Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Dokumentární
  • Krimi

Recenze (596)

plakát

Mannaja (1977) 

Jasný odkaz Djanga a Keomi, jenže nám chybí Franco Nero. Hlavní představitel prostě nemá jeho charizma a i příběh je velmi klopotný, že ani sekyrky mezi očima nepůsobí tak silně jak by mohly. Co bych vyzdvihl je hudba, u ní jsem si jako milovník westernových melodií opravdu přišel na své.

plakát

Co děláme v temnotách (2014) 

Konečně jsem zase viděl film s upíry, který má smysl. Přes dostatek krve, opravdu velmi milá, skoro až rodinná atmosféra, že chcete upírskou partičku navštívit osobně. Nachytal jsem se, že jsem se smál doma nahlas.

plakát

Marťan (2015) 

Po technické stránce absolutně bravurní dílo. To by ovšem nesměli být američani takoví jací jsou. Navíc pro mne totálně nesympatický hlavní hrdina, který si ví se vším rady, všechno zná a umí, z jeho vtípků a pozitiva mi bylo blivno .On film pro mne pohřbil a když ve finále dělá "Iron mana" měl jsem chuť fláknout do monitoru. Aby toho nebylo málo, tak přijdou na pomoc soudruzi z Číny a už jsem se jenom modlil, aby byl konec ty vesmírné šarády, bez soudnosti a gravitace.

plakát

Královský omyl (1968) 

Jestli český film opravdu něco uměl, byla to komorní středověká dramata. Macháček zde mírně zastíněn Martinem Růžkem, který je zde naprosto excelentní.

plakát

Noc oranžových ohňů (1974) 

Že se za komunistů točilo o komunistech asi není zase extra překvápko. Komunista "klaďas" se díky svojí nepozornosti ocitne v kriminále a sklízí pošklebky a občas facku, za to že je "rudoch". Sekunduje mu,zde příšerný Lábus, který pořád nemá tabák. Hodně vtipné je vedení věznice, které se chová "otcovsky" až je to totálně mimo. Pohádka pro "dospělé komunisty", ale i my mladí nestranící si v tom dnešní šílené době najdeme svoje, jelikož filmy z dob minulých i když je to blábol jako zde, měly svoje kouzlo.

plakát

Přežil jsem svou smrt (1960) 

Role Františka Peterky, která zdaleka není profláknutá jako ty ostatní. A to je velká škoda. Dost opomíjený koncentrační klenot naší filmové tvorby.

plakát

Páté oddělení (1960) 

Čekal jsem jenom šeď a nudu a vida překvapení. Vršťala co by špion, který se spoléhá na kamaráda z mládí. Společně rozjedou vysílačku k "nelegálnímu" přenosu informací. Na stopě jim je pochopitelně duo fízlů od tajných. Na svojí dobu povedená věc.

plakát

Mys Dobré naděje (1975) 

Větrověc jako akční hrdina, který karááčo chmaty sundá důstojníka SS, řídí loď jednou rukou, všem šéfuje a kuje tajný odbojářský pikle. Válečná road-movie po komoušsku.

plakát

Černý vlk (1971) 

Variace na Krále Šumavy. Důraz kladený na psy, se mi líbil, ale bohužel tvůrcům vůbec nevyšel. Hajdučík je opravdu "herec" k popukání a jeho akční scéna je opravdu originální, to nevymyslíš. Peterka a Lukavský zachraňují co se dají, jenže bolševický zfušovaný blábol by nezachránil ani Bílý Tesák.

plakát

MEG: Monstrum z hlubin (2018) 

Dávám jenom ** , ale to vůbec neznamená, že se u filmu nebudete bavit. Ono je to tak pitomý, až je to v určitých momentech mile zábavný. Statham nezklamal, ale ta hromada vedlejších postav, mne totálně znechutila a veškerý děj pohřbila po čínsku.