérií. Spíš bych řekla, že je to taková klasika, která nabízí Survivora se vším co k němu patří, jen tam možná chybí nějaký výrazně zapamatovatelný moment. Škoda také několika zajímavých hráčů, kteří vypadli příliš brzy, ale i tak mě to bavilo. A plusem je změna prostředí a úžasní sloni.

• 4.2.2012  22:57
    Kdo přežije: Mikronésie (TV pořad) (2008)

Jedna z mých nejoblíbenějších řad. Líbil se mi koncept fanoušků proti favoritům, spousta vydařených blindsidů, ženská aliance a nejhloupější krok v historii Survivora - prostě neuvěřitelně zábavné. A roli rozhodně hraje i to, že právě Micronesie byla první řada, kterou jsem po letech viděla a díky ní se zase do Survivora zbláznila

• 4.2.2012  22:54
    Kdo přežije: Čína (TV pořad) (2007)

Příjemná změna prostředí, spousta zajímavých hráčů, dobré i naprosto hloupé strategické tahy, skutečné i falešné imunity - zkrátka Survivor, jak má být.

• 4.2.2012  22:52
    Kdo přežije: Fidži (TV pořad) (2007)

Celkově Survivora hodnotím za 5*, ale tohle je jedna z nejslabších řad. Divný twist s luxusem v táboře, málo zajímavých hráčů (snad jen Yau a Earl), vcelku předvídatelný průběh.

• 4.2.2012  22:51
    Kdo přežije: Cookovy ostrovy (TV pořad) (2006)

Další skvělá řada skvělé reality show. Úvodní rozdělení podle ras trochu zvláštní, ale fungovalo to, dost zajímavých postav a rozhodně asi nejnadupanější finálová dvojka.

• 4.2.2012  22:48
    Kdo přežije: Guatemala (TV pořad) (2005)

Taková klasická řada skvělé reality show. Nápad se dvěma navrátilci byl dobrý, dost zajímavých hráčů a dostatečně napínavý průběh. Co víc chtít..

• 4.2.2012  22:46
    Kdo přežije: Panama (TV pořad) (2006)

Celkově Survivor jako reality show hodnotím za 5*, tahle řada je ale z těch slabších. Líbila se mi Cirie, která přes svou očividnou fyzickou slabost (a chápu i proč je mnohým divákům nesympatická) ovládla hru skvělou strategií. Bohužel vítěz naprosto hrozný..

• 4.2.2012  22:43
    Kdo přežije: Perlové ostrovy (TV pořad) (2003)

Skvělá reality show celkově a zrovna tohle jedna z nejlepších řad. Pirát Rupert a padouch Jonny Fairplay se svou babičkou.

• 4.2.2012  18:17
    Hugo a jeho velký objev (2011)

To, jak se film najednou přehoupl z obvyklého dětského příběhu do oslavy počátků kinematografie, mě dostalo. Druhá půlka zvedá dojem na nejvyšší úroveň a Hugo je pro mě po dlouhé době opravdu překvapením, něčím naprosto jiným a hlavně lepším, než jsem čekala podle traileru. Nejspíš budou zklamáni malí diváci, kteří přijdou do kina na klasické dětské dobrodružství, ale ryzí milovníci filmů si přijdou na své.

• 4.2.2012  11:28
    Vše o Evě (1950)

Mám ráda filmy ze zákulisí showbusinessu, divadel nebo filmů a tenhle je skutečně skvělý. Téma stárnoucí herečky, která pomalu musí ustupovat mladší kolegyni, funguje i šedesát let po natočení snímku. Herecké výkony na jedničku a navíc černobílé klasiky pro mě mají neuvěřitelné kouzlo, takže tady není co řešit.

• 3.2.2012  13:31
    Děti moje (2011)

Solidní rodinné drama. Chvílemi ale trochu moc předvídatelné a utahané. Naopak oceňuji občasnou nadsázku a lehký humor jinak v ubrečeném tématu. Na jedno shlédnutí naprosto OK, víckát to ale vidět nemusím.

• 1.1.2012  21:52
    Černobílý svět (2011)

Oproti knize poněkud zkratkovité (ale takový pocit má člověk pokaždé, když si nejdřív přečte předlohu a pak až kouká na film), přesto výborné. Příběh svižně odsýpá, téma je silné, ale zase ne přehnané, aby otravovalo, dobré herečky a všemu samozřejmě dominuje scénka s koláčem

• 11.12.2011  17:28
    Velká vánoční jízda (2011)

Svižný a zábavný vánoční animák. Spousta vtipů a hlášek pobaví i odrostlejší diváky, dějová linka je sice v základu úplně klasická, ale ani na chvíli nenudí a hlavně se mi líbilo vykreslení Santovy rodiny a promyšlená mašinerie Štědré noci.

