Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Krimi

Oblíbené filmy (10)

Kult hákového kříže

Kult hákového kříže (1998)

Nevím co říct. Trvalo mi hodně dlouho, než jsem dokázal normálně myslet. Tento film má podle mě největší sílu ve svém realistickém zpracování. Je tvrdý, brutální a hlavně nekompromisní. Celou atmosféru navíc umocňuje jeho černobílý formát - ještě více tak zvýrazňuje kontrast mezi bílou a černou, jejich neustálý a nesmyslný boj. Důkaz, čeho všeho jsou lidé schopní, když je jeden fanatik a ostatní jsou ochotni naslouchat. Vynikající herecký výkon Edwarda Nortona. Tentokrát se představuje v roli "polepšeného" skinheada Dereka, jenž se právě vrací z vězení a snaží se napravit to, co pokazil. Jenže do spárů skinheadů se dostal jeho mladší bratr Danny. Prostě tento film na 100% patří do mé desítky nej filmů. No a kdyby to šlo, tak ho postavím ještě výš.

Leon

Leon (1994)

Film jsem viděl několikrát a pořád se můžu dívat dokola. Pro mě nejlepší film, kde hrál Jean Reno, který jsem kdy viděl. I když od začátku je jasné jak film dopadne, tak prostě paráda.I když je vlastně hlavní hrdina nájemný vrah. Vlastně jsme fandili vrahovi. Ale to asi nikomu vůbec nevadilo. No a hlavně mě dostalo to, že pil pouze mléko a usínal v křesle s nabitou pistolí po ruce. No a Natalie Portman? Výborný start pro hvězdnou kariéru. Už tady se předvedla jako výborná herečka a to měla pouhých 12 let. Opět jeden z mála filmů, který by si zasloužil i více než 5*.

Útěk do divočiny

Útěk do divočiny (2007)

Neskutečné. Pokud máš svůj sen, tak za ním běž. To vše splňuje daný příběh. No a pokud si vezmeme do paměti, že film je dle skutečné události, není co dodat. 148 minut a na konci jsem si říkal: " to už je konec?" Zvládl bych ještě jednou tolik. Lze zde pozorovat pravou americkou svobodu. Takový "malý" výlet přes celou Severní Ameriku. Jak běží film, tak se postupně seznamujeme s hlavní postavou, která je vlastně ve filmu jen jedna. Velký obdiv patří Seanu Pennovi, ne jen za strhujcí režiji, ale také za herecké obsazení. Emile Hirsch odvedl výbornou práci. Lze vidět, jak se s postavou úplně ztotožnil a zžil, jakoby celý život trávil cestou na vysněnou Aljašku. Dlouho jsem neviděl film, kterému bych dal i více než 5* a nějaký čas asi zase neuvidím. Film prostě diváka vtáhne, sám jsem šel sněhem, sam jsme sjižděl řeku, no prostě úžasné.

Dobrý ročník

Dobrý ročník (2006)

Výborné. Co dodat. Dle mého názoru uplyne hodně dlouhá doba, než se povede natočit podobný film. Ani si nevzpomenu, kdy jsem viděl film dá se říct o víně a francouzském vinařství. Stále se mluví o francouzských vínech, zde ten život můžete i vidět. Opravdu romantická komedie ze života francouzského vinařství. Přesně takto si vinice a víno ve Francii představuji já. Russell Crowe dokázal, že i komedie mu není cizí.

Funny Games USA

Funny Games USA (2007)

No tak to je mazec. Takový mladí hošánci a co z nich vyrostlo. Ta drzost, ale při tom ta nevinnost. Na první pohled hodní sousedi, na druhý? Nemilosrdní zabijáci. A jěště ke všemu to dělají jen pro zábavu. Psycho thriller nebo psycho horor? Od každého něco, prostě to bylo psycho každým coulem. I když to byla kopie již jednou natočeného, vše bylo skvělé. Oba filmy režíroval Michael Haneke a je velmi těžké natočit film, přesně dle toho prvního. Pokud se pro to rozhodnete, tak to musí být trhák, jinak Vás diváci a kritici rozemelou za pokus o napodobeninu. Proto bylo hodně důležité, že se režie ujal opět Haneke. No a kritici? Jen chvála. Musím dodat, že se mi moc líbila rozprava s diváky (s kamerou). No a závěrem: NEMÁTE PROSÍM PÁR VAJÍČEK NA PŮJČENÍ?

