Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Horor
  • Fantasy

Recenze (27)

plakát

Antikrist (2009) 

Dlouho, předlouho jsem váhal, jak tenhle film ohodnotit. Je to typický Trier, tak jak ho má většina asi ráda, ale mě to tentokrát úplně neoslnilo. Výkony ústřední dvojice jsou sice brilantní. Příběh sám o sobě jako sonda do umrtím dítěte těžce ovlivněného vztahu je fajn, veškerý vývoj má svou logiku. Jenže ten konec byl dle mého až příliš drsný a moc mi to nepasovalo. Už dlouho jsem mi neudělalo u filmu tak blbě, jako když si Ch. Gainsbourg nůžkama "ušmikla" to nejcitlivější místo, které můžeme na ženském těle najít. Bohužel, z mé strany nakonec tři hvězdy za průměrný snímek s moc přitvrzeným závěrem. Jestli se na to ještě někdy podívám znovu, možná svůj názor přehodnotím, ale na dlouhou dobu si od tohohle filmu dávám pauzu...

plakát

3 sezóny v pekle (2009) 

Líbil se mi námět, líbily se mi herecké výkony, líbil se mi příběh. Ale celé se mi to zdálo příliš rozkouskované, chyběla tomu větší ucelenost a tím i atmosféra, která by mě pohltila. Na české poměry velmi dobrý film, ale senzace, o které se tu někteří zmiňují? HOVNO! - jak by řekl sám Kryštof Hádek alias Egon Bondy:-)

plakát

Zombieland (2009) 

Nebylo to špatné, bavil jsem se, Woody Harrelson si zahrál úsměvnou obdobu Chucka Norrise, ale něco mi tam chybělo. Možná to bylo tím, že je to všechno takové moc bez děje. Musím uznat, že u českého zombielandu alias Chocking hazard se se smál mnohem více, než u tohohle amerického počinu.

plakát

Fontána (2006) 

Existují pro mě 2 nedotknutelní režiséři. Quentin Tarantino a právě Darren Aronofsky. Co naplat, že Fontána nehýři zrovna nějakým extra propracovaným a složitým dějem. Vrchovatou měrou vám to Pan Aronofsky vynahradí nádhernou vizuální stránkou filmu. Ty krásné scenérie, kdy každičky kousek prostoru má svůj důvod, ty nádherné obrazy a fantazie - to vše je zkrátka jednou z těch nejrkásnějších filmových poezií a silným orgasmem pro naše oči i duši. Když k tomu připočteme výborný výkon Hugh Jackmana, podmanivou klavírní hudbu a posmutnělou, ale přesto nadějí naplňující atmosférou, není možné sáhnout nikam jinam, než pro nejvyšší hodnocení.

plakát

Walk the Line (2005) 

Velmi věrohodné a zajímavé stvárnění náročného života plného hudby, drog, holek a ještě jednou holek jedné z největších hudebních legend, která se na naší planetě objevila. Joaquin Phoenix se na roli připravil opravdu dobře a Johnnyho Cashe stvárnil fantasticky, každé gesto, každý pohyb, všechno jakoby z oka vypadlo slavnému zpěvákovi. No a úsměv Reese Witherspoon mě bude asi pronásledovat ještě dlouho. Tak krásný zubení se už jsem dlouho neviděl:-)

plakát

2012 (2009) 

Čekal jsem klasickou americkou pop-cornovou zábavu a tu jsem dostal. Výtečné efekty při scénách devastující naši milovanou planetu byly propracovány do nejdetailnějšího detailu a opravdu jsem koukal, co vše jde dneska na tom pc udělat. Zbytek nemá moc cenu komentovat - americké silácké dialogy, klišé vedle klišé a několik vlastenců-hrdinů v čele Johnem Cusackem byli hodně úsměvní a jestli tohle někdo opravdu baští, pochybuju o jeho psychickém zdraví. Když si ale odmyslíte tuhle stupiditu okolo, tak jako já, film si užijete a po shlédnutí můžete začít plánovat, co budete ty tři roky ještě dělat:-)

plakát

Jak jsem poznal vaši matku (2005) (seriál) 

K tomuto seriály jsem se ostudně dostal s velkým zpožděním a tak mám za sebou terpve první sérii. A zatím se ho nemůžu nabažit. Skvělé dialogy, vtipy a Neil Patrick Harris mě dovádějí k obrovským záchvatům smíchu a tím k mnohem pevnějšímu bříšnímu svalstvu:-) This is really legendary!

plakát

Tři barvy: Bílá (1994) 

Pro mě velmi příjemné překvapení. Takhle humornou a dobře natočenou černou komedii jsem už dlouho neviděl. Člověk by ani neřekl, co všechno je schopen udělat pro to, aby si svou ztracenou lásku získal zpět:-)

plakát

8. míle (2002) 

Docela zajímavý pohled do zpackaného a těžkého života jednoho rappera, který se snaží i přes svou "nerapperskou" barvu kůže prorazit a dát tak svému životu nový a lepší směr. Herecký výkon Eminema mě mile překvapil, hrát opravdu umí, ale celý film pro mě postrádal tu pravou atmosféru života v tak zpropadené čtvrti a emociálně mě tento snímek taky moc nenaplnil. Zajímavý snímek s velkým potenciálem, který však brzy nejspíš z mé paměti vyšumí.

plakát

District 9 (2009) 

Jedna z nejlepších sci-fi, kteoru jsem kdy viděl. Skvělá atmosféra, netradiční prostředí, netradiční pojetí. Úvodní část filmu v dokumentárním duchu se mi velmi líbila, když vše přešlo do "klasického filmu" ještě stále jsem byl velmi mile překvapen, ale posledních dvacet minut ve znamení akčních scén mi dojem z filmu trochu pokazilo. Kdyby se tvůrci těchto megalomanských scén vyvarovali, neváhal bych s nejvyšším hodnocením, Takhle jsou to "pouze" čtyři hvězdičky a obrovské překvapení letošního roku(2009).

Ovládací panel
1 bod

Fanklub

(1)