Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Krátkometrážní
  • Horor
  • Akční
  • Krimi
  • Komedie

Recenze (8 595)

plakát

Kód smrti (2008) 

Steven Seagal má pomyslné „štěstí“, že v mém mládí patřil mezi moje oblíbené herce – hlavně ve svých nestarších filmech. Ty nejnovější totiž většinou stojí za hovno a tyhle trošku starší už taky nejsou nějak úchvatné. Samotná myšlenka nebyla zas až tak špatná – dva vrahové – jeden astrologický psychopat, který rád ubije a mučí své oběti, druhý psychopatický sadista, který rád přišívá nálože na své oběti a podřezává je nožem. Jenomže celkové zpracování (od stihu, kamery, atd…) – to byla vážně katastrofa. Otravně dlouhé záběry na padající těla, přestřelky, v nichž nikdo netrefí nikoho – ale taky pár chuťovek – vymlácené zuby, praskající kosti, nějaká ta nahota a do očí bijící dvojník, který Stevena zaskakoval při akčních scénách a soubojích…Znám ovšem i mnohem horší filmy od tohoto kdysi solidního herce.

plakát

Noční autobus (2008) 

Na tento nízkorozpočtový thriller/drama jsem narazil zcela náhodou. Mám docela rád podobné zápletky, které občas koketují i s hororovým žánrem, ale tady jde spíše skutečně jen o thriller, ze kterého se následně vyklube „obchod s bílým masem“. Sám miluji cestování a snažím se cestovat, co to jde a finance dovolí, jsem si však vědom, že existuje celá řada nebezpečných míst – kde turistům hrozí řada nebezpečí. Okradnout vás mohou ale i u nás, ovšem tento film zachází o něco dále. Obchodování s bílým masem není neobvyklé ani v některých částech Evropy, zvláště pak dole na Balkáně a především ženy jsou v mnohem větším nebezpečí. A to se nebudeme bavit o nedobrovolných dárcích orgánů na některých kontinentech.   Začátek filmu nabídne docela zajímavou atmosféru i dusno – hlavně od chvíle, kdy řidič změní své chování a přejde k terorizování svých cestujících. Pár pěkných scén i náznaků atmosféry se tu najde, ale jak čas plynul, došlo i na docela velký počet hluchých míst, hromadu nelogického chování postav (jasně, sám nevím, jak bych se choval v podobné situaci) – šancí na únik měli opravdu dost a svůj osud si více méně všichni zasloužili za svou blbost.    Herecké výkony většiny zúčastněných nebyli vyloženě špatné, jen škoda (zvláště pro muže), že kromě svléknutí do spodního prádla, tu nedojde k nějaké té nahotě (tu fotku v bedně nepočítám), když už obě herečky byly docela pohledné. Taky bych snesl větší porci násilí, protože když už k nějakému došlo, nebylo to špatně natočené. Dojde i na několik rádoby zvratů, ale ani ty moc lidí nepřekvapí. Asi nejvíc mi vadilo, že to celé bylo natočené v takovém šeru/přítmí.  Víc jak průměrné ohodnocení si však tento film nezaslouží.

plakát

Čtyři bratři (2005) 

Pro místní žijící v této čtvrti, byla téměř světicí. Ani to však nezabránilo, aby se stala obětí při přepadení marketu. Policie pachatele nedopadla a do města se vrací čtyři nevlastní synové, aby nejen uctili památku své matky, ale dopadli i její vrahy. Různorodá rasa i povaha jim nikdy nevadila, protože jsou to jediné, co mají a pro ránu nejdou nikdy daleko…Tohle město se má na co těšit…Jo celkem pohodový film, který nabídne slušné herecké výkony i akční pasáže a ani samotný příběh není vyloženě špatný. Inspirace starým westernem, přenesená do ulic Detroitu – proč ne. Mark Wahlberg jasným tahounem celého filmu, ale taková sexy a hlavně nadržená Sofía Vergara na puštěné pračce – jo to taky uvízne na chvíli v paměti. Samozřejmě zde nesmí chybět ani spousta nelogických situací, stupidní chování postav a poněkud směšných momentů. Prostě klasické akční béčko.60%

plakát

Synové Katie Elderové (1965) 

