Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (9 141)

plakát

Abeceda (1969) (studentský film) 

Excellent short! David loves contra(st)..

plakát

Abeceda uhlí (1942) 

"Každý kousek uhlí, který dnes ušetříš, přijde ti zítra vhod.."

plakát

Abraham Lincoln: Lovec upírů (2012) 

"Skutečná síla nevychází z nenávisti, ale z pravdy.." A pravda je, že tenhle biják lze velmi snadno nenávidět, protože je opravdu velmi špatný.. Jakkoli být rozhodně předloze navzdory nemusel.. Ovšem Timur a jeho parta jen nesmyslně tvůrcovsky onanuje nad kupou pětidolarovek, s těmi bullet time zpomalovačkami na čele, v nejtragičtější blockbusterové knižní adaptaci posledních let.. Bekmambetov je po výtečném Wanted k smíchu, když navíc jen jako další v řadě plive do tváře upíří tematice.. A tak se to prznitelské Hurá na Bena jeví jako jen dost těžko vysvětlitelné produkční šílenství..

plakát

Absolutní moc (1997) 

"Mám podepsat doznání hned, nebo si napřed dáme kafe ??" ;)

plakát

Absolvent (1967) 

"Nelíbím se Ti ??" - "Ne, tak to není, paní Robinsonová, jste určitě nejpřitažlivější ze všech přátel mých rodičů !!" ;) Tak zprvu jsem byl docela překvapený !! Jednak nepochopitelnou revoltou bohatého synáčka, která dnes již nikoho nešokuje ani nedojme, ale také ztracenou nesebevědomou pózou Hoffmanovy postavy, která však nakonec stejně prošla dost dramatickým vývojem, a především mě Dustin Hoffman, který neúnavně táhne herecky paradoxně skvěle obsazený film jako maratonec, přesvědčil, že Absolvent bude konečně tím Nicholsovým filmem, jemuž neschází k dokonalosti prakticky nic !! Legendární film s úchvatným rozuzlením, které bylo krásně zparodováno v Simpsonových v epizodě Milenec lady Bouvierové a které mě prostě dostalo, vás naprosto pohltí svojí energickou režií, dokonale vybroušenými dialogy, překrásnou kamerou i geniálním střihem, přičemž z toho všeho nade všemi ční famózní Hoffman, který se řadí k naprosté špičce stejně jako Nichols patrně odjakživa !! Snad si jen neodpustím drobnou výtku směrem k soundtracku.. Šedesátkové muzice jsem nikdy neholdoval, nesedí mi a nikdy sedět nebude, a tak mě často v Absolventovi štvala, byť Mrs.Robinson pánů Simona a Garfunkela je neskutečná pecka, kterou si jednou poslechnete a už ji nikdy nedostanete z hlavy !! Stejně jako Ben nemohl dostat z hlavy Elaine..;) [ Dabing 6/10 ] Velmi povedená práce Tvůrčí skupiny Aleny Poledňákové a Vladimíra Tišnovského a České televize, při níž pouze musíte přivyknout nezvyklému spojení Hoffman, Ondřej Vetchý, přičemž nejčastěji Hoffmana dabují Jiří Prager či Václav Postránecký.

plakát

Absurdistán (2006) 

"Myslel si Einstein taky, že všichni kolem něho jsou blbové ??" - "To mě nikdy nenapadlo.." - "Proto asi vymyslel tu bombu.." ;)

plakát

ACAB: Všichni policajti jsou parchanti (2012) 

"Tak teď jsem klidnej !! Když mi záda kryje krypl a cvok.." ;) Zase jednou se mi dostal do rukou bez předchozích očekávání čehokoliv hodně tematicky zajímavý a rozhodně i kvalitní film, který nikoho nemůže nechat chladným a velmi objektivně, což by se dalo považovat za jeho největší nedostatek, pokud neradi přemýšlíte či nemáte rádi otevřené konce, si pohrává s momentálně velmi zásadními a ožehavými tématy, která se týkají, či velmi brzy budou, celé vyspělé Evropy, ačkoliv si o tom nejedna bystrá hlavička eurozastánců a dalších slepých myslí svoje.. Přiznávám, čekal jsem poněkud syrovější film oscilující na ostré hraně únosné brutality, takže bych mohl být logicky nespokojený s ne úplně dokonalým dramatem, ale nejsem.. Navíc si A.C.A.B. si vysloužilo ten nejzajímavější soundtrack posledních let v čele s hitovkami White Stripes, Pixies či Clash, který mě oslovil stejně mocně jako dané téma..

plakát

Ace Ventura: Zvířecí detektiv (1994) 

"Co kdybych ti udělala ze života peklo na zemi, Venturo ??" - "Já ti nevim.. Já se ještě asi na vážnej vztah úplně necejtim, ale dík za nabídku.." ;)

plakát

Ace Ventura 2: Volání divočiny (1995) 

"Promiňte, ale koukaj vám koule !!" ;) No, on hlavně gumovej Jimmie nabuzen úspěchem prvního, nutno říci, že skvělého, bijáku se co chvíli tváří, jako by sežral vlastní kulky.. A druhý Ace Ventura, který v duchu sequelů chce být větší a nabubřele velkolepější, tak bohužel dík tentokrát již neúnosné převaze pasáží s Carreyho übertrapnofrky a mimickou gymnastikou místy jednoho vyloženě irituje.. Škoda velmi dobrých nápadů, Oedekerk není vůbec zlý režisér..

plakát

A co ten ruksak, králi? (1985) (TV film) 

"Pradlena ztratila špunt od necek, a ten král tam tak náramně pasoval.." ;)