Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Dobrodružný

Recenze (136)

plakát

Bojovník (2015) 

... No, baking cookies. :-)

plakát

Borg/McEnroe (2017) 

Tak jsem si zavzpomínal na dětství, když jsem pilně sledoval zápasy tenisového bouřliváka a magora Johna McEnroa, který byl ovšem talent od Boha a dodnes odborníci tvrdí, že měl nejlepší cit pro úder a patřil a patří mezi absolutně nejlepší tenisty historie. Björna Borga už jsem na kurtech nezažil, protože skončil příliš brzy (v 26 letech) a tudíž jsem ani neviděl finále Wimbledonu v roce 1980. Tímhle skvělým filmem jsem si obě ikony tohoto sportu připomněl a v závěru mi i slza ukápla, byť byl film důsledně natočen bez zbytečných nánosů patosu, což je jinak ve sportovních dramatech poměrně častým jevem (naštěstí to není hollywoodská produkce :) ). Spíše než o tenise je snímek věnován životu a charakterům obou géniů, který by se dal pejorativně nazvat "autista vs. neurotik". Debutant z Dánska Janus Metz natočil strhující, nepovrchní drama i pro ty diváky, kteří neví, co je to tie-break. Herci jsou skvěle vybraní i fyziognomicky, navíc šli oba až na dřeň. A jak vůbec nemusím Shiu LaBeoufa, tak z jeho převtělení se do "Big Maca" jsem nadšený. Bravo a dávám pět! :-) https://www.youtube.com/watch?v=nFeLpTjH2pk

plakát

Boží ruka (2021) 

To, co je Roma pro Alfonsa Cuaróna, Belfast pro Kennetha Branagha, je Boží ruka pro další režisérskou legendu, Paola Sorrentina. Pojďme si vychutnat vzpomínky mladého studenta v 80. letech v Neapoli. Píše se rok 1984 a nikdo nevěří, že by Diego Armando Maradona odešel z Barcelony hrát do "svůdného města" v Kampánii. Přitom ta fotbalová stránka příběhu je dosti okrajová. No, příběhu, správněji jsem snímek již označil vzpomínkami, to je myslím trefnější a férovější. Dospívání charismatického kluka, který v dospělosti natočil takové snímky jako Božský, Velká nádhera (Zlatý glóbus 2013), Mládí a seriál Mladý papež... Mne doslova a do písmene pohltilo a užil jsem si každou vteřinu, úžasnou kameru, skvělého dvorního herce Toniho Servilla, sprostou mamá, otevřený italský humor vyšší střední třídy, česání puklinky i párty na Capri. Film je nominován na Oscara za nejlepší cizojazyčný snímek loňského roku.

plakát

Božské děti (1997) 

Jeden z nejlepších a lidsky nejčistších filmů, zároveň scenáristicky nejjednodušších, který jsem viděl a o kterém se nedá nic jiného napsat, protože se prostě musí vidět. Možná jen, že nerozpláče akorát tak kámen.

plakát

Bratři (2004) 

Tenhle film hodnotilo 800 lidí, remake 11 tisíc, škoda, protože v tomto případě je podle mne originál hlubší, lepší... Krásná Connie a naprosto vynikající herecký výkon "řezníka" N. L. Kaase.

plakát

Bright (2017) 

Co naplat, Ayer akci prostě umí, očekávat od něj sofistikovaný biják asi nemá smysl, ale proč taky, někdo "tohle" točit musí a my jsme za něj rádi.

plakát

Café de Flore (2011) 

Tohle bylo jak z knihy Edgara Cayceho či u nás Marty Foučkové, doporučuji přečíst pro lepší pochopení filmu. Jak tady čtu ty "confused" komenty, tak by ta osvěta byla k užitku, bez těchto "vědomostí" totiž nejde NIKDY toto dílko plně pochopit a smysl tématu rozplést, proto taky zůstane pro mnohé, cituji viz níže( či výše) : "částečně zašifrované". Vanessa má krásnou mezeru mezi zubama, škoda, že jsem v mládí nosil ty rovnátka. ;-) Navíc Sigur Rós to tam nandavali jako Gerendáš...

plakát

Cesta samuraje (2010) 

Nedoceněný film tarantinovského střihu. Prima herecké obsazení, Danny je záporák k pohledání, Rush coby alkáč jakbysmet. Bravo!

plakát

Cirkus Bukowsky (2013) (seriál) 

Tak tohle se naozaj povedlo.Česká kriminálka severskýho střihu,kde akce nejsou k smíchu a práce policie uvěřitelná?To tady dlouho nebylo.Potěšující herecký výkony a kozy mě donutily počastovat tuhle sérii celými čtyřmi hvězdami.Nestor Bukowsky rulez!