Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (4 861)

plakát

Ve stínu (2012) 

Úžasně atmosférické a napínavé dílo. Měla jsem pocit, že jsem se v těch 50. letech najednou ocitla. Byl to zvláštní a nepříjemný pocit, který mě neopustil ani po konci sledování, protože jsem musela na film pořád myslet. Ivan Trojan odvedl výbornou práci. Celý ten film také nese na svých bedrech. Všechno, co dělal jsem mu dokonale uvěřila. Taková postava kriminalisty tady dlouho chyběla. David Ondříček nám ji naservíroval v pravou chvíli.

plakát

Nanga Parbat (2010) 

Záběry velehor sice opravdu vypadaly jako z National Geographic, jak někdo poznamenal, ale byly ohromující. Hudba krásně dolaďovala celkovou atmosféru filmu. Nejvíce to bylo patrné v záběrech, kde se nemluvilo. Je to pěkně natočená pocta bratrům Messnerovým. Mě vůbec nevadilo, že je film vyprávěn retrospektivně a že začátek je takový jaký je. Přesto jsem chtěla vědět, co se zatím vším vlastně skrývá a jak to s nimi bylo. Takže v tom žádný problém nevidím. Viděna dabovaná verze. Já jsem od filmu nic zvláštního neočekávala a dostala jsem víc než jsem si myslela.

plakát

Asterix a Obelix ve službách Jejího Veličenstva (2012) 

Už to není, co to bývalo. Viděna dabovaná verze. Najde se tu pár vtipných momentů, ale šlo o takové maličkosti, kde se člověk pousměje. Začíná mi taky vadit, že Asterixe hraje pokaždé jiný herec a totéž platí i Juliu Ceasarovi. Tady je to taková nevýrazná figurka. Není náhodou Asterix menší než Obelix? Vždyť tady byli stejně vysocí. Takže Obelix vypadal jako by se zmenšil a zeštíhlel svůj korpulentnější objem. Každopádně by se z toho dalo vymlátit mnohem víc.

plakát

Romance pro křídlovku (1966) 

Velmi prostý příběh o lásce, životě a samozřejmě smrti, ze kterého se při jeho sledování stane neobyčejný filmový zážitek. Má neodolatelnou letní atmosféru, která je s každým záběrem hmatatelnější. Velmi citlivě natočený snímek, který člověka nadchne a ten jím volně propluje. Miriam Kantorková zde byla přímo živočišná, smyslná a svým způsobem i tak trochu vulgární. Hanzlík a Cigánová byli výborní.

plakát

Plášť Marie Terezie (1982) (TV film) 

Očekávala jsem větší psychologickou propracovanost. Přece jenom se tu rozehrávalo poměrně zajímavé a silné téma, které ale nebylo zrovna dvakrát originální. Naštěstí jsou tu herci, kteří to táhnou svým hereckým umem nahoru. Bylo příjemné vidět Františka Němce v trochu jiné poloze. Pořád ho mám totiž v hlavě zafixovaného jako tatínka Tomáše Holého.

plakát

Nejlepší kšeft mýho života (1988) (TV film) 

Jak by to vypadalo dnes? Asi přesně takhle: Pan Žáček by podepsal nějakou supernevýhodnou smlouvu bez jakéhokoliv nároku na cokoliv. Těsně před tím než by ho vyhodili i s veškerým jeho zbývajícím majetkem na ulici, tak by se objevil ve večerních zprávách jedné televize. Ta by celou reportáž pojala srdceryvným způsobem, že by se nakonec ustrnul i kámen. Firma by povolila a na pana Žáčka by se ještě rozjela nějaká sbírka. Lidé rádi pomáhají, když můžou. Já dělám to samé. Pavel Zedníček hrál celkem chrakterního úředníka. Pochybuju, ale že by se úředníci takhle zajímali o nějakého člověka. Spíše mám pocit, že úředníci házejí lidem klacky pod nohy. Zdeněk Martínek celému filmu kraloval a ukradl si ho pro sebe.

plakát

Nic nás nerozdělí (2012) 

K filmům podle skutečných událostí přistupiji opatrně. Neženu se do nich bezhlavě, přestože mě velmi přitahují, zvláště, když davájí důraz na ono magické slůvko. Pečlivě si je vybírám. V první řadě musím pochválit zajímavé a působiév záběry. Kameraman věděl jak si pohrát s divákem ,aby mu zobal z ruky. Škoda, že rodinka nejdřívě vypadala jako z nějaké reklamy. Samozřejmě to muselo ostře kontrastovat s tím, co mělo následovat. Při sledování mě opět napadla nebezpečná myšlenka a to, že mám před nimi výhodu, že vím, co nastane v nejbližších minutách. Mrazilo mě z toho v zádech. Bylo to pravdu nepříjemné. Herci si při natáčení museli pořádně užít. Vůbec jim to nezávidím. Co tedy pro mě bylo na chvilku příjemné? Že jsem zase viděla ve filmu Geraldinu Chaplin. Poznala jsem ji hned.

plakát

Reportér (2012) 

Ať dělám, co dělám, tak se prostě přes tři hvězdy přenést nedokážu. Podle mě jsou ty tři hvězdy až až. Mathew McConaughey v tomhle filmu dokazuje, že umí i náročnější role. Nicole Kidman měla pořádnou ránu. Zacu Efronovi přibudou jistě další fanoušci díky jeho tělu. Nemohla jsem se dočkat až se na scéně zjeví John Cosack. V jednu chvíli jsem myslela, že vidím Cage. Nebyla jsem jediná, komu tak připadal. Mixování několika žánru mi v tomto případě taky zrovna dvakrát nesedlo. Aatmosféra snímku byla ale více než ucházející.

plakát

Argo (2012) 

Ben Affleck je mnohem lepší režisér než herec. Jen tak dál, protože tenhle člověk má talent od boha a nebo prostě ví jaký trumf má vytáhnout z rukávu. Velmi poctivě odvedená práce a to tak, že jsem nepostřehla historické nepřesnosti, protože mojí pozornost poutalo něco úplně jiného. Film je velmi působivý. V některých momentech mi nebylo dobře po těle. V závěru jsem si málem okousala i nehty na nohou. Tenhle příběh asi z hlavy jen tak nedostanu. Plným právem si zaslouží pět hvězd.

plakát

Burácení s Burácem (1981) (TV film) 

Také znám jedny Ouholičky. Mám je od místa, kde pracuju co by kamenem dohodil. Jen nevím, jestli tam pečou takové buchty s povidlama. Libuše Havelková byla jako kouzelná babička opravdu kouzelná. Měla také velký smysl pro výdobytky moderní doby. To byl ale kontrast. Ovšem, v pohádkovém světě je přece možné všechno. Ten její turistický obleček mě odrovnal. Takhle jsem si vždycky jako malá představovala správné turisty.