Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční
  • Dobrodružný

Recenze (817)

plakát

Yesterday (2019) 

Mám ráda filmy Richarda Curtise a Beatles, ale tady to nesedlo tak dobře dohromady, jak jsem čekala. Jako letní komedie to určitě neurazí, ale ve výsledku vůbec ničím nevybočuje.

plakát

Příběh služebnice (2017) (seriál) 

Dokonale děsivě a přitom realisticky vylíčený zvrácený totalitní režim a skvělý výkon Elisabeth Moss, často dokáže všechno vyjádřit jen očima. Výborní jsou ale i ostatní herci a scénáristé po první sérii dobře rozvíjejí děj tam, kde knižní předloha skončila. Rozhodně doporučuji, i když to často není vůbec lehké koukání.

plakát

Jak přežít single (2016) 

Plus za to, že to nejede úplně v očekávaných škatulkách a že některé příběhové linie skončí trochu jinak, než člověk po spoustě podobných filmů čeká. Naopak nechápu, proč Rebel Wilson hraje snad ve všech filmech to samé, už to fakt není zábavné..

plakát

Šéfkuchař na grilu (2014) 

Po delší době komedie, která má nápad. Daří se jí vyhýbat provařeným scénám a to, co potřebuje říct, se snaží říkat trochu jinak. Zábavná jízda kuchyní a pak jídelním vozem. Příjemné herecké obsazení a fajn jsou velké hvězdy v malých rolích. No a to jídlo...

plakát

Příběh kmotra (2013) 

Překvapilo mě technické zpracování, nepůsobí to uměle a televizně. Příběh také odsýpá a téma funguje. Ze začátku jsem si tedy nemohla úplně zvyknout na Vetchého jako mafiána, ale nakonec to taky nevadilo.

plakát

Big Brother (2000) (pořad) 

Oproti české verzi o několik levelů výše, protože rozhodují výkony v soutěžích, strategie a sociální hra. Diváci u obrazovek nemají žádný vliv a i vítěze nakonec vyberou vyřazení hráči podobně jako v Survivor. Samozřejmě vždy záleží na konkrétním obsazení, ale americký Big Brother je fajn televizní zábava.

plakát

Tísňová linka (2013) 

První půlka velice slušná, ale ta druhá to posílá k žánrovému průměru kopou klišé a idiotského chování hrdinů. Škoda, že nezůstalo víc u vykreslení práce lidí na tísňové lince, protože to bylo zajímavé i napínavé.

plakát

Tři bratři (2014) 

Různé jednotlivosti a nápady jsou super, ale bohužel je na filmu strašně znát, že je to spatlanina tří pohádek dohromady. Chybí tu klasická příběhová linka, podivně se přeskakuje od jednoho k druhému, divák vidí tři happyendy a když to pak opravdu skončí, tak má pocit, že to nějak není ono. V některých pasážích také působí trochu křečovitě neustálé zpívání, i když uznávám, že většina skladeb je náležitě chytlavá. Povedla se vizuální stránka a herecké obsazení.

plakát

Fosterovi (2013) (seriál) 

Po dlouhé době drama seriál, u kterého po skončení jednoho dílu obvykle hned pouštím další. Domácnost Stef a Leny je výborně napsaná, samozřejmě některé zápletky jsou zajímavější a jiné méně, ale jako celek to funguje skvěle.

plakát

LEGO® příběh (2014) 

Čekala jsem infantilní blbinu a ona se z toho vyklubala zábavná, nápaditá, svěží podívaná. Příběh je samozřejmě klasické schéma "z nuly hrdinou", ale tvůrci z toho dokázali udělat docela nářez. Především mě ale příjemně překvapilo rozuzlení, které to všechno posunuje na další úroveň.