Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (4 861)

plakát

ABBAmánie (1977) 

Samozřejmě za pět. Abba je jedna z kapel, na kterých jsem vyrostla. Film jsem viděla pouze 2x a to s německým dabingem. Je to skupina, která dokáže rozpoutat hotovou mánii. K Abbě nemá cenu cokoliv dodávat, ještě bych jsem napsala nějaké blbosti a to se mi rozhodně nechce.

plakát

Abraham Lincoln: Lovec upírů (2012) 

Abraham Lincoln jako lovec upírů? Je to vůbec možné? Ve filmu je zkrátka možné úplně všechno. Teď ale nemluvím o technologiích a výrobě triků. Jestli by ten bývalý americký prezident neměl chodit tvůrce o půlnoci strašit. Rozhodně by si to zasloužili. Za tohle se musí chudák v hrobě obracet. Budiž mu země lehká. Na místě Dominica Coopera bych si dovedla představit jiné herce, teď napadá třeba Johnny Depp nebo Robert Downey Jr. I když ta role, kterou Cooper hrál byla vedlejší, tak byla sama o sobě natolik výrazná, aby Lincolna zastínila. Kdyby hlavní postava nebyla zrovna Abraham Lincoln, tak pochybuju, že by byl příběh pro lidi nějakým způsobem atraktivní, protože na toto téma bylo natočeno hodně filmů a on vlastně nepřináší nic nového pod sluncem.

plakát

Absolvent (1967) 

Aféra s paní Robinsonovou byla perfektním katalyzátorem událostí. Ben se díky nim proměnil a už z něho nebyla loutka, která by se nechala v čemkoliv omezovat a vodit na provázkách. Hudba Simona Garfunkela tenhle příběh skvěle dotváří. Dustin Hoffman byl výborný.

plakát

Abstinent (2019) 

Další filmový příběh na téma alkoholismus. Tentokrát to ale můžeme sledovat očima mladého kluka. Bohužel, ani mlaďoši se alkoholu nevyhýbají a stávají se zavislými. Na dno láhve se dá dostat strašně snadno a rychle. Velmi silné téma.

plakát

A co Bob? (1991) 

Chudák Bob měl snad všechny možné fóbie, které psychiatrie pojmenovala a určitě měl nějaké, které pojmenovat ještě nestačila. Byl jako velké dítě. Fandila jsem mu, když měl nastoupit do autobusu. Bill Murray byl skvostný.

plakát

A co dál... (1979) 

Taky miluju cyklistiku a dalo by se říct, že kolo považuju taky za takovou určitou rebélii a hlavně se na kole cítím absolutně svobodná. Nic mě netíží, na nic nemyslím, vypnu. V tu chvíli jsem jen já, kolo a silnice podemnou. Při tom závodě jsem klukům držela palce a málem si okousala všechny nehty na rukách. Povzbuzovala jsem je, aby vyhráli.

plakát

A co když je to pravda? (2005) 

Hodně lidí tenhle film srovnává s legendárním Duchem. Srovnávání se nelze ubránit, protože tu jistá podobnost je, i když Just Like Heaven směřuje trošku jinam, co se týká zápletky, ale přesto je to velmi příjemný a pohodový romantický film. Herečka Reese Witherspoon sem pasuje úplně přesně a mám pocit, že je právě pro takové filmy jako dělaná. Duchařskou romantiku mám hodně ráda.

plakát

A co ten ruksak, králi? (1985) (TV film) 

Poučná a vtipná pohádka s výborným hereckým obsazením. Moudrost musí mít člověk v hlavě ne v nějakém ruksaku na zádech. Nicméně, ten kouzelný dědeček pronesl velkou pravdu, batohy nacpané moudrostí můžeme skutečně vidět. Nosí je přece děti jdoucí každé ráno do školy. Zatím tu moudrost mají ukrytou v nich. Skrývá se v knihách a sešitech. Je to moudrost, kterou budou jednou potřebovat pro život. Aby se člověk stal moudrým, musí se hodně učit.

plakát

Ad Astra (2019) 

Tvůrci dostali skvělý nápad s využitím voiceoveru, tedy popisu vnitřních myšlenkových pochodů hlavní postavy. Akorát se ho asi nemohli nabažit, protože ho tady používají až moc a samozřejmě zbytečně. Začalo mě to hodně štvát. Nejsem taky úplně blbá, abych potřebovala doslovné vysvětlení a musela někam být vedená za ručičku. Jo, kdyby takhle šlo o knihu, tak s tím mít problém nebudu. Jenže tohle je dospělý sci-fi film. Při sledování jsem si vzpomněla na Gravitaci. Brad Pitt odvedl moc zajímavý výkon.

plakát

Addamsova rodina (2019) 

Další variace příběhu a této velmi strašidelné a podivuhodné rodince, tentokrát v animované podobě. Taková podoba jim přesně sluší. Jsou to přece monstra, takže vypadají poněkud divně,vtipně až bizarně. Chovají se dle své přirozenosti a dělají bláznivé věci. Překvapila mě stopáž. Je opravdu krátká, což je příjemné. Je to milá jednohubka. Připomínat si tuto legendární rodinku není na škodu.