Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Dobrodružný
  • Animovaný

Oblíbené filmy (10)

V jako Vendeta

V jako Vendeta (2005)

Většina filmových komiksů je jedna a ta samá ohraná hudba - Hrdina, padouch na konci hrdina zabije padoucha, Ae tohle je zcela jiné, zcela výjimečné. je to film psychologický a inteligentní. Výtečně obsazen, ať už Hugo, Natalie nebo dva Stephen Fry a Rea. John Hurt je uplně nejlepší.. Celý film je protkán spousty okamžiky, ktere člověk nezapomene, kdy vám až běha mráz po zádech a ty dialogy!!. Opravdu dialogy, to je jedna perla za druhou, které v každé situaci Sype Hugo Weaving jednu za druhou. Na všechno má odpověď. A ke konci když začne to vyvrcholení? Finální "My turn" scéna je jednoduše boží! Nejlepší film!

Temný rytíř

Temný rytíř (2008)

Christiana Bale, Heath Ledger, Aaron Eckhart, Legendární Michael Caine a Morgan Freeman a herec všeuměl Gary Oldman- vynikající kombinace završená podle mého jedním z nejlepších režisérů jakého znám a to Ch. Nolan, jako kdyby točil pořád lépe a lépe, co film to výborný zážitek . Temný rytíř je tedy asi zatím jeho nejlepším filmem, který se mu povedl naprosto bravurně: Ať po stránce scénaře, castingu, kamery, střihu a hlavně hudby (Zimmer a Newton Howard),která je vskutku úžasná. Jistě v každém filmu by se našli nějaké chyby, ale pokud sou i zde, tak jsou tak miniaturní a bezvýznamné za tím vším dokonalým, doslova uměleckém díle, které Nolan vytvořil. Já nemám jinou volbu než 99%...

Interstellar

Interstellar (2014)

Opět něco neuvěřitelného. Tento film mě dovedl k zajímavé myšlence, a to: Je Nolan vůbec člověk? Je možné, aby někdo dokázal natočit něco tak úchvatného, emočního, filosofického a zábavného? Byl sem vtažen do děje takovým způsobem, že po opuštění kina sem ještě hodiny cestoval jinou dimenzí. Tak strašně působivý film!!! Neskutečné vizuálně, zvukově, emočně, příběhově, myšlenkově a do toho je namíchaná pečlivě přiměřená špetka humoru.... No abych shrnul co z toho vyplývá: Nolan je mimozemšťan, a jeho další film je (jak jinak) Lambáda! Moje hodnocení je 7*(fuck the system). Ps: Všemi deseti doporučuji Imax - opravdu to stojí za to!

Svět podle Prota

Svět podle Prota (2001)

Konec nešel vymyslet, natočit, zahrát lépe prostě. Celý film je opravdu zábavné sledovat prkenného Spaceyho, ale člověk pořád dlouho neví a neví "co z toho bude" a je napnutej jak kšandy do poslední minuty. Pro mě jeden z Top filmů.

Valkýra

Valkýra (2008)

Tak tohle přečilo všechny moje očekávání... Nějak uplně se mi na to nechtělo, a na tom měl teda velký podíl Tom Cruise, kterého nemam vůbec rád... Ale tady mě prostě přesvědčil, o opaku. V poslední době velmi stagnující kariéra, kdy točí sračku za sračkou. Ovšem jeho poslední film před valkýrou (Tropic Thunder), kde hraje namyšleného hollywoodskeho blbečka, mě velmi pobavil a napravil si u mě aspoň trochu pochroumanou reputaci, A zde ve Valkýře zahrál podle mého jeho nejlepčejší roli...Opravdu výborné...Ale nejen on, cellý film je nabitý spostami hvězd, a všichni zahráli na jedničku... Za zmínku stojí Tom Willkinson, Bill Nighy, terence Stamp a další.. Velmi dobře zrežírované po všech stránkách, Singer je fakt skvělý a ta užasná Ottmanova hudba...no chtělo se mi i nakonci brečet, zaslouží si minimálně nominaci na oskara...Ale opravdu musím vyzdvihnout Singera, že dokázal z filmu , kdy konec vsici zname dopredu, udělat vynikající, napínavou, ani minutu nenudící , a to dvouhodinovou podívanou ... Vlemi mě dojala závěrečná scena. Prostě ukazuje tu odvahu a hrdinství těch lidí, až jde z toho člověku mráz po zádech.. Chtěli dokázat, že nejsou všichni stejní a byli za to ochotni i zemřít, zemřít se ctí a myšlenkou, že udělali co mohli, aby udělali svět lepší. Opravdu veeelmi příjemné překvapení.. Velmi doporučuju zkouknout, začnete mít možná rádi některý nácky :-D

Ten, kdo stojí v koutě

Ten, kdo stojí v koutě (2012)

Pro mě jedno z největších překvapeních vůbec a to sem si byl jist, že se mi to bude hodně líbit... Ale absolutně mě to přibilo a od této chvíle jasná top 10 pro mě! Úžasně napsané drama u kterého vývoj můžete opravdu jen předpokládat. Podtrženo dle mého názoru skvělými hereckými výkony a do toho ten soundtrack?! Jednoznačně brilantně natočené drama, které chytne a nepustí a po skončení - skvělý emocionální zážitek, kdy sem si opravdu musel jít dát cigaretu a hodinu ještě přemýšlet. Kdyby existovalo hodnocení víc jak pět hvězdiček (lambádní hodnocení), tak tomuto kousku bych jej bez obav přidělil. LAMBÁDNÍ!!!!!

Madagaskar 2: Útěk do Afriky

Madagaskar 2: Útěk do Afriky (2008)

Madagaskar dvojka je téměř bez nějkého hlavního příběhu. Jednou jsou tady, jednou jsou tady pokaždé se rozvíjí v podstatě nová zápletka, která je i záhy vyřešena a v tomhle animáči je to sakra dobře. Dlouho sem se tak nenasmál u animované filmu, nebýt sem tam trochu vážných scén smál bych se pořád. Dokonale vymyšlené a vtipné a ještě lépe nadabované, opravdu si nepamatuji animáč, který by byl tak suprově nadabovaný a teď hlavně žirafa v podání Václava Vydry, tučňáků, a krále Jelimána a jeho přisluhovače. A ty jejich hlášky, no to je něco :-). Je to prostě celé dokonalé, včetně nepřátelských duchodců v čele s babičkou.