Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Sci-Fi
  • Krimi

Oblíbené filmy (5)

Tenkrát na Západě

Tenkrát na Západě (1968)

Znám mnoho filmových "intelektuálů" a fandů, kterí dokáží hodiny plameně diskutovat o Tarkovském, Fellinim, Buňuelovi, Kubrikovi (napřekonatelným to génium filmového umění v jeho nejčistší formě),ale já jsem jen obyčejný chlap a byl jsem kluk když jsem měl možnost tenhle film poprvé vidět. A to mě bohužel (Chvála bohu!) poznamenalo na celý život. Ruku na srdce pánové, kdo z vás by nechtěl být Cheyenem, nebo Harmonikou (archetypen všech budoucích akčních hrdinů), kdo nezáviděl Frankovi když jeho prsty tančili po zádech nejkrásnější ženy která chodila po této planetě? A opravdu upřímně přiznejte kterému z vás "drsňáků" neukanula u tohohle FILMU slza? Za život možná už tisíckrát jsem slyšel tu tklivou melodii, ale vždy mi už po prvních tónech naskakuje "husí kůže". Můžu se v životě dostat úplně na dno, ale díky tomuto filmu se vždy vzchopím a spolu s hlavním hrdinou (a patřičně "vyšmirglovaným" chraplákem) si řeknu: "Ne, jsou tu dva koně navíc!" P.S. Jestli jste to ještě nepochopili, je tohle můj nejoblíbenější film :o)

Apokalypsa

Apokalypsa (1979)

Po deseti letech kdy jsem film naposledy viděl mám ještě dnes sny ve kterých si Brando v přítmí přejíždí rukou po holé hlavě. Jak je to možné? Že by tou kamerou? Zvukem? Brandem? Coppolou? Ještě dnes, po deseti letech, si dokážu vzpomenout na Duvalla a jeho chválu surfařskému ráji. Zelenější mozek jsem v životě neviděl. Film který musí povinně vidět každy kdo snad ještě věří v humanismus ( a vůbec ve všechny -ismi)!!!

Dým bramborové natě

Dým bramborové natě (1976)

Nejlepší filmová role Rudolfa Hrušínského. Radku99 děkuji ti za všeříkající komentář. Ještě jednou děkuji!

Gran Torino

Gran Torino (2008)

Jak to ten starej pardál dělá? Nepateticky dojmout, poctivě pobavit. Dát duši postavě která zosobňuje absolutní vrchol a více jak důstojnou tečku za Eastwoodovými hereckými postavami a ostatně i za Eastwoodem-hercem. Klaním se a tleskám, pane!