Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (25)

plakát

Kick-Ass 2 (2013) 

"Mother Russia and Motherfucker in the same team? That doesn't work, Chris." :D Je to hovadina, ale docela pobaví..

plakát

Hatfieldovi a McCoyovi (2012) (seriál) 

Tak jsem si naivně myslel, že budu mít zábavu na tři večery a po 4 a půl hodinách jsem místo toho měl nepříjemný pocit o tom, kam až může zajít lidská pýcha kombinovaná s trochou hlouposti a sklony k agresivitě... Ale taky jsem měl bezva pocit z povedeného filmu. Nevím, jak až moc přesně se děj zakládá na pravdě, což asi s odstupem století a ohledem na vyfantazírovaný americký vidlákov, neví nikdo. Každopádně to, jak z počátečních větších i menších šarvátek nenávist postupně graduje skoro až ve válku mezi dvěma americkými státy, je ve filmu provedeno vážně dobře a chytlavě. Obzvlášť potom role členů rodin, kteří se konfliktu účastnili ani ne tak z přesvědčení, jako z trochu pochybné rodiné oddanosti, mě hodně bavili a přál jsem jim, aby se na to konečně vysrali a utekli někam pryč. Jak už to tak bývá, tak právě tihle svár nakonec odnesli nejhůř. Taky musím vyzvednout Costnera, tyhle role mu vážně sednou. Nevím jak moc bych dílo považoval za seriál, kvalita rozhodně přesahuje mnoho celovečeráků směřujících do kina. To, že jsem na Hatfieldy a McCoye vydržel koukat přes 4 hodiny v kuse, to jen dokazuje. Pokud se na film chystáte připravte se na to, že po shlédnutí jednoho dílu nebude snadné přestat.

plakát

Hobit: Neočekávaná cesta (2012) 

Ne, není to úplně ono. Pán prstenů měl něco zásadního navíc. Myslím si, že je to hlavně o přiblížení postav. Popravdě si pamatuji po prvním promítání, kdo byl Thorin, Balin, Dvalin, Bombur a pak Kili a Fili a utěch dvou nevím, který je který a Bombura si pamatuju jen proto, že je to ten tlusťoch. Nemám problém s tím, že má film 3 hodiny, ale rozhodně bych ubral některých (hlavně rádoby vtipných) scén na úkor větší chemie v družině (což v Pánovi Prstenů fungovalo dokonale). Pán prstenů byl o tom, že jsem ke každé kladné postavě mohl vzhlížet a říkat si: "Sakra to je borec." Celkově to bylo mnohem emotivnější a to mi tady chybí. Postavy prostě chvíli vypadají jako banda dementů a pak se zas chvíli prohánějí po skřetí jeskyni jako Gimli v nejlepší formě... Chápu, že část viny nese kniha, protože je napsána jinak, než Pán Prstenů, ale film se na jednu stranu snaží jako Pán Prstenů tvářit a na druhou stranu se pak zase mění na pohádkového Hobita. A já bych se přikláněl k tomu, aby se film jako pán prstenů tvářil i za cenu odklonu od původního příběhu. Scéna se zlobry a opíkáním trpaslíků je nejhorší část filmu a proklínám tě za ni Jacksone. Přesto dám 4 hvězdičky, protože návrat do Středozemě, mě jako fandu Tolkiena bavil. Naštěstí znám předlohu a tak jsem to pouto k družině měl silnější než (podle mě) mohl film vybudovat. Navíc scény z minulosti, ať už útok draka na Horu nebo dobývání Morie byly výborné a tyto příběhy prostě k tomuto světu patří a Tolkienovo dílo na nich stojí. Zasedání bílé rady bylo taky super, klidně bych si toho od nich poslechl víc. Vizualní stránka byla stejně okouzlujíci jako v Pánovi Prstenů a na Roklinku se budu klidně znovu dívat spoustu dalších dlouhých záběrů. Když už jsem toho napsal tak nebývale moc, tak to zhrnu do nějakého toho závěru. Hobit je super film, který trpí tím, že navždy zůstane ve stínu lepšího Pána Prstenů. Bohužel si myslím, že Jackson tenhle svůj stín už nikdy překročit nedokáže. A doufám, že za to co jsem teď napsal, mě profackuje dalším dílem.

plakát

Paralelní světy (2012) 

Tohle vypadalo tak zajímavě... Obrázky jsou nádherné, ale ten scénář, to je tragédie.

plakát

Amazing Spider-Man (2012) 

Rozhodně lepší než Raimiho Spiderman... Lepší herci, lepší příběh, lepší humor, lepší záporák... Scéna v knihovně mě rozsekala.

plakát

Temný rytíř povstal (2012) 

Nolan nezklamal. Natočil tři filmy o Batmanovi a vyhnul se asi tomu co je největším problémem u filmů na pokračování. Neopakoval se. Ze spousty komentářů vidím, že každý očekával dalšího Temného rytíře a dost lidí zklamalo, že přišel jiný film. Třeba se po dalším shlédnutí názor změní. Já trojku beru a chci vidět co nejdříve znovu. Díky Nolane. PS: Ta Anne Hathaway mi tam před shlédnutím tak nějak neseděla, ale nakonec je z ní snad nejlepší postava a to má obrovskou konkurenci především v Cainovi a Hardym. Díky Anne.

plakát

Bůh žehnej Americe (2011) 

Moc jsem se na film těšil a jsem zklamán... Začátek vypadá dobře, ale pak se to hodně pokazí. Scénář je podle mě chvílemi dost nepromyšlený a hlavní postavy se občas stávají tak trochu tím, co kritizují.

plakát

Hořící Mississippi (1988) 

Úchvatný Gene Hackman, který se zdá být ze začátku usměvavým tloustnoucím agentem, nevyhledávajícím zbytečné potyčky, se v půběhu promění v troufám si říct jednoho z největších drsňáků, co jsem kdy na plátně viděl. Abych nechválil jen ho, tak mladý Dafoe mu statečně sekunduje a svou postavu hraje přesně tak "úředně", jak by měl. Vůbec celý film o rasistickém americkém balíkově z 60. let je velmi dobře natočen a na celé 2 hodiny mě vtáhnul a nepustil. Jediná věc, co mi vadila byl český dubing, který mi zde přišel mimořádně nepovedený. Od Parkera je to můj teprve 2. film. Tento svůj nedostatek musím v nejblížší době napravit.

plakát

Rolling Stones: Ladies and gentlemen (1973) (koncert) 

Proti hudbě žádná, Stony si poslechnu moc rád... ale dokázal bych si od nich představit poněkud živelnější rock'n'rollové vystoupení.

plakát

Warrior (2011) 

Jak tady hodně lidí píše, je to klišé jako prase. Ale přesto, že jsem si to celej film uvědomoval, pekelně mě to bavilo a ve vypjatým závěru už jsem snad ani nedýchal.