Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (4 861)

plakát

Hodina klavíru (2007) (TV film) 

hubač psal role hercům přímo na tělo a jejich osobnost. Věty jim padají přímo do huby. Jsou přirozené, jako by člověk poslouchal vypravování vlastního souseda nebo cestujícího v tramvaji. Bylo by velmi zajímavé, kdyby byla zfilmovaná původní verze scénáře pod názvem Zima poutníků a hlavní roli hrál Menšík s Brodským. Ale to se bohužel nestalo, protože pan Menšík během přípravy role zemřel. Lišák s Polívkou mají úplně jiné charaktery. Budař mi s tím pěstěným knírečkem připomínal sňatkového podvodníka nebo prodavače životních pojistek. Uklízečka v hudební škole byla pěkná stračena přesně jak ji počastoval Bolek Polívka. Asi se tak chovala proto,že její manžel, o kterém je tam zmínka, byl taky vypitka.

plakát

Černá karta (2005) (TV film) 

Bohužel nebo možná bohu dík jsem odhalila vraha příliš brzy. Pak jsem jenom čekala, co předvede a nachystá pro svou další oběť. Ty důvody k vraždám mě ale vůbec nepřekvapily, když přihlédneme k místu, kde se to celé odehrává. Patrně jsem od filmu očekávala něco ve stylu Hercula Poirota. To jsem nedostala. Takové herecké obsazení se hned tak nevidí. Bylo ale nevyužito. Škoda.

plakát

Lístek do památníku (1975) (TV film) 

Tenhle příběh o lásce a nádherných vzpomínách na ni je hereckým koncertem Karla Högera a Blanky Waleské a nezůstává pozadu ani Stella Zázvorková. Je to krásně sentimentální příběh dvou lidí, kteří se měli velmi rádi, ale bohužel jim nebylo souzeno spolu zestárnout a těšit se z vnoučat. Prožili spolu znovu onen krásný letní den jako před moha lety, ale každý už je jinde. Uteklo příliš mnoho vody. Čas nelze vrátit zpět. Ne nadarmo se říká, že vzpomínky jsou jediným rájem, z něhož nemůžeme být vyhnáni. Film má v sobě velmi pozitivní náboj, který divákovi zaleze pod kůži a chvilku tam zaúřaduje.

plakát

Lítost (1970) (TV film) 

Jan Hrušínský měl v úvodu filmu tak krásně telecí výraz, že jsem si myslela, jestli si náhodou něco nešlehnul. Ten výraz se po celou dobu filmu moc neměnil. Přidal k němu ještě náměsíčnost za bílého dne. Tatínek jiné představy o životě než jeho šestnáctiletý synek. Oba dva ale hledali uplatnění. U nás na základce byla taky jedna povedená partička. Hráli podobnou hru, jen s tím rozdílem, že vbíhali před rozjetá auta. Kdo vběhl blíž byl borec. Až se pak jednou stalo, že auto nestačilo zabrzdit. Byla z toho aféra jako Brno. Bylo moc příjemné v jedné scéně vidět ještě stále fungující restauraci Terasy Barrandov. Dnes už bohužel můžou na svou tehdejší slavu jenom vzpomínat, protože je z nich ruina pro bezdomáče. S věčně svítící žárovkou uvnitř.

plakát

Tajný život mazlíčků (2016) 

Tak tajný život mazlíčků? Hmmmm. Asi si doma budu muset po shlednutí tohoto animáku naistalovat pár fotopastiček. Jestli to naše psisko taky nevyvádí psí kusy. Záclona se v pokoji asi taky sama neprokousla a vepřové ouško neodcestovalo na dovolenou, že?. Ještě, že nemám doma kočku nebo papouška. Kočka by vyžrala půl lednice a papoušek by si mohl myslet, že je třeba stíhačka a závodit s dalšími stíhačkami. Bylo to krásně barevné, nápaditě a chvilkami opravdu pěkně bláznivé.Charaktery postav byly trefné. To se povedlo. Asi jsem při sledování v kině jela na stejné vlně jako děcka okolo mě, protože jsem se smála od začátku do konce. Ještě teď, když si na to vzpomenu, tak mě bolí břišní svaly.

