Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Animovaný

Recenze (35)

plakát

Elitní jednotka 2: Vnitřní nepřítel (2010) 

Drsný, politicky nekorektní a bohužel až příliš pravdivý obraz hnoje jménem korupce. V Brazílii krutá realita, u nás (a i jinde v Evropě) nedaleká budoucnost? Film pro všechny, kteří nejsou líní se dvě hodiny zamyslet... Jsem rád, že aspoň někde se najde odvážný člověk, který dokáže bez kompromisů vyjádřit nekonformní myšlenku. 9/10

plakát

Gulášek za 750 miliónů (2010) (TV film) 

Zásadní věta na závěr: "Národ má takové politiky, jaké si zaslouží." Odpovědi některých lidí byly opravdu neuvěřitelné. Syrový průzkum v rámci specifické sorty obyvatelstva - návštěvníků předvolebních mítinků. Publicisticky velmi zajímavý, politicky děsivý. Snad se to letos otočilo lepším směrem... uvidíme. Úprava srpen 2012: neotočilo.

plakát

Kriminálka Staré Město (2010) (seriál) 

Zas taková mizérie to nebyla, jo zápletka byla dooost jednoduchá a herci toho zatím taky moc nepředvedli. Kamera a noční Bratislava celkem ujdou a když se k tomu přidá zajímavá hudba, tak je to jakž takž koukatelný. Dám tomu příští týden ještě jednu šanci.

plakát

Drtivá porážka (2009) (pořad) 

O dost lepší než americká verze. Richard Hammond a britský humor vytáhli drtivou porážku na 70%.

plakát

Hanebný pancharti (2009) 

Výborný Christoph Waltz, zajímavá linie se Shoshannou. Přesně nevím, co filmu vytknout, ale prostě jsem neměl ten "pětihvězdičkový pocit".

plakát

Kung Fu Panda (2008) 

Nemůžu si pomoct, ale musím dát pět hvězd. U animáku jsem se takhle dlouho nenasmál (pokud vůbec), příjemná a neokoukaná animace, perfektní souboje, výborné fórky a atmosféra. Právě ta mi u posledních výtvorů v žánru chyběla. Nejlepší scény: "snový" úvod a souboj Poa a Sifua o koláček. Opravdu jsem se moc dobře pobavil. 90%

plakát

Logr (2008) 

Docela zábavná filmová povídka z dílny Bandy Trotlů, která má na svědomí populární parodii Pár Pařmenů. Na Logru je vidět, že i s malým rozpočtem se dá natočit pěkný film. Námět není nijak zvlášť originální, ale na to velmi rychle zapomenete. Hlavní doménou tohoto snímku je vizuální stránka (třeba "muzikálová" scéna v závěru je velmi dobře natočená), když k tomu přidáme ještě dobré herecké výkony a příjemný hudební doprovod, tak z toho vyjde celkem příjemná záležitost.

plakát

Wallander (2008) (seriál) 

Tak tenhle švédsko-anglický mix mě fakt dostal. Od precizních úvodních titulků, přes pěknou kameru, nádherné švédské exteriéry, až po Kennetha Branagha, který snad roli inspektora Wallandera ani nehraje, ale přímo žije, až tak je jeho herectví uvěřitelné. Není to žádná nablýskaná CSI, ale syrová kriminálka ze severu. Naprosto banální scény, které by mě v jiných seriálech přišly jako zbytečná nudná vata (např. jízda autem, příchody domů), mě tady díky krásné kameře a skvělému Branaghovi skoro fascinují. Dál už se nebudu rozepisovat, protože StarsFan vystihla moje dojmy mnohem líp. Jasných 5, místo v mých top seriálech a modlím se za další pokračování.

plakát

Elitní jednotka (2007) 

V takové situaci, jaká je v Riu, se opravdu nedá bojovat se zločinem normálními prostředky. Perfektně odvyprávěný, napůl dokumentární příběh brazilské speciální jednotky BOPE, která jediná je hrozbou pro drogové bossy ve favelas. Film mě strhnul hlavně scénářem a hereckým výkonem Wagnera Moura. Žít na takovém místě bych rozhodně nechtěl. 90%

plakát

Gympl (2007) 

Ve srovnání se Snowboarďáky a mnoha dalšími českými filmy pro tuhle cílovou skupinu je to jasný nadprůměr. Matonohův příběh je sice mizernej a ohranej, ale i tak to vyjde na solidní 3,5 hvězdy. Dobrej soundtrack nakonec zaokrouhlil hodnocení nahoru.