• 20.11.2011  17:56
    Moje krásná učitelka (2011)

Bohužel těžká nuda. Hanks se chtěl asi vyhnout obvyklým hollywoodským romantických schématům, ale nějak nedokázal vymyslet nic místo toho. Nicméně každého, kdo studoval vysokou školu, musí dostat to, jak vypadá vysoké školství v USA.. souvisle mluvit jsme se učili na základce :-)

• 9.10.2011  11:41
    Půlnoc v Paříži (2011)

Pro člověka, který má rád allenovky, tady není co řešit.. A když navíc víte něco o Hemingwayovi, Fitzgeraldovi, Bunuelovi a dalších umělcích 20. století a jste občas tak trochu snílek, je to rozhodně pětihvězdičkový zážitek.

• 24.8.2011  15:44
    Love Bites (TV seriál) (2010)

Skvělé epizodky, tu a tam lehce propojené. Má to švih, nápad, lehkost, nepůsobí to vyčpěle a ohraně. Moc mě těch osm dílů bavilo

• 16.8.2011  21:56
    Muži v naději (2011)

Už ne tak velké překvapení jako Ženy v pokušení, ale opět dobrý film. Některé věci jsou sice trochu jednodušší, prvoplánovější a fór se žehličkou již pamatuje desetiletí, ale Vejdělek potvdil, že alespoň něco ještě na české scéně stojí za pozornost...

• 6.8.2011  15:19
    Auta 2 (2011)

To přeroubování na akční špionážní film mi nesedlo. Pár vtípků je fajn, ale Auta někde cestou ztratila kouzlo.

• 22.7.2011  22:05
    Odpolední láska (1957)

Miluju Audrey, miluju Wildera, ale tohle na plný počet není. I když jsou některé scény skvělé, film se hrozně táhne a člověk má pocit, že se toho konce, který je samozřejmě jasný od první desetiminutovky, snad nedočká..

• 22.7.2011  22:02
    Jmenuji se Oliver Tate (2010)

Tak to mi sedlo. Sympaticky ušmudlaná romance zajímavá i samotnou méně konvenční formou. Pár režisérských nápadů je opravdu skvělých a příběh také funguje, takže u mě maximální spokojenost. Po všech těch naleštěných holywoodských teenage-filmech příjemná změna. Je to ale styl, který asi nebude nevyhovat každému..

• 5.6.2011  22:44
    Voda pro slony (2011)

Slušná podívaná se vším, co má hollywoodský romantický biják mít. Dobře se na to dívá, děj se nevleče, ale bohužel nic navíc. Možná kdyby to mělo jiný konec...

• 1.5.2011  16:42
    Dům duchů (1993)

Knižní tři generace rodiny Truebů jsou tu zredukované na dvě, ale zřejmě ku prospěchu věci. Jako čtenáři mi samozřejmě některé zajímavé dějové linky z knihy chyběly, Clařina schopnost a další věci se zase zdají zbytečně osekané nebo trestuhodně nevyužité. Ve výsledku a s odstupem ale povedená adaptace.

• 27.4.2011  23:02
    Řekni, kdo tě zabil (TV seriál) (2007)

Ze začátku nadšení z originálního nápadu i příjemné retro stylizace, ale bohužel se to hrozně rychle okouká. Už při čtvrtém díle jsem měla pocit, že je to pořád na jedno brdo a chybí něco, kvůli čemu bych se měla dívat dál. Škoda...

• 14.3.2011  16:10
    Klub odložených žen (1996)

Chvílemi skvělé, chvílemi ale trochu moc uječené a upištěné...

• 14.3.2011  16:07
    Když kámen promluví (video film) (2010)

Asi to bude tím, že mi mystické věci jako mluvení s kameny moc neříkají, ale dokument mě příliš nezaujal. Jaroslav Dušek je bezesporu zajímavá osobnost a film tohoto stylu k němu sedí, ale mě tu zkrátka chyběla alespoň nějaká dramatická linka, náznak příběhu, něco, co by všechny ty věty a úvahy drželo pohromadě. Nicméně pár scének a Duškových průpovídek je hodně vtipných a zajímavých.

• 13.3.2011  13:46
    Zatím spolu, zatím živi (2010)

Nečekala jsem to, ale hodně zábavná jízda. Má to švih, spád i trochu romantiky. Sice to absolutně není nic nového, když to funguje, komu to vadí...

• 5.3.2011  21:28
    Tlustý prase (divadlo) (2008)

Další z celé řady skvělých moderních inscenací činohry Jihočeského divadla. Je ale jediná, kterou jsem viděla v televizi a to zkrátka není úplně ono... Nicméně za hru a její zpracování musím dát plné hodnocení a možná ještě zajdu do Malého divadla, abych si to vychutnala v té správné atmosféře.

• 1.3.2011  19:09
    Bezvadíkyještěprosím (2010)

To rozchodíš... Něco na tomhle filmu mě hodně oslovilo, možná to, že občas to má (alespoň v mém případě) k realitě blíž než většina jiných vztahových hollywoodských snímků. Inteligentní moderní film, chvílemi trochu šmrcnutý mým oblíbencem Allenem, takže jen tak dál, Tede Mosby...

<< předchozí 1 2 3 4 7 14 20 26