Bobule

Bobule (2008)

Možná se zde píše že je to napodobenina Dobrého ročníku, ale musím nesouhlasit. Samozřejmě film byl natočen až po, ale i tak tam jsou prvky, které jsou typické jen pro nás, pro Moravu. Já v této oblasti vyrůstám, v samém srdci moravského vinařství a musím jen chválit. Hodně autentický příběh. V kině jsem film zhlédl již několikrát a nemůžu se dočkat až vyjde DVD. V dnešní době kopírování a pálení filmů přísahám, že tento film bude originálem v mé filmotéce. I mě film částečně připadá jako reklama na Jižní Moravu, ale je to můj domov a můžu říct, že vše je pravda. Dokonce i železniční přejezd, na kterém jsem mel tu čest (né tak moc, ale je mi líto auta, které to absolvovalo). Opět mě mrzí, že není možno udělit více *.

Poklad na Stříbrném jezeře

Poklad na Stříbrném jezeře (1962)

Pro mě asi nejlepší příběh o Vinnetouovi. Je to hodně těžké ohodnotit, vybrat ten nejlepší, ale přece jen Poklad na Stříbrném jezeře má něco navíc. Super herecké výkony, úžasná, precizně pojatá výprava, k tomu podmanivá hudba a úžasné prostředí. Každý asi zná Plitvická jezera (dodnes Chorvaté říkají kdo nebyl na Plitvicích, jako by nebyl v Chorvatsku). Samozřejmě nejsou to jen Plitvické jezera, je to spousta dalších (Starigrad-Paklenica, Velika Paklenica). Příběh Vinnetoua a jeho pokrevního bratra Old Shatterhenda. Jěště jednou musím pochválit výkon těchto hereckých představitelů. Pierre Brice a Lex Barker vše zvládli na výbornou, jaky by se v tomto prostředí narodili. Vždy když je zmínka o indiánech, o kovbojích, o Chorvatsku a tak, tak si vždy vzpomenu na tyto dva a pěkně se zamyslím a zavzpomínám.

Elitní jednotka

Elitní jednotka (2007)

Film se zaměřuje na běžné praxe speciálních jednotek BOPE v Rio de Janeiru. Tento útvar je volán do akce ve chvíli, kdy boje s běžnou policií přerůstají v solidní válečný konflikt. Po celou dobu ná s dějem jako vypravěč provází velitel jednotky, který se po vyčerpávající službě snaží uniknou k rodině. Má to ale jeden háček, musí za sebe nalézt náhradu. Zde se odehrává druhý příběh. Kariérní začátky a následný postup obyčejných policistů Neta a Andreho. Ti přicházejí do styku s drsnou realitou úplatkářství, kterým je celá policie skrz na skrz prolezlá. Divák tak paralelně sleduje obě linie našich postav, které se v polovině filmu spojují až do silně emotivního závěru snímku. Je zde vidět korupce a odvrácená tvář Ria. A z toho jsem byl docela v šoku, protože i kdyby byla jen polovina pravda, tak je to šílené. Ale je zde ukázán život i z té druhé strany. Proto film doporučuji. A v neposlední řadě zde byla skvělá hudba.

Magická hlubina

Magická hlubina (1988)

Film, který snad chytne každého. Dvojice, která se tváří jako přátelé, jenže jsou to největší soupeři. Jeden to dělá pro slávu, druhý to dělá pro radost. A stejně jsou nejlepší oba. Výborně natočené, bez zbytečných dialogů. Moře je přece tiché a klidné, přesně to stejné popisuje děj filmu. Jde zde o boj, ale tiše a klidně. Jean Reno zde předvedl porfesionální herecký výstup. Tak vážný, ale přesto tak uchvatný. Taky bych se chtěl podívat do stometrové hloubky a jen tak si zaplavat s delfínama. Toto je jedna z mála příležitostí, kde si to mohu užít. No a nesmíme zapomenout na šampaňské na dně bazénu. Prostě úžasné.

Zkažená mládež

Zkažená mládež (2007)

Prvních pár minut jsem sledoval film jako každý jiný. Pak jsem ztratil dech a celý film jsem sledoval úplně v šoku. Šikana existuje asi všude, jen není tolik vidět. Zde je to ukázáno až příliš. To co se tu dějě má jen jedno řešení a to se taky stane. Pro slabé povahy film není určen. Bylo toho dost i na mě. Šikana od začátku až do konce, ignorace rodičů a očekávaně neočekávaný výsledek. Nic jiného si nezasloužili. Celý film jsem sledoval tak zaujatě, že jsem se díval hned jěště jednou. To se tak často nestává, ale tento film stoji rozhodně za opakování.