plakát

Agatha Christie's Poirot - Vražda v Orient expresu (2010) (epizoda) 

Nic na světě se neděje náhodně. Takže není žádnou náhodou, že se důvtipný a geniální Belgičan objevil zrovna oné mrazivé noci mezi cestujícími v Orient expresu. Mám tenhle díl ze všech Poirotů nejradši, protože zde byl brilantní detektiv postaven před skutečně těžké dilema, které s ním pořádně zatřáslo a totálně ho rozhodilo. Nejsem v žádném případě škodolibá a nepřeuju mu nic zlého.To jenom dokazuje, že i on je pouze člověk a ne dobře namazaný stroj na vyšetřování nejrůznějších zločinů. Závěr příběhu donutí člověka přemýšlet a to je moc dobře.

plakát

Kon-Tiki (2012) 

Parta "kamarádů" v čele s Thorem Heyerdahlem musela být naprosto šílená, ale zároveň museli moc dobře vědět, co dělají. Plout někam na něčem, kdy nevíte, jestli vůbec doplujete a přežijete, je čiré bláznovství. Na druhou stranu před nimi musím hluboce smeknout, že něco tak úžasného dokázali. Museli věřit svému úsudku a svým schopnostem. Bez toho to nejde. Thor Heyerdahl byl muž slova a činu. Pevně věřil ve svou teorii a věřil, že je správná a že se to dá dokázat a on to dokázal. Zrealizoval cestu a za dramatických okolností doplul. Takhle zfilmovaný příběh splňuje moje představy o hraném dokumentu.

plakát

Dobrodružství pod postelí (1997) (TV film) 

Začalo to jako malinké zrnko prachu a pak se z toho stala sněhová lavina, která všechny semlela. Mě samozřejmě taky. V hlavní roli zde vystupuje ženská zvědavost a mužská žárlivost. Dvě vlastnosti, které řádně přidávají pod kotel. Oldřich Kaiser byl jako stařeček výborný. Co slovo, to perla. Jen mu mohli namaskovat i ruce, aby to převtělení bylo dokonalé. Měl je jako mladý muž v plné síle a ne jako stařík. Lábusova postava dostala za vyučenou. Tenhle příběh bych velmi ráda shlédla i na divadle.

plakát

Princezna za dukát (1991) (TV film) 

Motiv pyšných a rozmazlených princů a princezen se v našich pohádkách objevuje velmi často. Někdy jsou ty pohádky povedené, jiné trochu méně. Tato je jedna taková. Neurazí a ani neoslní. Vyšla z pera Vlasty Janečkové. Ta zde použila nápad s dukátem. Ten považuju za originální a taky ho oceňuju. Lucie Zedníčková mě ku podivu neštvala. Mahulena Bočanová mohla být jako kouzelnice mnohem větší bestie, ale pak by z toho byl nejspíš horor a ne pohádka na nedělní poobědový čas.

plakát

Lucy (2014) 

Lucy. Obyčejná a typická holka s obyčejným jménem? V žádném případě. To by takový film nenatočil Luc Besson. Jeho ženské postavy jsou všechno možné, jenom ne obyčejné. Kostra příběhu je velmi jednoduchoučká, ale pak se na ni nabalí další a další věci a ona se nezhroutí. Stejné je to s Lucy. S hloupoučké husičky se stane superčlověk. Líbil se mi ten přechod (přerod), kterým Scarlett Johansson procházela. Odvedla skvělou práci. Mě by z toho asi začalo hrabat. Morgan Freeman předvedl svůj klasický standard. Role mu ani víc neumožňovala. Ráda bych ho viděla i rolích jiných vědců. Vypadal velmi důvěryhodně a seriózně. Jeho teorie se moc hezky poslouchaly.