Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Krimi

Biografie (40)

Jessica Clark (herečka)

12.10.2014

Jessica Clark se narodila 21.4.1985 v Londýně, kde také vyrůstala. Má anglické, irské, indické a nigerijské předky. Jim vděčí za svůj exotický vzhled. Manželství jejích rodičů bohužel nevydrželo. Rozešli se, když byla Jessica ještě malé dítě. Poté vyrůstala s matkou ve velmi liberální rodině.V 16 letech vyhrála celostátní… (více)

Rudolf Jelínek (herec)

10.12.2008

Herec se narodil 27. 2 .1935 v Kutné Hoře. Má čtyři mladší sourozence. Od mládí se věnoval divadlu. Hrál v ochotnickém spolku v rodném městě. O herecké kariéře ale nikdy nepřemýšlel. Vždycky si představoval, že bude učitelem tělocviku nebo inženýrem. Rád sportoval. Hrál košíkovou a házenou. Lyžoval.Nastoupil na DAMU. V roce… (více)

Frank Langella (herec)

06.12.2008

Herec, který má velké charizma, se narodil v New Jersey, v USA. Už od útlého dětství se věnoval divadlu. Vystudoval herectví na Syracuse University. Jeho další kroky vedli do regionálních divadel, kde začínal. Stal se členem newyorského souboru Lincoln Center Repertory Company, kde se dál vzdělával u legendárního Elii Kazana … (více)

Yvetta Kornová (herečka)

19.11.2008

Narodila se jako nejmladší ze čtyř sourozenců Kornových. Ostatní byli o mnoho let starší. Proto zdánlivě vyrůstala jako jedináček. Všichni její sourozenci měli hudební, taneční či herecký talent. Stejně to mu bylo i u Yvetty. Zpívala ve sboru, tancovala a moderovala dětský televizní pořad. Nerada slyší, že ji cestičku k… (více)

Blažena Holišová (herečka)

18.11.2008

Filmová a divadelní herečka se narodila 11. 7. 1930 v Nenkovicích u Kyjova. Pochází z rolnické rodiny. Po základní škole se vyučila jako švadlena. V oboru pracovala v Prostějově a pak v Brně. Stále ji to táhlo k divadlu. Zkusila dělnickou přípravku a poté v roce 1956 vystudovala brněnskou JAMU. První jevištní zkušenosti získala… (více)

Sting (herec / skladatel)

17.11.2008

Sting se narodil jako nejstarší ze čtyř dětí. Jeho otec byl mlékař a matka pracovala jako kadeřnice. Studoval angličtinu a hudbu na pedagogické fakultě Warwick University. Hrál na kontrabas s jazzovou kapelou. Nějaký čas pracoval také jako učitel. Zpíval s jazzrockovou skupinou Last Exit.V roce 1977 založil s bubeníkem… (více)

Josef Laufer (herec / režisér)

10.11.2008

Josef Laufer se narodil v roce 1939, ve Francii, v Sables d´Ollone, okres La Rochelle. Je synem lékaře Maxima Laufra. Ten v roce 1936 nastoupil jako dobrovolník v občanské válce ve Španělsku. Oženil se se zdravotní sestřičkou Edelmirou Perez de Montaněz. Po celou dobu druhé světové války pracoval Maxim Laufer jako lékař ve… (více)

Meat Loaf (herec)

09.11.2008

Americký zpěvák a herec se narodil v texasském Dallasu. Je dítětem Orvise Weysley Adey a Wilmy Artie Hukel. Jeho otec byl alkoholik. Vlastním jménen se jmenuje Marvin Lee Adey. Meat Loaf je přezdívka, kterou získal na střední škole. Trávil většinu času u své babičky.V roce 1967 opustil rodný Texas a přestěhoval se do Los… (více)

Phil Collins (herec / skladatel / producent)

08.11.2008

Philip David Charles Collins, jak zní celé jméno hudebníka, producenta a herce, se narodil 30.ledna 1951 v Londýně. Když bylo malému Philovi pět let, dostal jako vánoční dárek bubny. Zpočátku ho učil hrát jeho strýc. Postupně se stal lepší než on. Nejčastěji hrál vedle televize a rádia, kde písně napodoboval. Nikdy se nenaučil… (více)

Jennifer Tilly (herečka)

02.11.2008

Jennifer Tilly se narodila v roce 1958 v kalifornském Harbor City čínskému otci a americké matce. Její původní jméno je Jennifer E. Chan. Otec se jmenoval Harry Chan. Matka Patricia se s Harrym rozvedla. S malou Jennifer a její sestrou Meg (také herečka) se odstěhovala do kanadské Britské Kolumbie. Tady vyrůstala s otčímem… (více)

