Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Recenze (213)

plakát

Tenkrát v Hollywoodu (2019) 

Bylo to jako sledovat Tarantina, jak čuchá k vlastním nohoum. Utahaná, rozvláčná nuda, která jde odnikud nikam.

plakát

Underworld: Probuzení (2012) 

Celá série Underworld je strašný shit, kterou do jisté míry zachraňují vedlejší herci (Bill Nighy, Tony Curran) a Kate Beckinsale v kůži. Jinak se jedná o mdlé, nevýrazné béčko, s pitomoučkým scénářem, který není ani logicky a ani konzistentní (jsou tedy upíři supersilní jako vlkodlaci, nebo ne? Jestli ano, proč jenom střílejí?) a hlavně s nezajímavými a mizerně sestříhanými bojovými scénami, které si nikdo soudný nemůže vychutnat. Ústřední linie je nezajímavá a romantické duo je absolutně bez jiskry! Jak si tohle mohlo vydělat na celkem 5 filmů je fascinující. Mizerná série, která bohužel není tak mizerná, aby byla alespoň nechtěně zábavná. 4. díl už si rozhodně nepustím.

plakát

Mezi živly (2023) 

Tohle prostě už nejsou Pixarovky, a ani jejich, tradičně vypiplaný, vizuál to nezakryje. Pixarovky byly vždycky o filmech, na kterých byla znát láska, s jakou jsou napsané a podané. Mezi živly nám akorát představuje stokrát ohraný příběh 'buď tím, čím chceš být a nezáleží, jak se narodíš' a nic víc. Pixar je holt mrtvý. Disney ho zabil.

plakát

Robin Hood (2018) 

Hrozná prdel. Někdo se očividně zhlédl V Artušovi Guye Richieho, ale strašně, strašně se mu to nepovedlo. Uchopit Robina Hooda jako alegorii na současný svět s moderními je celkem, hmmm, zajímavý nápad, ale to by musel mít smysl, scénář a lepšího, charismatičtějšího herce. Nic proti Taronovi, ale na hrdinu bez bázně a hany prostě (zatím) nemá. Dokonce nemá ani jakoukoliv chemii s Marion! Režisérovi bych ale vrazil do pracek nějaký válečný film, minimálně scény ze Svaté země (ať sebeabsurdnější, rytíři chodí po městě s napnutými luky ála kvéry, na sobě mají brigandiny ve stylu neprůstřelných vest a volají podporu ve formě katapultů, ftw!) mají celkem šťávu. V Anglii už mu však velice rychle dojde dech a nastává pouze nuda. Pitomá nuda, která ale bohužel není tak pitomá, aby se z toho stalo guilty pleasure.

plakát

Stalo se (2008) 

Když přistoupíte na to, že je to vlastně komedie, dokážete si to užít. Ne, zcela vážně, od myšlenky, přes scénář po provedení je to mizérie nad mizérií. Nemůžu se rozhodnout, co bylo lepší, jestli Wahlbergova absolutní neschopnost projevit správnou emoci k současné situaci, nahodilé situace a dialogy (''OMG podívejte se, co mi poslala ségra,'' řekne úplně cizí paní tátovi s dcerkou od vedlejšího stolu a pustí jim gore), nebo všudypřitomná zlověstná atmosférá šustících listí a křovin. Korunou všeho je Mark Wahlberg prosící fíkus, aby ho nezabil (!!!???). Je poměrně zvláštní, že po této ubohosti se ještě našel někdo ochotný financovat Shyamalanovy škváry. Inu, jak se ale ukázalo, Shyamalan to umí ještě hůř.

plakát

Válka zítřka (2021) 

Odpočinková bezduchá střílečka, která by byla mnohem lepší, kdyby nebyla tak blbá! Tom Cruise nám ukázal, že i akční sci-fi výplach může mít mozek, tak proč mám tady pocit, že scénář psal producentův patnáctiletý synovec? Když se Chris Pratt potřetí zamyšleně podíval do prázdna a řekl: 'Jo, někoho takovýho znám', měl jsem chuť si otlačit čelo o klávesnici. Schéma akční scéna - kecačka - akční scéna - dojemná kecačka - panejo, tenhle zvrat jsem fakt nečekal! tomu taky moc nepomáhá. Smutná promarněná šance.

plakát

Poslední království: Sedm králů musí zemřít (2023) 

Skvělé zakončení vynikajícího seriálu, který je v mých očích lepší, než Vikingové. Stejně bych ale ocenil, kdyby film natočili jako závěrečnou sezonu, přece jenom některé linie působily dost zkratkovitě. I tak jsem si film užil a vedle seriálů nedělá ostudu. Destiny is all

plakát

It's Always Sunny in Philadelphia (2005) (seriál) 

Banda absolutních zmrdů dělá amorální a sobecká rozhodnutí, která (naštěstí!) ke konci nezůstane nepotrestána. Zatímco první série se teprve rozjíždí, druhá, s příchodem Dannyho DeVitta nabere hned v úvodu grády a nezpomalí. Dělají si prdel ze všeho, od černochů a gayů počínaje, až po postižené a umírající děti konče. Každá alespoň trochu sympatická postava je nakonec rozemletá na prach a že by na konci epizody ostatní dospěli k nějakému morálnímu závěru? Kdepak! Seriálu by možná slušela trošičku delší stopáž a některá témata nejsou úplně dotažená do konce, ale to jsou jenom takové maličkosti. Rozhodně se divím, že tuhle nekorektní a hrubou zábavu sleduji na Disney+. Paráda!

plakát

Králíček Jojo (2019) 

Taika Waititi umí vtipné i mrazivé scény, ale jaksi je už nedokáže spojit dohromady a vytvořit fungující celek. Výsledný film je pak poněkud bizarní, návaznost scén povětšinou nevhodná a vyznívá do ztracena. Škoda. Waititiho Hitler absolutně zbytečný.