Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Dobrodružný
  • Akční
  • Sci-Fi

Recenze (126)

plakát

Zkáza zámku Herm (2007) 

Nejprve jsem objevil hudbu na youtube, po té spatřil obrázek jako od Pirátů z Karibiku a to poslední, co jsem jsem nakonec našel, byl právě film. Často se mi to nestává v této posloupnosti... ale změna je život. Co k tomu říct? Počátek drsnější pohádka a konec červená knihovna. Příběh měl na daleko víc, čekal jsem po prvotních zápletkách s osudem malého kluka, co bude dál a než jsem se nadál, byl z něj dospělý chlap. Budiž, časové posuny jsou známá věc. Vytušil jsem, že tento příběh skončí v té pohádce. Tedy zlo bylo poraženo (do určíté míry) a dobro zvítězilo.

plakát

Vzduchoplavci (2019) 

Dechberoucí scény v balónu, pro mne tím víc, že nemám rád výšky (rodiče horolezci...) Vše, co se dělo před odletem, je jen taková omáčka, která, kdyby nebyla, nic se nestane, Ale od okamžiku vzletu je vše jiné. Po celou dobu trvání filmu vydržím až do konce, což je vzhledem k předchozím větám u mne úspěch. Místy se držím opěradla poněkud pevněji... Podobně na mne působil film Gravitace. Souhlasím se vším, co napsala uživatelk "classic."

plakát

Zajatci času (2017) 

Time Trap není film pro hvězdy na chodníku, ale přesto jde to příjemné dobrodružství, které si autoři i herci určitě užili. Sem tam by bylo lepší méně pubertálních výlevů, i tak je tento příběh plný zvratů a neočekávaných situací. Od cca třetiny filmu je jasné, oč jde, ale i přes tuto znalost si lze Time Trap užít. Optikou krhavého kritika se na tento příběh nelze dívat. Kdo hledá lehkou sci-fi zábavu a je ochoten odpustit, že logika tu někdy utíká, užije si to. Kdo hledá v tomto příběhu jen chyby, měl by se jít dívat na jiný film :) Příjemné a neočekávané překvapení.

plakát

The Refugees (2014) (seriál) 

V této sedmidílné minisérii debutovala Dafne Keen, která až po té zazářila jako genetická dcera Wolverina. Vzhledem k tomu, že k minisérii nejsou ani anglické titulky (dají se najít italské a maďarské a to jen na některé díly), pochybuji, že se překladu do CZ/SK někdy dočkám. Ale což - naděje umírá poslední:-)

plakát

Piraňa (1978) 

Tahle béčková záležitost mě v mládí minula, takže bez problémů lezu do vody, aniž bych čekal útok žravých rybiček. Doporučuji dívat se na tento film optikou doby, ve které vznikal, a nikoliv dle současných měřítek. Když se zamyslím na označením Komedie/Horor, musím uznat, že ten, kdo tento film takto označil, měl vlastně pravdu. Některé situace jsou hororové a jiné opravdu k smíchu. Pobavil mě skautský vedoucí, který strhává ze stromu svou fotku, prostřílenou šipy, a rozhlíží se, aby ho u toho nikdo neviděl:)

plakát

Melodie mého srdce (2007) 

Budiž, uznávám, že toto je přeslazená romantika. A musím přiznat, že Freddie Highmore pro mne začal existovat až tímto filmem a musím také říct, že mi ho přihrála náhoda. Tedy film i Freddieho. Romantikem jsem byl někdy v patnácti a ještě kousek dál jenom trošku. V těch letech jsem totiž hltal docela jiné příběhy (a nepřestal je hltat doteď), takže tu romantiku prostě doháním až v letech, kdy mám více než jeden šedivý vlas. Ale nebudu to s ní přehánět, červená knihovna nebyla a není má parketa. Ale hudba jednou z mých parket je a té je v tomto příběhu více než malé mnoství. Tak za tu hudbu a za Freddieho, který svůj part zahrál poctivě tak, že mu věřím každý úsměv i každou slzu.

plakát

Putování skřítka Hajáska (1978) (seriál) 

"Cinky li-in-ky piskulinky..." "Zpívej jak krásná květina, mlč jako tvrdá skála, řvi jako strašný sklozubec, jen z toho plyne proměna." ... Jeden ze seriálků, které mi učarovaly svou jinakostí - tady nebyl nějaký zápas dobra se zlem a vítězství dobra. Tohle bylo třináctidílné dobrodružství a značně se vymykající většinové tvorbě.

plakát

Oddělen (2011) 

Jeden z těch silných zážitků, které se jen tak běžně neopakují. Neuvěřitelná síla smutku, ale přece jen i trochu naděje. Henryho vyprávění mi připomnělo film na motivy novely Leonarda Cohena The Favourite Game. Ale tento film je daleko silnější svou temnotou, kterou si Henry nosí s sebou od dětství a ta mu brání vidět svět v jiných barvách. Přesto (nebo právě proto) je schopen své žáky zaujmout a v nejednom z nich vyvolat pocit, že jejich život není prázdný a beznadějný, tak, jak to cítí sám ve svém životě. Doporučuji komentáře od Radek99, Traffic

plakát

Osamělý jezdec (2013) 

Krásná připomínka slavných westernů, přetavená v úsměvný a místy i srdceryvný přiběh, chvíli vážný, chvíli nevážný, ale jako správná pohádka pro dospělé končíci vlastně dobře. A odcházejícící "poslední kovboj" - tedy indián, jako by uzavírající jednu velkou epochu lidí s kolty proklatě nízko. Nejsem zklamán, jsem dojat a nadšen:)