Dolly Parton (herečka / skladatelka / producentka)

29.10.2008

Herečka a první dáma americké country music má irské a indiánské předky. Narodila se jako čtvrté z dvanácti dětí. Její otec byl velmi těžce pracující farmář. Její sestra Rachel Dennisová je známá TV herečka. První písničky začala malá Dolly skládat, když ještě nechodila ani do školy. V osmi letech se naučila hrát na kytaru,… (více)

Gisele Bündchen (herečka)

29.10.2008

Modelka Gisele Bundchen se narodila 20.7.1980 v Brazílii. Její rodiče Valdir a Vania pocházejí z Německa. Proto má netypické příjmení. Má pět sester - Raquel, Grazielu, Gabrielu, Rafaelu a Patrícii. Patrícia je její dvojče. Na základní škole se jí přezdívalo Olive Oylová (přítelkyně Pepka námořníka) nebo kostra. Do školy… (více)

Götz George (herec / kameraman)

27.10.2008

"Legendární komisař Schimanski" se narodil 23.čevence 1938 v Berlíně. Jeho rodiče, také herci, se jmenují Heinrich George a Berta Drewsová. Je bratrem herce Jana George. Navštěvoval základní školu v Berlíně-Lichterfelde a gymnázium Alpinum v Zuozu.Na jevišti se poprvé objevil v roce 1950, v berlínském Hebbel-Theater jako mladý… (více)

Suzanne Somers (herečka)

26.10.2008

Americká herečka Suzanne Somers se narodila 16. října 1946 v San Brunu, v Kalifornii. Rodným jménem se jmenovala Suzanne Marie Mahoney. Suzanne neměla jednoduché dětství. Otec byl alkoholik a násilník. Často ji a její tři sourozence bil. Ve škole měla problémy s dyslexií. Jediné, v čem neměla problémy, byla hudba a herectví.Po… (více)

Tina Turner (herečka)

18.10.2008

"Rocková babička a majitelka nejkrásnějších nohou na světě" se narodila 26. listopadu 1939, v nemocnici Brownsville Memorial Hospital, v Brownsvillu,v Tennessee jako Anna Mae Bullock. Anna ji směli říkat jen její matka, sestra a Ike.Rodiče se brzy rozvedli. Matka odešla do St. Louis. Sestra Alline brzy odešla za matkou. Otec se… (více)

Jana Boušková (herečka)

12.10.2008

Filmová a divadelní herečka Jana Boušková se narodila 8.5.1954 v Kladně. Má starší sestru Evu, která je také herečka. Byla vdaná za kolegu Petra Svojtku. Petr Svojtka tragicky zahynul, když se po skončení představení v Národním divadle vracel opilý domů. Posadil se na oj mezi vozy tramvaje. Má s ním jednoho syna (zabývá se… (více)

Stockard Channing (herečka)

10.10.2008

Filmová a divadelní herečka se narodila 13.2.1944 v New Yorku. Celým svým jménem se jmenuje Susan Antonia Williams Stockard Channing. Pochází z irsko-katolické rodiny. Její otec byl vysoce postavený úředník námořní dopravy. Vyrůstala v Brooklynu. Když ji bylo 6 let, otec zemřel.Navštěvovala Chapin School v New Yorku, později… (více)

Zdena Hadrbolcová (herečka / scenáristka)

08.10.2008

Divadelní a filmová herečka se narodila 13.července 1937. Vyrůstala v pražských Holešovicích. Je o osm let starší než její bratr. Křestní jméno Zdena dostala po matce. Matka pracovala jako úřednice. Malá Zdenka trávila většinu času u své babičky. Otec František byl velký sportovec (cyklista a kanoista). Doma se příliš… (více)

Radek John (scenárista / herec / spisovatel)

11.07.2008

Radek John, prozaik, žurnalista a scénarista zabývající se aktuálními společenskými problémy se narodil 6. prosince 1954 v Praze. Vystudoval gymnázium. Po maturitě studoval v letech 1974-1979 scénáristiku a dramaturgii na FAMU.V 80. letech a na počátku 90. let 20. století pracoval jako redaktor a reportér v týdeníku Mladý svět.… (více)

Kathryn Hahn (herečka / producentka)

11.07.2008

Herečka Kathryn Hahn se narodila v Illinois, v roce 1974. Krátce po jejím narození se rodina přestěhovala do Clevelandu v Ohiu. Zde prožila většinu svého dětství. Vyhrála roli v Hickory Hideout, což byl program pro děti. Vystudovala na Northwestern University a získala bakalářský titul v oboru herectví. Později nastoupila na… (více)

Reklama