Mezi westerny jde o zcela průměrný počin, který nějak neoslnil ani samotnou zápletkou – ale spíše celkovým zpracováním. Hudební doprovod nebyl špatný, herecké obsazení slušné, ale některé situace působily spíše směšně. Dojde na pár přestřelek, pěstních soubojů i zradu, ale v rámci žánru znám mnohem lepší a kvalitnější filmy. John Wayne taky nebyl zrovna v nejlepší formě (o čemž svědčilo i jeho nedávné zranění před natáčením a v některých scénách působil dost nemotorně). Potěší menší role Dennise Hoppera (leč neměl moc prostoru) a záporák George Kennedy nebyl moc využitý. Obyčejný průměr, nic extra.

plakát

Ochránce (2012) 

Od podobných filmů toho člověk nesmí moc čekat. Klasické akční béčko, které stojí na přemrštěném scénáři, plném akčních scén, co největším počtu mrtvých a vystřílených nábojů. Pokud divák nemá velká očekávání a naivní představu o originální zápletce, dočká se klasického výkonu Jasona Stathama, který se zase pasoval do ochránce „lidské zásilky/důležité osoby“, jenž si nechá nejprve namlátit a potom rozpoutá krvavá jatka napříč celým městem. Natrhne prdel Rusákům, Číňanům i zkorumpovaným poldům, zdemoluje třetinu města, spotřebuje slušnou porci munice, ale hlavně ochraňuje malou šikmoočku, a kdo se na ní jen špatně podívá, nebo jí zkřiví vlásek na hlavě, ten skončí v márnici. Žádný zázrak, ale pohodová kulisa při papání večeře.

plakát

Mercury (1998) 

Nějak zvlášť okouzlující film to tedy nebyl, ale několik slibných pasáží (scén) by se tu určitě našlo. Zápletka samotná mohla být určitě lépe zpracována, je tu několik hluchých míst, ale i docela slušných akčních pasáží. Bruce Willis za svou kariéru natočil mnohem lepší filmy, ale ke konci i mnohem horší. Takže to vidím na klasický průměrný střed. Škoda, že Peter Stormare tu měl jen opravdu „jepičí život“. Nic co bych musel vidět znovu.

plakát

Castle na zabití - Mise na Mars (2015) (epizoda) 

Soukromé mise a později lety na Mars – jo sen mnoha boháčů i lidí, které vesmír fascinuje. Byl by to obrovský byznys a tak není divu, že konkurence – potažmo pár vyvolených by pro tu příležitost udělali cokoliv. Možná i zabít nepohodlného…Castle je ve svém živlu a přestože tento díl nedosahuje takových kvalit jako ty dva před ním, divák se u něj alespoň zasměje. A to nejen díky tomu, co se děje v bytu spisovatele, kde začíná být nějak „plno“.

plakát

Castle na zabití - Zúčtování (2015) (epizoda) 

Tak se nám příběh s trojitým vrahem nachýlil ke svému konci. Hra kočky s myší na obě strany, se nakonec dostala až do cílové rovinky a finiš byl opravdu povedený. Žádné slitování, jen chytrý plán, jak přechytračit nejnebezpečnějšího protivníka, proti kterému kdy stáli. Nechybí emoce, trocha toho násilí a já můžu s klidným srdcem říci, že tento dvoj díl se tvůrcům skutečně povedl. Čumím, že se tak nestalo až v samotném závěru této série – no uvidíme, s čím přijdou zase příště, jen aby to nebyla rapidní sešup dolů…

plakát

Castle na zabití - Vzkříšení (2015) (epizoda) 

Sériový vrah 3X a mazaná mrcha z plastické chirurgie jsou zpět a mají další ďábelský plán. Vyšetřování zavede detektivy i Castla do minulosti Jerryho Tysona, který evidentně tehdy na mostě nezemřel a plánuje další pomstu. Jenže jak to dokázat? Kate se ocitá v ohrožení života a zbytek týmu bude muset překousnout další „miniprohru“. Už teď se těším na pokračování, protože otevřený konec byl docela zajímavý. Po delší době zase lepší díl tohoto seriálu.

plakát

Castle na zabití - Já, svědek (2015) (epizoda) 

Castle začíná konečně chápat, že práce soukromého detektiva není jen hra, ale dokáže být i pěkná dřina a ne všechno dopadá dobře. Stane se svědkem smrti své dávné přítelkyně, dokonce dostane i ránu do hlavy a při honbě za usvědčení vraha, se začne případ nepěkně zamotávat a mrtvých přibývat. Ne všechno je tak, tak jak to vypadá a prachy dokáží dělat divy…